E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİstanbul'un en kıymetli arazi satılıyor---

İstanbul'un en kıymetli arazi satılıyor

İstanbul'un en kıymetli arazi satılıyor
21 Ocak 2014 - 07:31 borsagundem.com

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İstinye Turizm Merkezi Planı'nda yer alan 158 bin metrekare arazinin satışını gerçekleştirecek

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), İstanbul İstinye'de toplam 158,498 metrekarelik altı parselin bir bütün halinde satışı için ihale ilanı yayınladı. ÖİB'nin internet sitesinde yer alan ilana göre, İstanbul Sarıyer İlçesi, İstinye Mahallesi'nde yer alan gayrimenkullerin satış ihalesinde son teklif verme tarihi 20 Şubat, şartname bedeli 50,000 lira ve geçici teminat tutarı 50 milyon lira olacak.

Arazilerin konumuyla ilgili ÖİB tarafından yapılan yazılı bilgilendirmede, Maliye Hazinesi'ne ait taşınmazların, İstinye Turizm Merkezi Planı'nda, turizm tesisi, konut, eğitim ve kreş alanında bulunduğu belirtilerek, "Gayrimenkullerin çevresinde; İstinye Kadir Has Villaları Sitesi, Uluslararası Binicilik Merkezi, Abdullah Efendi Sitesi, Emirgan Korusu, İstinye Koyu, Sarıyer Emniyet Müdürlüğü, Qent İstinye Projesi, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Enka Okulları, İstinye Park AVM ve Residence yer almaktadır" denildi.

SATIŞA ÇIKABİLECEK EN DEĞERLİ BÖLGE

İnşaat sektörü yetkilileri, parsellerin, sektörün konut ve AVM ağırlıklı hızlı gelişen yapısı ve İstanbul'un kentleşme yapısı dikkate alındığında, satışa çıkılabilecek en değerli bölgeler arasında olduğunu söylediler.

Arazilerin BİST'e ait olduğunu belirten Sarıyer Belediye'sinden bir yetkili de, "Bu parseller çok kıymetli. Araziler Reşitpaşa, Poligon ve İstinye'ye uzanıyor. Poligon Tepeüstü ve Sabancı At Çiftliği'ne komşu arazi, aynı zamanda Reşitpaşa'daki borsa binasının içinde bulunduğu arazi ile "Şahintepesi" olarak bilinen bölgeyi kapsıyor" dedi.

SÜREÇ HIZLANACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Reuters'a yaptığı açıklama, 2013 ve 2012'de büyük şehirlerde çok sayıda değerli gayrimenkulü ÖİB'ye devrettiklerini belirterek, "Şimdi o süreç hızlanacak. Çünkü uzun zamandır imar ve benzeri konular çalışıldı. (Bu yıl özelleştirmede) gayrimenkullerde daha hızlı sonuçlar elde edilecek" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ramiz21 Ocak 2014 11:52

    doldurun İstanbula binaları bakalım,,hiç yeşil alan kalmasın emi.İstanbulu DEPREM TEMİZLER.

  • vatandas21 Ocak 2014 09:08

    satin bol bol satin....kiymetli yerler 3 - 5 sene sonra dahada degerlenecektir...3 liraya siz satin - 10 liraya Alan satar...