E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte batının iki yüzü... Yedi düvel bir kez daha Türkiye'nin karşısında!---

İşte batının iki yüzü... Yedi düvel bir kez daha Türkiye'nin karşısında!

İşte batının iki yüzü... Yedi düvel bir kez daha Türkiye'nin karşısında!
10 Ekim 2019 - 14:47 borsagundem.com

Türkiye'nin sınırındaki terör unsurlarına karşı başlattığı haklı mücadele dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Barış Pınarı Harekâtı, Türkiye karşıtlarını da bir cephede topladı

Bosna'da yaşanan soykırıma seyirci kalan, Yemenli çocukları 'ekonomik' çıkarlarına kurban eden, Suriye ve Irak krizlerinden nüfuz ve para koparmaya çalışan başta ABD, İngiltere, Fransa ve İran olmak üzere birçok ülke, Mehmetçiğin teröre karşı başlattığı operasyona dil uzattı. Suudi Arabistan, Mısır, Kanada, Hollanda, Finlandiya, Danimarka ve diğerleri... Yedi düvel Türkiye'nin karşısına dikildi. Öte yandan, terör örgütleri ve yandaşları da sosyal medyadan kara propagandaya başladı. Bu noktada Ankara, mücadelenin teröre yönelik olduğunu net bir şekilde ortaya koyacak ve dünya kamuoyunu şeffaflıkla bilgilendirecektir.

Terör kendilerine dokunuca sesleri çıkan fakat konu bu belayla onlarca yıldır mücadele eden Türkiye olunca yine gerçek yüzlerini gösteren o ülkelerden bazıları şöyle:

ABD: Başkan Donald Trump başta olmak üzere ‘harekâta yeşil ışık’ vermedikleri yönünde açıklamalar yapılırken, harekâtın kapsamının aşılması durumunda yaptırım tehditleri ardı ardına geldi.

Fransa: Savunma Bakanı Florence Parly, Barış Pınarı Harekâtı'nı tehlikeli olarak nitelendirirken, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin Kuzeydoğu Suriye'deki saldırısı tehlikeli. Kürtlerin güvenliği için tehlikeli. Çünkü 5 yıldır savaştığımız IŞİD'e fayda sağlıyor. Durdurulmalı” ifadelerini kullandı.

İngiltere: Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Dominic Raab, “Bu bölgeyi istikrarsızlaştırma, halkın acılarını artırma ve IŞİD'e karşı elde edilen ve hepimizin yoğunlaşması gerektiği başarıyı bozma riski yaratıyor” dedi.

Almanya: Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin yaptığı açıklamada “Türkiye bu şekilde, bölgeyi daha da istikrarsızlaştırma ve IŞİD’in yeniden güçlenmesi riskini göze almış bulunmaktadır. Türkiye’yi harekâtı sona erdirmeye ve güvenlik çıkarlarını barışçı yollardan izlemeye çağırıyoruz” diye konuştu.


İtalya: Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, operasyonun durdurulması çağrısı yaptı. Di Maio açıklamasında, “Hükümet olarak Türkler’in operasyonunun kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. Bu girişimi kınıyoruz çünkü, askeri operasyonlar her zaman terörizme daha çok yol açıyor” dedi.

Kanada: Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, Twitter'da paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Kanada Türkiye’nin Suriye’ye yaptığı askeri saldırıyı şiddetle kınıyor… Tüm tarafları sivilleri korumaya ve uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine saygı göstermeye çağırıyoruz.”

İran: İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye’nin güney sınırını hakkında endişeleri anladıklarını ancak askeri operasyonun doğru seçenek olmadığını açıkladı. İran resmi haber ajansı IRNA’da yer alan habere göre Ruhani, “Amerikan askerleri bölgeden ayrılmalı, Kürt güçleri de Suriye ordusunu desteklemeli” şeklinde konuştu.

Irak: Cumhurbaşkanı Berham Salih’ten de operasyona ilişkin açıklama geldi. Salih Twitter’dan paylaştığı mesajında “Operasyon insani krize yol açacak ve terör gruplarını güçlendirecek. Dünya bir felaketi önlemek için birleşmeli, Kürtler dahil olmak üzere bütün Suriyelilerin barış, onur ve güvenlik haklarını kapsayacak siyasi çözümü teşvik etmelidir” diye yazdı.

BAE: Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) de Türkiye’yi kınadığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “BAE, Türkiye'nin Suriye'ye askeri saldırganlığını şiddetle kınıyor ve bunun tehlikeli bir gelişme olduğunu ve ayrıca dost Arap ülkesinin egemenliğinin açık ve kabul edilemez ihlali ve Arap işlerine müdahale olduğunu doğruluyor” ifadelerine yer verildi.

Lübnan: Lübnan Dışişleri Bakanlığı da Türkiye’nin terörle mücadelesine yönelik kınama mesajı yayınladı. Türkiye’ye iki kere düşünme çağrısı yapan Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin operasyonunu “kardeş bir Arap ülkesine saldırı ve Suriye toprağını işgal olarak” gördüğünü belirtti.

Mısır: Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Mısır, Türkiye’nin Suriye topraklarındaki saldırganlığını en güçlü ifadelerle kınamaktadır” denildi. Öte yandan, Sisi yönetimi Arap Birliği’ni toplantıya çağırdı.

Rusya: Rus devletine bağlı haber ajansı RIA Novosti, parlamentonun üst kademesinin dışişleri komitesi ilk başkan yardımcısı olan Vladimir Cabarov’un açıklamalarına yer verdi. Ajansa göre Cabarov, Rusya'nın Türkiye ve Suriye arasındaki çatışmaya dahil olmayacağını kaydetti.

BM: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Türkiye gündemiyle acil olarak toplanıyor. Fransa, Almanya ve İngiltere’nin talebi üzerine bugün yapılacak kapalı oturumda Barış Pınarı Harekâtı görüşülecek. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yilmaz ersan11 Ekim 2019 03:25

    Ver mehteri açılın tırsın alçaklar korkun soysuzlar askerimizin gittiği yerde bayrağımızın dalgalandığı yerde zulüm biter işkence biter barış ve huzur gelir bu atalarımız Osmanlı’dan beri böyle devam eder

  • Azad10 Ekim 2019 17:34

    Az önce bir video izledim. Geliştirilmesine ve üretilmesine izin verilmeyen projelerimiz diye. Otomobil, Traktör, Uçak, Lokomotif üretmekte iken , bunları daha ucuz fiyata Abd ve diğer batı ülkelerinden alabilirsiniz mantığı ve dayatmasıyla üretimimiz engellenmiş ve dışa bağımlı hale getirilmişiz. Patentli bir motor markamız bile yok. PTT tarafından geliştirilen Araç Telefonlarımızın bile üretmemize engel oldular. Siyaseten direnmezseniz sonuç böyle olur. Önüne gelen dayılanır. Allahın belaları. Bereket savaş sanayiinde epey ileriyiz de tesell, buluyoruz. Mehmetçiklerimize güç kuvvet versin Allahım. Zayiat vermeden geri dönerler inşallah 

  • Dost10 Ekim 2019 16:41

    Dostlarımız nerde. Hiç sesleri çıkmıyor mu. Neden duymuyoruz. Dostumuz yokmu hiç

  • ADANA10 Ekim 2019 17:14

    “Ve her şey bittiğinde; hatırlayacağımız düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacak”ALİYA İZZETBEGOVİÇ 

  • Sakıp Sencan10 Ekim 2019 16:14

    bu hala çözemedik ab birliği hiristiyan birliiği olup aynen nato gebi bir kurum.buralara ümit bağlatıp yıllarca bizi oyalayıp durdular ne ileri götürdüler ne de geri.içimizdeki şerefsiz satılmış kanı bozuklar da şunu dediler yönümüzü doğuyamı çeviriyoruz.bunlar yıllarca anamızı bellediler .şuanda kudurmuş bir köpek gibi çılğına döndüler çünkü planları bozuldu daha da bozulacaktır.menfaatin doğusu batısı olmaz.bunlar 21 yüzyılın vampirleri olup, bunların zenginlikleri gariban ülkeleri katledip kaynaklarına konmalarından ileri gelmektedir.bugün hanği batılı ülkeye baksanız hepsi bir gariban ülkeye çöküp katliamlarla zenginleşmişlerdir.

  • AhmetK10 Ekim 2019 16:51

    Dostum, Turk un dostu yoktur. Herkesın bizimle kuyruk acısı ve gecmısınden gelen korkusu vardır. Atalarımız medeni olmasa, suan ne batı ne dogu kalırdı ortada kultur olarak. Batı haclı birliğidir ve hala Turklerden nefret edip, korkarlar: Dolayısıyla yuzumuzu me batıya ne doguya değil, kendimize donecegız. Once içimizdeki hainleri ve satılmısları temızleyecegız, guclenıp tek basımıza olacagız aynen abd gibi.

  • pazarci10 Ekim 2019 16:00

    Herkes gerçek yüzünü göstermeye başladı.

  • Bilal 10 Ekim 2019 15:46

    Aldırmaya gerek yol! kendi ülkelerinde tepkili bazı politik grupları teskin etmek için politik söylemler. Öyle ciddi bir karşıtlıkları olsa ekonomiyi herseyi alt üst öderlerdi. Öyle her zaman olduğu gibi biraz ciyaklayacaklardır hepsi bu.

  • ali10 Ekim 2019 15:20

    peki müslüman kardeşlerimiz dediğiniz araplar?

  • AhnetK10 Ekim 2019 16:52

    Burada dinsizliğinize kılıf ve destek aramayın. Yonetıcının satılmıs olması tüm toplumu kotu yapmaz. Müslüman müslüman kardeşidir. Bunun tersini dusunen en hafif ifadeyle eksik imanlıdır.

  • KERİM10 Ekim 2019 14:57

    BUNLAR MAL MI YOKSA BİZİ KERİZ Mİ SANIYORLAR

  • islam dünyası10 Ekim 2019 14:56

    hadi  avrupayı  hıristiyaları anlıyomda  arap -islam  alemine  ne  oluyor :D 

  • AhmetK10 Ekim 2019 16:53

    Bagıranlara bakarsanız ya abd kopeklerı yada mezhepci iran. İran yonetımıne guvenılmez net ama komsu olarak israilden daha iyidir.

  • METE10 Ekim 2019 14:53

     7 düveli bir araya gelse bir TÜRK etmezler. BÜYÜK ATATÜRK ne demiş? " BİR TÜRK DÜNYA YA BEDELDİR!!"

  • Nihat10 Ekim 2019 14:52

    Bunlar kadar aşağılık tecavüz taciz ürünü yaratıklar başkaca da heral yoktur.