E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbulkart'ta yetersiz bakiye kararı---

İstanbulkart'ta yetersiz bakiye kararı

İstanbulkart'ta yetersiz bakiye kararı
15 Haziran 2023 - 08:59 borsagundem.com

İstanbulkart sahipleri "yetersiz bakiye" durumunda 15 TL'ye kadar ulaşım hakkına sahip olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi haziran ayı toplantısının üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. İstanbulkart sahiplerine, kartlarında bakiye olmadığı durumlarda 15 liraya kadar ulaşım hakkı tanınmasına ilişkin teklif de onaylandı.

Meclis'e sunulan teklifte, 2022 yılı ocak ayı ile 2023 yılı aralık ayı arasında İstanbul'da 1 milyon 356 bin 160 İstanbulkart mobil uygulama QR kullanıcısının 40 milyon 44 bin 321 adet geçiş yaptığı, bu geçişlerin yüzde 3'üne denk gelen 1 milyon 339 in 620 geçişte yolcuların yetersiz bakiye nedeniyle geçiş yapamadığı belirtildi. Yetersiz bakiye uyarısı alan İstanbulkart mobil kullanıcı sayısının 432 bin 70 adet olduğu, günlük ortalama 6 bin 500 geçişte İstanbulkart Mobil kullanıcılarının yetersiz bakiye uyarısı aldığı, yüzde 62,40'ının aynı ay içerisinde aynı gün dolum yaptığı, yüzde 23,92'sinin de dolum yapmayarak İstanbulkart Mobil uygulamasından vazgeçtiği belirtildi.

Dijital İstanbulkart sahiplerine güncel metrobüs tam parkur ücreti üzerinden hesap yapılarak 15 TL eksi bakiye sağlanması için karar alınması istendi. Karar oybirliği ile kabul edildi. Karara göre, her kullanıcı bu uygulamadan yalnızca 1 geçiş için faydalanabilecek, ödeme yapmadan tekrar hizmetten yararlanamayacak.

İstanbulkart'a yüzde 100 zam geldi

 

İstanbulkart'ta faizsiz kredi imkanı

 

İndirimli İstanbulkart'ın vizeleme ücreti belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )15 Haziran 2023 09:36

    Çok güzel bunu belirtmiştim. Takıntım vardı zaten bu duruma... Birde bankalara kızıyorum. dışarıda %10 pil ile acil işim oluyor. cep bank giriyorum telaşeli zaten hazırlıksız yakalanmışım, internet şuna bankaya girerken hooppp güvenlik için şifre değiş diyor... alele acele yazıyorum bu daha önce 3 kez kullanılan şifre diyor... başka bişe anlık ayak üstü uyduruyorum şifre hopp hoopp geçiyorum aklım asli işimde... sonra işini bu engelemeler,zorunlu sistemsel zırvalamalr ile %5 şarja  düşene kadar yapıyorum... bir kaç gün sonra aynı onlına bankaya giricem hoopp hatalı şifr eoluyor :D şifre sıfırlamaya başlıyorum... dedim bir bankaya öneri, bence sistem, bir kaç kez bunu atlamalı. acil işim var, güvenlük sistemi zırvalığını  ŞİMDİ DEĞİL tuşu ile atlamaya müsade et, 24 saat içinde girip değiştirin diye bilgilendir... bunu bankalar yapsın, bizlere 24-48 saat önce bildirin, yada acil durumda atlama şansı verin, en uygun zamanda bis şifre güncelleriz.

  • baran15 Haziran 2023 16:47

    15 tl için bir takla atmadığın kaldı şerefsiz!  İstanbullu yemez bu numaraları!   

  • Bik15 Haziran 2023 09:24

    Yeni uygulama iyi olmuş.