E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİşte 2016'nın ilk bebekleri---

İşte 2016'nın ilk bebekleri

İşte 2016'nın ilk bebekleri
01 Ocak 2016 - 01:13 borsagundem.com

Aile Bakanı Ramazanoğlu Ankara'da, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu İstanbul'da ilk bebekler ve ailelerini ziyaret etti. Yılın ilk ikizleri Adıyaman'dan...

Yeni yılın ilk dakikalarıyla birlikte onlarca bebek de dünyaya merhaba dedi. Yılın ilk bebekleri ve ailelerini Ankara'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İstanbul'da ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ziyaret etti. 2 Bakan, bebekler ve ailelerine çeşitli hediyeler verdi. 

YILIN İLK İKİZLERİ ADIYAMAN'DAN

Adıyaman'da 2016 yılının ilk bebeği ikizler oldu. Didar ve Zeynal Ay çiftinin ikiz bebekleri dünyaya geldi. Bebeklere Abdurrahman ve Seval isminin verileceği öğrenildi

RAMAZANOĞLU'NDAN İLK BEBEĞE ZİYARET

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ankara'da dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti.

Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ikinci bebeğini dünyaya getiren Gülden Yılmaz'ı ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu, aileye katılan yeni bireyin sağlık, mutluluk huzurlu bir yaşam geçirmesini diledi.

Ailenin ikinci bebeği olmasının ayrıca sevindirici olduğunu ifade eden Ramazanoğlu, "Çok isabetli bir karar bence. Ne kadar aileniz geniş olursa o kadar da temelleriniz sağlam olur. Biz diyoruz ki çocuk muhabbettir, çocuk gelecektir, çocuk sevgidir, çocuk mutluluktur. Çocuk evin ve ülkenin bereketidir. Buna göre siz karar verin artık daha kaç tane daha olması gerektiğine. Bebeğinizi de sağlık içinde güle güle büyütün" dedi.

Baba Tuncay Yılmaz da Bakan Ramazanoğlu'nun nazik ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Çok teşekkür ederiz, bizi gururlandırdınız" dedi. 

Gözlerini 3 kilo 810 gram olarak dünyaya açan Anıl bebeğin annesi Gülden Yılmaz ise doğumun yeni yıla girerken gerçekleşmesinin kendileri içinde sürpriz olduğunu ifade ederek, Bakan Ramazanoğlu'na ayrıca teşekkür etti.

Aile ile sohbet ettikten sonra Anıl bebeğe doğum hediyesi olarak altın takan Bakan Ramazanoğlu, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yılmaz ailesinin sevincine ortak olduklarını söyledi.

Çocuğun mutluluk ve bereket olduğunu dile getiren Bakan Ramazanoğlu, "Aileye bu mutlu olayı bize yaşattığı için tekrar teşekkür ediyoruz" dedi.

Bakan Ramazanoğlu'nun ziyareti esnasında hastane başhekimi Leyla Mollamahmutoğlu da Anıl bebeğe altın hediye etti.

Bakan Ramazanoğlu, başka hastaları da ziyaret ettikten sonra hastaneden ayrıldı. 



MÜEZZİNOĞLU ZEHRA BEBEĞİ ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da dünyaya gelen yılın ilk bebeği "Zehra Dodurga" ve ailesini ziyaret etti.

İstanbul'da 2016 yılının ilk bebeklerinden biri Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gözlerini açtı. 

Fazıl ve Nazan Dodurga çiftinin üçüncü kız çocuğu olan ve "Zehra" ismi konulan bebeğin ilk ziyaretçisi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu. Baba ve anneyi tebrik eden Müezzinoğlu, bebeğe altın taktı.

Yeni doğan bebeğin bahtının güzel olması dileğinde bulunan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bahtları inşallah Aylan ve Nilay bebeğe benzemez. 2016 yılının, gerek ülkemizde, gerek bölgemizde ve dünyada daha çok barışa, kardeşliğe ve insanlık vicdanına vesile olmasını temenni ediyorum. Aylan bebek gibi binlerce bebek kaybediliyor ya da anasız ve babasız kalıyor. Yine ülkemizde terörün ve terörizmin gençlere, çocuklara ve ailelere, milletimize ödettiği ağır bedeller var. Umut ederim ki bu süreçler 2016'da son bulur. Ülke insanımızın tamamı huzur ve barış istiyor. Bütün bu temenniler inşallah bu akşam kardeşliğe vesile olur." 

Bakan Müezzinoğlu daha sonra aynı hastanede doğum yapan Kezban Yılmaz ve bebeği Asiye'yi ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.

Müezzinoğlu, ziyaretlerinin ardından hastane personeline de karanfil vererek, onları özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti. 

VALİ VASİP ŞAHİN ZEYNEP KAMİL HASTANESİ'NDE

 İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, yeni yılın ilk dakikalarında Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gelen bebekleri ziyaret etti.

Kübra ve Mustafa Öztürk çiftinin bebeği "Esil Evra"nın ilk ziyaretçileri Vali Şahin, eşi Şeyma Şahin ile İl Sağlık Müdürü Albayrak oldu.

Bebeğin anne ve babasını tebrik eden Şahin, çiftin mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmelerini temenni etti. 

Yeni yılda ilk bebeğini kucağına alan Kübra Öztürk ise mutlu olduğunu belirterek, "Çok heyecanlıyım. İlk kez anne oldum. Doğumun daha erken olmasını bekliyorduk ama biraz geç oldu. Kızım yeni yılın ilk günü bizlere sürpriz yaptı" dedi.

Şahin ve Albayrak daha sonra çocuk sahibi olan Sevgi ve Muhammet Kaynakçı'yla da görüştü ve çifti tebrik etti.

Vali Şahin, ziyaretlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni yılın huzur ve mutluluk getirmesi temenni ederek, "Yeni yılın öncelikle anne ve babalara hayırlar getirmesini dilerim. Yıl içerisinde anne olan diğer çiftleri de tebrik ederim. Yeni yılın ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim" diye konuştu.

Ziyarette, yeni doğan bebekleri kucağına alan Şeyma Şahin de bir süre sevdiği bebeklere çeşitli hediyeler verdi.



ZONGULDAK EREĞLİ'DE 2016'NIN İLK BEBEĞİ ZEYNEP MİRAY

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2016 yılının ilk bebeği Zeynep Miray bebek oldu. Ereğli Devlet Hastanesi'nde Yeşim-Barış Özcan çiftinin ikinci çocukları olan Zeynep Miray, aileye büyük mutluluk yaşattı. 

Ereğli' de yılın ilk bebeği 00.16' da Ereğli Devlet Hastanesi'nde 3 kilo 100 gram ağırlığında dünyaya geldi. Yeşim-Barış Özcan çifti, ikinci çocuklarına Zeynep Miray adını verdi. Doğum servisinde görevli hemşireler tarafından odaya getirilen Zeynep Miray bebek annesi Yeşim Özcan'ın kucağına verildi. 

Yeşim Özcan'ın annesi Songül Çakıcı ikinci torununa çeyrek altın takarken, anne Yeşim Özcan, ikinci kez anne olmanın mutluluğunu yaşadığını ancak kızının yeni yılın ilk bebeği olmasından dolayı mutluluğunun daha da arttığını söyledi. Baba Barış Özcan ise "Önce şükürler olsun diyorum. Allah'a hamd olsun. Bizlere böyle bir evlat verdi. Bundan 3 yıl öncede oğlumuz oldu. Rabbim bir de kız çocuğu bağışladı." dedi.

Yeşim-Barış Özcan çifti ilk çocukları Miraç Can Meriç Özcan'ın ardından ikinci çocukları Zeynep Miray'la mutluluklarının bir kat daha arttığını da sözlerine ekledi.

ÇORUM'DA 2016'NIN İLK BEBEBİ İNCİ FATIMA

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeği "İnci Fatıma"nın ilk ziyaretçisi Vali Ahmet Kara oldu.

Vali Kara, eşi Mesude Kara ile 2015 yılının son dakikalarında, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinin doğum servisini ziyarete ayırdı.

Vali Kara, beraberinde Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Albay Metin Özbek, İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Erdoğan ile Asuman ve Serkan Akoğlu çiftinin saat 00.03'te dünyaya gözlerini açan bebeğini ziyaret etti.

Vali Kara, Akoğlu çiftçini tebrik ederek, aileye evlatlarıyla sağlıklı bir ömür geçirmeleri temennisinde bulundu. Vali Kara'nın eşi Mesude Kara da çiftin ikinci bebeklerine Hitit Altını hediye etti.  

Akoğlu çiftinin sezaryen ile dünyaya gelen bebeklerine İnci Fatma adını verdiği, 2 kilo 940 gram ve 49 santimetre boyundaki bebek ile annesinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Baba Serkan Akoğlu doğumun başarılı geçtiğini belirterek, "Bir erkek çocuğumuz vardı şimdi bir kız çocuğumuz oldu. Çok mutluyuz. Rabbim uzun ve sağlıklı bir ömür nasip etsin" dedi.  

Siirt'te yeni yılın ilk bebeği "Muhammet Emir"

Doğumu saat 00.04'de gerçekleştirilen "Muhammet Emir" bebek, Siir'te yeni yılın ilk bebeği oldu.

Siirt Devlet Hastanesinde yatan Hülya Pekeliz (22) saat 00.04'te 3 kilo 300 kilogram bir erkek bebek dünyaya getirdi. Muhammet Emir ismi verilen bebek Siirt'in yeni yılda dünyaya gelen ilk bebeği olarak kaydedildi.

Yeni yılın ilk bebeğini ve annesini ziyaret eden Hastane Müdürü İrfan Ekmen, Müdür Yardımcısı Veysel Yüknü ve Başhekim Yardımcısı Barış Sarıpınar, minik bebeğe altın taktı.

Doğumu gerçekleştiren kadın doğum uzmanı Tahir Kaçar, 3 kilo 300 kilogram ağırlığındaki bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini belirterek, yeni yılın ilk bebeğine sağlıklı ve mutlu bir ömür diledi.

Hastane müdürü İrfan Ekmen, Siirt'te yeni yılın ilk bebeğinin hastanelerinde dünyaya gelmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi.

Muhammet Emir'e hayırlı ömür sürmesi temennisinde bulunan Ekmen, "Ailesinin ilk ve Siirt"in de yeni yıldaki ilk bebeğini hastane yönetimi olarak ziyaret ettik ve ona bir altın hediye ettik. Umarım Muhammet bebek sevdikleri ile sağlıklı ve mutlu bir ömür sürer" dedi.



Malatya'da yılın ilk bebeğine "Elif Asel" adı verildi

Malatya'da yeni yılın ilk bebeği "Elif Asel" oldu.

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi Kadın Doğum Ünitesinde Çiğdem Kargin, normal doğumla 3 kilo 100 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Çocuğunu sağlıklı şekilde dünyaya getirdiği için mutlu olduğunu ifade eden Kargin, bebeğine "Elif Asel" ismini verdiklerini söyledi.

Kargin, Elif Asel'in ilk çocukları olduğunu belirterek, "İlk çocuğum bugün dünyaya geldi. Çok mutluyum. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Herkesin inşallah bir bebeği olur. Kim istiyorsa Rabbim ona versin" diye konuştu.

Baba Ahmet Kargin ise iki yıllık evli olduklarını dile getirerek, "Yeni yılın bereketine inşallah birlikte gireceğiz. Kızımızla birlikte bir ömür böyle mutlu bir şekilde yaşayacağız" dedi.

2016 yılından beklentilerini de dile getiren Kargin, "2016'da vatanımız için, ülkemiz için kazasız, belasız, savaşsız bir yıl diliyorum" ifadesini kullandı. 



ANTALYA'DA 2016'NIN İLK BEBEĞİ ALPEREN

Yeni yılın ilk dakikalarında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen doğum ile Ahmet-Huriye Erdem çiftinin ilk çocukları dünyaya geldi. 2 kilo 750 gram ağırlığında dünyaya gelen erkek bebeğin adı "Alperen" oldu.
Hastanenin doğumhane bölümünün önünde bekleyen baba Ahmet Erdem ve yakınları, bebeğin dünyaya geldiğini duyunca büyük bir sevinç yaşadı.

Baba Ahmet Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılın kendilerine  büyük bir mutluluk getirdiğini belirterek, "Çok heyecanlıydım. Bebeğimin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini duyunca büyük bir sevinç yaşadım. Yeni yılın ilk dakikalarında bize çok güzel bir hediye oldu. Umarım 2016 oğlum ve bizim için güzel bir yıl olur" dedi.

Anne Huriye Erdem ise 4 gündür hastanede doğumu beklediğini ifade ederek, "Oğlum dünyaya gelmek için yılbaşını beklemiş. Yılbaşı gecesinin bizim için çok özel bir anlamı oldu. Yeni yıl da umarım hep mutluluklarla dolu olur" diye konuştu.

YILIN İLK SURİYELİ BEBEKLERİ

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kilis'te kiraladıkları evlerde barınan Suriyeli üç kadın, yılın ilk bebeklerini dünyaya getirdi.

Kilis Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde doğum gerçekleştirilen Suriyeli Ala Şabuk, Nesrin Maki ve Hena Nacar anne olmanın sevincini yaşadı.

Normal doğum sonucu sağlıklı şekilde 3 kilogram olarak dünyaya getirdiği bebeğe Ali ismini veren Şabuk, "Üçüncü çocuğumu dünyaya getirmenin sevincini yaşıyorum. Türkiye'ye geldiğimden bu yana asla yabancılık çekmedim. Türk halkı bana hem analık hem babalık etti. Sağlık çalışanları bize çok iyi davranıyorlar. Bu kadar iyi davranacaklarını asla beklemiyordum onlara nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum" diye konuştu.

Yaşanan iç savaş nedeniyle ülkesinin yerle bir olduğunu anlatan Vaki ise sezaryenle yaptığı doğumda 3 kilo 700 gram bir bebek dünyaya getirdiğini ifade etti.

Gördüğü ilgiden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Vaki, "Burada o kadar çok rahatım ki herkes çok iyi. Bizi kendi vatandaşlarından ayırt etmiyorlar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)