E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte AK Parti'nin kongre tarihi---

İşte AK Parti'nin kongre tarihi

İşte AK Parti'nin kongre tarihi
04 Mayıs 2016 - 23:26 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki kritik görüşmenin ardından gündeme gelen olağanüstü AK Parti kongresinin en geç 5 Haziran Pazar günü yapılacağı öne sürüldü

Bir yetkili kongrenin 21 Mayıs'ta bile yapılabileceğini, ancak en geç Ramazan ayından önceki son pazar gününe denk gelen 5 Haziran'da gerçekleştirileceğini söyledi.

YARIN AÇIKLANACAK
AK Parti'nin yarın olağanüstü Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı yapacağı açıklanmıştı. Toplantıdan kongre kararı çıkması bekleniyor.

MKYK yarın saat 11.00'de bir araya gelecek.
Hükümete yakınlığıyla bilinen gazetecilerden Abdülkadir Selvi de,"Evet kongreye gidiliyor. Olağanüstü kongreye gitme çağrısı yapılacak. Görüşmede kongrede bu işin çözülmesi yönünde ortak karara vardıkları belirtiliyor. Davutoğlu aday olmayacak" diye konuşmuştu.

Selvi şöyle devam etmişti: "Davutoğlu istifa etmiş bir başbakan olarak veda etmeyecek. Kongrede aldığı emaneti, yine kongrede bırakacak. Krizi yumuşatarak, zarif bir şekilde veda etmeyi tercih ediyor. AK Parti ve kamuoyuna ‘Sizinle sorunum yok ama bu işin yürümeyeceği ortaya çıktı. Ben bu işi kongereye teslim ediyorum' mesajı verecek."

Selvi, görüşmenin hemen ardından "Gerginlik var, istifa yok"demişti.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat da, "Kongrenin mayıs ayının son haftasında olması fikri ağırlık kazanıyor. Erdoğan şu an Beştepe'de aralarında bazı bakanların da yer aldığı bir ekiple durum değerlendirmesi yapıyor" diye eklemişti.

Başbakan Davutoğlu'ndan sürpriz toplantı

 

Abdülkadir Selvi: Davutoğlu kongrede aday olmayacak

 

Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi sona erdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)