E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte AK Parti'nin son anketi---

İşte AK Parti'nin son anketi

İşte AK Parti'nin son anketi
10 Ağustos 2013 - 12:10 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, partisinin ve CHP'nin anketini açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye'de her gün anketler yapıldığını, şu anda yapılan anketlerde AK Parti 'nin oyunun yüzde 50'nin üzerinde olduğunu belirtti.
''CHP 'nin oyu yüzde 25'lerde, diğerleri daha da kötü durumda'' diyen Bozdağ, ''Fotoğraf ortada, yarın yine seçim olsa Türkiye'nin neresinde kaç belediyeyi kimin alacağını aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Onun için ben sokaklara ümit bağlayanlara şunu söylüyorum; siz vatandaşın gönlüne giden yolu arayın. AK Parti'nin yaptığını yapın, milletle bütünleşin. Biz milletle beraberiz, bundan sonra da milletle beraber yürüyeceğiz. Milletten asla ayrı düşmedik, bundan sonra da asla düşmeyeceğiz'' şeklinde konuştu.
TÜRKİYE YARI BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇECEK
Türkiye’nin 2014 yılında cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası fiilen yarı başkanlık sitemine geçmiş olacağını belirten Bozdağ, "2014 cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Türkiye fiilen yarı başkanlık sistemine geçmiş olacaktır. İşin bu boyutuna baktığınızda, herkes bulunduğu yerden ideolojik gözlükle bakıyor. Halbuki yarı başkanlık siteminin ne olduğunu herkes iyi biliyor. Anayasacılar iyi biliyor, siyasetçiler iyi biliyor, bu konuda kafa yoranlar gayet iyi biliyor. Türkiye’deki cumhurbaşkanı görev ve yetkileri ile öte yandan halk tarafından seçilecek olmasını yan yana getirdiğimizde, onun resmen olmasa bile fiili bir yarı başkanlık sistemine geçiş olduğunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Ama maalesef bazıları önyargılarından, bazıları da işlerine öyle geldiğinden bu gerçeği itiraf etmekten kaçınıyor. Biz söyledik, yine söylüyoruz. Türkiye, eğer anayasamızda bir değişiklik yapmaz da sistem değişikliğine gitmezsek veya bir takım başkaca revizyonlar yapmazsak, 2014’de resmen olmasa bile fiilen yarı başkanlık sitemine geçecektir. Ben o yüzden yarı başkanlık sitemi fiilen oluşacağı için Cemil Bey’in dediği sorunlar boyutu bazen yüksekte olabilir, bazen yaşanmayabilir. Tabi sistem değişikliği fiilen olduğu için" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞEREFYOKSUNLARI.11 Ağustos 2013 06:40

    Evet yapın başkanlık sisteinide belkide APO ya bir mezrada verirsiniz. zaten amacınız bu değilmi.

  • SAĞGÖZÜM SOL özüm.10 Ağustos 2013 20:00

    Yapa bildiğiniz kadar yepın herşey sandıkta belli olacaktır.biz bu ülkenin insanları sizleri desteklediğimizde ülke içinde yaşananlara bakarak ogünkü zamanda tabiki bir yenilikçi arıyorduk vede akp ye oylarımızı attık ama geçen süreiçinde sayın başbakan erdoğan yaptığı hataları görmemezlikten geldi ve bu yapmış olduğu hatalar biz oyverenleri çileden çıkattı sen değilmisin APOile anlaşan sen değilmisin TAKSİMDE bu ülkenin milletine GAZ sıktırtan,sen değilmisin zamanında söz veripte vermilş olduğun sözleri tutmayan sendeğilmisin bu ülkenin insanlarının baskı altında yaşamalarını isteyen işte bukadar zıorbalıklan o sandık başına gittiğimizde bizler sizlere verdiğimiz oyları bu sefer sol pati olan CHP tisine vereceğiz sen milletine baskı yaparsan bu millette sana sandıkta baskı yapar.bizler artık seçimlerde sağ veya sol diye bir kavram düşünmüyoruz ilk defa bir sol parti iktidara gelmiş olacak.açın tarihe bakın inönüden sonra hep sağ partiler bu ülkenin bvaşına gelmiş TV yonlara çıkarak palavra atmayıda bırakın artık.

  • burak10 Ağustos 2013 12:54

    akp binasında yapılan bir ankette bile bu kadar düşük çıkıyor demek.