E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'u 'transit' geçiyorlar---

İstanbul'u 'transit' geçiyorlar

İstanbul'u 'transit' geçiyorlar
04 Ağustos 2015 - 06:21 borsagundem.com

Yılın ilk yarısında İstanbu'la havayoluyla gelen turist sayısı 5.5 milyon, transit geçiş ise 6.4 milyon

Bu yılın ilk yarısında İstanbul’daki havalimanlarındaki transit yolcu sayısı 6.4 milyon kişiye ulaştı. Aynı dönemde İstanbul’a havayoluyla giriş yapan ziyaretçi sayısı ise 5.5 milyon kişiye işaret ediyor.

Böylece başta THY olmak üzere havayolu şirketlerinin İstanbul’u durak yaparak başka noktalara uçuş atağına kalkmaları sonrası İstanbul’daki havalimanları turistten çok, transit yolcu ağırlar oldu.

‘Kampanya şart’

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) İstanbul havalimanlarına dış hatlardan gelen toplam yolcunun yarıdan fazlasının, Türkiye’ye giriş yapmadan transit olarak başka ülkelere gitmesinin Türkiye için bir kayıp olduğu konusunda uşarı yaptı.
TUROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul’un hava ulaşımında dış hat transit yolcu sayısındaki önemli artışla tüm zamanların rekorunu kırdığını söyledi. Bayındır, transit yolcu potansiyelinin değerlendirilmesi konusunda daha önce ilgili kuruluşlarda işbirliği içinde kampanya düzenlenebileceği yönünde öneriler getirdiklerini hatırlattı. uçan yolculara 1 gece konaklamalı avantajlı bilet fiyatı önerilmesi ve bu pakete bir şehir turunun da eklenmesi projesi ortaya atılmıştı. Bu sayede en az 1 milyon ilave geceleme ile yaklaşık 1.8 milyar dolar ek turizm geliri elde edilebileceği ifade edilmişti.

THY, dış hatlar terminaline talip oldu

THY’nin, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminaline talip olduğu, diğer hava yollarının ise yapımı devam eden ve mart ayında hizmete girecek olan yeni 8 köprülü ilave terminale taşınmasını istediği öğrenildi. Atatürk Havalimanı’na yapımı devam eden 8 köprülü yeni ilave terminal 2016 Mart ayında hizmete girecek. THY’nin şu anda hizmette olan 26 köprülü dış hatlar terminalinin kendilerine verilmesini, yeni terminale de diğer hava yollarının geçirilmesini istedikleri öğrenildi.
TAV ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi arasında geçtiğimiz yıl imzalanan sözleşme gereği dış hatlar terminalinin büyütülmesi planlanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)