E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'un 9 ilçesinde geçersiz oylar yeniden sayılacak---

İstanbul'un 9 ilçesinde geçersiz oylar yeniden sayılacak

İstanbul'un 9 ilçesinde geçersiz oylar yeniden sayılacak
02 Nisan 2019 - 18:16 borsagundem.com

31 Mart yerel seçim sonuçlarının ardından, yapılan itirazlar üzerine İstanbul'un 9 ilçesinde oyların yeniden sayılmasına karar verildi

İstanbul'un Beykoz, Çekmeköy, Fatih, Çatalca, Şile, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Ümraniye ve Ataşehir İlçe Seçim Kurulları, yapılan itirazlar üzerine geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre, Beykoz İlçe Seçim Kurulu, seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti, CHP ve Vatan Partisi tarafından verilen itiraz dilekçelerini inceledi.

İnceleme sonucunda, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimleriyle ilgili tüm sandıklardaki oy pusulalarının yeniden sayılmasına ilişkin talebinin kısmen kabulü ile oylama sırasında şikayet edilen ve tutanağa geçirilen oyların sayılmasına karar verildi.

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı'nin itiraz dilekçesinin kabulüne karar veren İlçe Seçim Kurulu, itiraza konu olan İBB Başkanlığı sandık kurulu tutanakları ile sayım döküm cetvellerinin ve SEÇSİS'e girişlerinin kontrolünün de aynı anda yapılması için 3 Nisan saat 09.00'da Çekmeköy Seçim Müdürlüğü'nde toplanılmasına hükmetti.

Çatalca İlçe Seçim Kurulu'nca da AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı'nın başvurusu üzerine İBB Başkanlığı seçimine ilişkin, gerek şeffaflığın sağlanması gerekse tespit edilen hatalar olan sayım döküm cetvelleri, sandık sonuç tutanakları nazara alınarak geçersiz oyların yeniden sayılmasına oy çokluğu ile karar verildi.

AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı'nın itiraz başvurusu üzerine, Bayrampaşa İlçe Seçim Kurulu, yaptığı değerlendirme sonucunda, İBB Başkanlığı'na ait oy kullanılan seçim torbalarının tek tek açılarak geçersiz oyların yeniden sayılmasını karara bağladı.

Şile'de de itirazlar üzerine geçersiz oyların yeniden sayılması kararı alındığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fele02 Nisan 2019 22:35

    Katekulli yaparsanız döviz 2 katına çıkar. Yatırımcılar neyin ne olduğunu çok iyi biliyor, sizi iyi tanıyor, güvenmiyor

  • Oynakborsaci02 Nisan 2019 22:12

    Borsa guzel cokuyor elektrik zamlandi ama tuketiciye diil dagiticiya diyolar ne tuhaf bi hesap tedarikci elektirigi zamli alacak dagitirken zam yaspmayacak bu arada zam yuzde 37 gibi sonra piyasa zam yapinca vayyyyyy zam yapiyo urune falan yoladevammmmmm borsa cevapliyobcokuse devammmmmm

  • alf02 Nisan 2019 21:14

    dolardaki yuzde 100 artisi gormeyip,?dolasa ne olur dolmasa ne olur diyenler, simdi 1 oy kutsaldir diyor. benim ekmegimden kutsalsa sayin bakalim.

  • Emekci02 Nisan 2019 20:26

    Sene olmuş 2019 hala güvenilir, hatasız seçim sistemi kurulamamış. 17 yıldır iktidarda olup, oylarımız hatalı sayıldı diyenlerin yatacak yeri yok! Almanyadan insan getirin, onlar saysın bari oyları...

  • Erdal02 Nisan 2019 20:58

    3 kazı gudemeyenmeri YSK başkanı yaparsan, her seçim skandal yaşanır. Liyakat sıfır

  • vatandaş02 Nisan 2019 20:13

    Türk milleti şaşmaz sağ duyusuyla yanlış yapana gerekli indirimi yapar ben bunu bilir bunu söylerim eğer böyle devam ederse bir daha ki seçime daha büyük indirim yapacaktır bundan emin olun ve milletin kararına saygı duyun lütfen gereksiz yere milleti germeyin milletin işi gücü var ülkenin çalışmaya huzura ihtiyacı var aşa işe ihtiyacı var.

  • saffet tacir02 Nisan 2019 19:35

    ersin neyin peşindesin ilçe bşk nı oldun diye alavare dalevereyi bırak işine bak

  • ama02 Nisan 2019 19:22

    zamanında kesilen elektrıkler, sonrasında millet vekillerinin oy sayım esnasında mudehaleleleri, oy taşımalarında yapılan illemler felan flan..bunları görduk, duyduk, şuankıler normal insanı hatalar olabilir. kontrol edilecek, hata var ise düzeltilecek. bu doğal bişi. ama olayı abartıpda, seçim yenılenecek bir durum goremedım, ama olay çokk buyu gibi abartılıyor,

  • anadol02 Nisan 2019 18:58

    Ak partinin hakkını araması elbette normal bir süreç, ama %99 ihtimal seçim sonucunu değiştiremeyecekler. Bazı oyları kabul etseler bile aradaki oy farkı zor kapanır gibi...

  • eyy02 Nisan 2019 18:48

    ey ysk yaa sıra sanada geliyor. sus bakalım. sus :D gun gelir herkese hukuk adalet ve doğruluk gerekır. seçim günü  tvlerde yapılanlara sessiz kalanlar, şimdi seçimde hile var manipulasyon var, o var bu var derken. sıra sizin seçimlerinizin sonuçlarınızında tartışılmasına gelıyor. hayrolsun bakalım