E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Baykal'ın 55 yıllık siyaset hayatı---

İşte Baykal'ın 55 yıllık siyaset hayatı

İşte Baykal'ın 55 yıllık siyaset hayatı
11 Şubat 2023 - 12:50 borsagundem.com

Deniz Baykal, siyasete 1960'lı yıllara doğru Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılarak başladı

Doçent unvanı aldığı 1968'de CHP'ye girerek siyasal yaşama atılan Deniz Baykal, 55 yıllık siyasi yaşamında, parti genel başkanlığından bakanlığa, vekillikten geçici TBMM Başkanlığına kadar birçok önemli görevde bulundu, sürekli adından söz ettirdi

CHP'nin 1965 genel seçimlerindeki yenilgisini analiz ettiği ve daha sonra doçentlik tezine dayanak olan raporla CHP yönetiminin dikkatini çekmeyi başaran Baykal, doçent olduğu 1968'de parti saflarına katıldı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Deniz Baykal vefat etti

Kılıçdaroğlu yeniden deprem bölgesine gidiyor

Pakize Suda vefat etti

Kurtlar Vadisi'nin bilinen oyuncusu vefat etti

Koç, siyasetle ilgili iddiaları yalanladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEZİBAN KORTANLI12 Şubat 2023 11:46

    BU ÜLKE NEDEN KAYIP ETMEKTEDİR.BİZİM SİYASETCİLER İLE GELİŞMİŞ ÜLKE SİYASETCİLERİ ARASINDA FARK ŞU BENCE.ZİHİN VE ANLAYIŞ YAPILARIDIR.HİÇ BİR PROJE VE VİZYON ÜRETEMEYEN TOPLUMA KABUL ETTİREMEYEN SİYASETCİLER SİYASETE GİRİP SANKİ BİR İŞ BİR MESLEK GİBİ KABUL EDİYORLAR PARTİYE BİR KAPAK ATIYORLAR ÖLENE KADAR KOLTUĞUNU ÜRETEN, BİLGİ BEÇERİ EĞİTİMLİ YENETEKLİ DÜNYA İLE BÜTÜNLEŞMİŞ KİMSELERE VERMEMESİNDEN KAYNAKLANMAKTADIR.İKİ SEÇİM SEÇİLEMEDİN İSE PARTİDEKİ TÜM MİLLETVEKİLLERİ GENEL BAŞKAN İLE İSTİFA ETMELİ VE YENİ BU İŞİ DAHA İYİ LAİKİLİ İLE YAPANLARA VERRELİLER YERLERİNİ BU DEDİKLERİME BAKARSANIZ BANA HAK VERECEKSİNİZDİR.

  • Adil12 Şubat 2023 11:06

    Ailesine baş sağlığı dilerim allah rahmet eylesin.Yaptığı pazarlıklarla ülkenin kaderi ile oynadı.20 yıl da ülkenin sefalete ortaçağ karanlığına gömülmesine sebep oldu.Türkiye için düşündüğümüz güzel geleceği  bir neslin bütün umutlarını bitirdi.Kesinlikle başarılı, devlet adamı diye anılmayacak.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI12 Şubat 2023 11:36

    Haydi ordan hasiz hdp ile ortaklık yapmadığı ve dış güçlere itaat edmediği için emperyalist güçler tarafından kendisine kaset oyununa düşürülüp genel başkanlığı bitirildi.Yerine getirilen kişi ne yaptı partisine hiç bir katsını gördünmü 12 seçimdir kayıp ediyor da kayıp ediyor.kayıp ediyor da kayıp etmektedir.

  • Agah var11 Şubat 2023 17:54

    Allah rahmet eylesin

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI11 Şubat 2023 17:33

    Mezarında rahat uyu büyük ve koca yürekli insan.......Senin bıraktığın yerden partimizi her gün geriye gitmiş ve her gün de gücünü kayıp etmektedir.senin yerinde asla durdurulamaz.