E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'un seçim sonucuna itirazlar sonrası gözler YSK'de---

İstanbul'un seçim sonucuna itirazlar sonrası gözler YSK'de

İstanbul'un seçim sonucuna itirazlar sonrası gözler YSK'de
22 Nisan 2019 - 13:17 borsagundem.com

YSK'nın AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptığı olağanüstü itirazını bugün gündemine alarak görüşmeye başlaması bekleniyor.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından olağan itiraz süreçleri tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) gündeminde, AK Parti ve MHP'nin yaptığı olağanüstü itirazlar ile AK Parti'nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı itiraz bulunuyor.

YSK'nin gündem toplantısının saat 14.00'te başlaması öngörülüyor.

AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti. AK Parti, İstanbul seçiminin iptali için YSK'ye, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içerir ek dilekçe de sunmuştu.

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazını yapmış ancak bu itirazın, içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazların da yer alması nedeniyle olağanüstü itirazla birlikte görüşülmesini istemişti. YSK de bunu kabul etmişti.

MHP DE İTİRAZ ETMİŞTİ

AK Parti'nin ardından MHP de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle YSK'ye başvurmuştu.

YSK'nin, bugünkü gündem toplantısında bu üç başvuruyu birlikte ele alması bekleniyor.

ÖN ÇALIŞMA TAMAMLANDI

Başvurunun kurul gündemine alınmasından önce itiraz dilekçelerinin tüm kurul üyelerine dağıtıldığı, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'nün sistem üzerinden yaptığı ön çalışmanın da tamamlandığı öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ytt .24 Nisan 2019 22:37

    Siyasal bilgiler fakültesi mezunları yüzde doksan dokuz chp lidir. Umarım adaletli karar verirler. O fakülteden mezun olanlar yargıda üstündür.

  • Nihat23 Nisan 2019 01:00

    Ne yazık ki bu adamı hiç gözüm tutmadı!  Haklı olduğu  konuları bile bir hukukçu olarak üzerine basa basa değil korkak ve acizce ifade etmesi beni bayağı kuşkulandırıyor.

  • Diler 22 Nisan 2019 22:37

    YSK CHP NİN ARKA BAHÇESİ OLMADIĞINI KANITLAMA FIRSATI .

  • Tarih.22 Nisan 2019 20:09

    Hak hukuk adalet herkese lazim olacaktır....Ne koltuk be Peturgede öldürülen insanlar,kavga nefret dili....Tarih bu olayları ve yapılanları not düşecektir.

  • Borsacı22 Nisan 2019 19:49

    Dolar ve altın aldık kararı bekliyoruz

  • anadolu22 Nisan 2019 16:23

    ysk  yenile secimleri 

  • astor22 Nisan 2019 16:17

    ysk akp nin dedigin den dışarı cıkmaz. onun için istanbulda seçimler iptal edilip yeniden seçim yapılacak.  buraya yazıyorum.

  • ERDİ22 Nisan 2019 15:37

    O kadar koli itirazın karara bağlanması haftalar sürer.

  • AHMET ÖZBİR22 Nisan 2019 15:06

    SEÇİMLERE Organize Alçakça Saldırı gerçekleştirilmiştir. AK Parti'nin itirazı sonucu sayılan oylardan 14 BİN civarındaki oy HANESİNE yazılmıştır! Bu ne ayak! Haince komplonun ipuçlar! Bu seçim a'dan z'ye ŞAİBELİDİR, TAM KANUNSUZDUR, İPTALİ KAÇINILMAZDIR!..

  • Nihat23 Nisan 2019 00:57

    Kendine alf ismini veren oyuncak ayı ne kadar ahmakça saçmaladığının ve aslında sahtekarlık yapıldığının sen bile farkındasın!   Bu kadar da hazımsız  ve hasta ruhlusuın!   Çünkü bilinç altında aşağılık komplekslerini dışarıya vurmayı ve herkesten üstün olduğunu kendi kendine empoze etmiş huzursuz ve sıkıntılı bir yaratıksın.   Senin gibi hasta ruhlu tipler çok olduğu için biliyorum!  Aynı robot tarzı ve sloganik konuşmalardan başka bir şey de yoktur! 

  • alf22 Nisan 2019 19:20

    mühür’ü tercih kismi yerine ampül’e bastigi için geçersiz olan oylar, tekrar sayimda geçerli sayilmistir, ne ayak diye soruyorsunya, bu ayak iste. daha mührü nereye basacagini bile bilmeyen adamin oyunu geçerli saydiniz anca farki 5 bin düsürebildiniz.

  • Fadil22 Nisan 2019 15:04

    YSK rüştünü ispat etmeli!

  • Yaşar doğan22 Nisan 2019 14:53

    Secimin tekrarlanmaz amaç ak partinin kendisini mağdur gösterme politikası emin olun hükümette seçim tekrarı istemiyor ekonomi ortada çünkü

  • geçmiş22 Nisan 2019 14:18

    geçmiş verilere kararlara bakınca. değişen bişe olmayacak.hukuksal olarak öyle duruyor.

  • Türkoğlutürk 22 Nisan 2019 14:12

    Bir tekrar kararı çıksada bir daha kazansa. Eyt ye yok suriyeli ye var.

  • Mehmet yılmaz22 Nisan 2019 14:07

    İnşallah seçimler iptal olur reis sayesinde dolar zengini olmaya dvm edicez

  • Ali ay22 Nisan 2019 14:01

    Evet öyle gözüküyor

  • Veli ay22 Nisan 2019 13:30

    YSK büyuk ihtimalle seçim sonucunu tescilleyecek.Yapacak başka alternatifi yok.