E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'un su sıkıntısına B planı---

İstanbul'un su sıkıntısına B planı

İstanbul'un su sıkıntısına B planı
27 Haziran 2014 - 22:52 borsagundem.com

Sakarya Nehri'nin Karasu ilçesi Tuzla mevkiindeki su alma yapısından aktarılan su İstanbul'a Melen hattı ile gönderilecek

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’da barajlardaki doluluk oranının düşmesiyle ilgili olarak ’B planı’nı açıklamıştı. Bakan Eroğlu ’İSKİ Sakarya Nehri’nden su almaya başladı. İstanbul’a Melen’den Sakarya Nehrinden İstanbul’a ilave su akıyor’ diyerek açıkladığı su alma noktası, Karasu İlçesinin Tuzla Mahallesi’nde bulunuyor. Sakarya Nehri’nin Karadeniz’e döküldüğü yere yakın bölgede bulunan su alma noktasında nehirden alınan su, Melen hattına verilerek İstanbula gönderiliyor.

Bölgeye çekim için giden DHA muhabirlerine İSKİ yöneticileri ’Gazetecileri toplu halde bölgeye davet edeceğiz’ diyerek içeriden çekim yapmasına izin vermedi. Sakarya Nehri’nin karşı yakasından çekilen görüntülerde ise İSKİ’nin Sakarya Nehri üzerine de nehir sularını İstanbul’a göndermek için büyük bir su alma yapısı inşaa ettiği görülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ak parti ile ak günler olur.28 Haziran 2014 08:45

    kadir bey(arkasinda erdogan varken), istanbul'a sıkıntı degil sadece çözüm getirir.