E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİstanbul'da Yaşamanın Avantajları Nelerdir?---

İstanbul'da Yaşamanın Avantajları Nelerdir?

İstanbul'da Yaşamanın Avantajları Nelerdir?
28 Nisan 2022 - 11:31 borsagundem.com

İstanbul’da yeni bir hayata adım atmak isteyenler hangi noktalara dikkat etmelidir?

İstanbul’da yeni bir daire satın almak isteyen kişiler için İstanbul satılık daire fiyatları farklı semtlere göre çeşitlilik göstermektedir. Birbirinden farklı bütçe ve beğenilere göre pek çok satılık daire ilanları arasından seçim yapmak zor olabilir. Peki İstanbul’da yeni bir hayata adım atmak isteyenler hangi noktalara dikkat etmelidir?

İstanbul’da Satılık Daire Ararken Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul, satılık ev arayışındaki kişilere çeşitli seçenekler sunar. Yeni bir daire arayışındaki kişilerin öncelikle bütçesini belirlemesi gerekir. Bu bütçeyi oluştururken birikiminizden yararlanabileceğiniz gibi kredi de çekebilirsiniz. Ancak konut kredisi çekerek ev almayı düşünüyorsanız öncelikle beğendiğiniz dairelerin krediye uygun olup olmadığını öğrenmeniz gerekir.

İstanbul’da satılık daire arayışındaki kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise; dairenin bulunduğu konumdur. Kalabalıktan hoşlanıyor, evden dışarı çıktığınızda ihtiyaç duyduğunuz her yere kısa sürede ulaşmak istiyorsanız merkezi konumda yer alan daireleri tercih edebilirsiniz.

Bununla beraber metro, metrobüs, Marmaray, vapur gibi toplu ulaşım araçlarına yakın noktalarda yaşıyorsanız trafikte geçireceğiniz vakti azaltabilirsiniz. Sakin, sessiz ve doğayla iç içe bir muhitte oturmak istiyorsanız da şehir dışına yakın seçeneklere göz atabilirsiniz.

Yeni bir daire satın almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gerekenler elbette bununla sınırlı değildir.

  • Evin büyüklüğü ve dairenin sunduğu avantajlar,
  • Çocuk sahibiyseniz dairenizin çevre okullara, parklara vb. yerlere yakınlığı,
  • Dairenin deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığı ve yaşı,
  • Araba sahibiyseniz apartmana özel otoparkın bulunup bulunmaması,
  • Satın almayı düşündüğünüz dairenin bulunduğu ilçenin demografik yapısı gibi noktalara da satılık daire arayışındaki kişilerin özen göstermesi, doğru bir daire tercihi için büyük bir önem taşır.

İstanbul’da Daire Sahibi Olmanın Avantajları Nelerdir?

İstanbul; yüzyıllardan beri güzelliği ile insanları büyülemektedir. Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul; sahip olduğu avantajları ile hızla göç almaya devam etmektedir. İktisadi büyüklük açısından dünya çapında 34. sırada yer alan bu şehir, sakinlerine pek çok ayrıcalık sunar. Bu ayrıcalıklar aşağıdaki gibi listelenebilir;

  • İstanbul, ülkenin ekonomik açıdan önde gelen şehirlerinden biridir,
  • Otobüs, vapur, dolmuş, Marmaray, metro ve metrobüs gibi birbirinden farklı toplu ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilir,
  • Tarihi ve kültürel pek çok mirasa sahiptir,
  • Dünyaca ünlü sanatçıların Türkiye’de gösteri sunmak için ilk tercih ettiği şehirdir,
  • Avrupa ve Asya arasında köprü niteliğindedir,
  • 7/24 canlı bir şehirdir.

İstanbul’un sahip olduğu tüm bu özellikler düşünüldüğünde bu şehirde ev sahibi olmak oldukça avantajlı bir hale gelmiştir.

İstanbul Satılık Daire Fiyatları

İstanbul’un göz alıcı güzelliği düşünüldüğünde pek çok kişinin bu şehirde yaşamak istemesi bir sürpriz değildir. Sakinlerine sunduğu pek çok avantaj ile İstanbul’da satılık daire ilanlarına büyük bir talep meydana gelmiştir. Bu talep sonucunda da satılık daire fiyatlarında artış gözlemlenebilir.

İstanbul pek çok semte ev sahipliği yapar. Farklı ihtiyaç ve bütçelere yönelik ilanları incelerken ilçeler arasında fiyat farkının bulunduğu gözünüze çarpabilir. Beğendiğiniz dairenin bulunduğu ilçedeki diğer ilanlara göz atmanız; dairenin asıl değerini belirlemenize yardımcı olur.

İstanbul’un her iki yakası da sakinlerine farklı avantajlar sunar. Avrupa Yakası; ofislerin ve iş yerlerinin yer alıp günün her saati canlı ve hareketlidir. Anadolu Yakası ise daha sakin, park ve bahçelerin yoğun olduğu bir bölgedir. Her iki yakanın da kendine has özelliklerini inceleyerek zevkinize uygun bir seçim yapabilirsiniz.

İstanbul satılık daire arayışınız yatırım odaklı ise gelişmekte olan ilçelere göz atarak daha uygun fiyatlı bir seçim yapabilirsiniz. Potansiyeli yüksek olan, hızlı değişim ve gelişim gösteren semtlerde bulunan daireler etkili bir yatırım aracı olabilir. Eğer şimdilik bu fiyatlara ev alamam ama İstanbul’da yaşamayalım diyorsanız da İstanbul kiralık daire ilanlarına da göz atabilirsiniz.

Siz de hayalinizdeki eve kavuşmak için sabırsızlanıyorsanız Zingat sizin için doğru bir tercih olabilir. Alanında profesyonel gayrimenkul danışmanlarının yardımı ile hayalinizdeki daireye kavuşabilir, zevkinize, ihtiyacınıza ve bütçenize uygun bir seçim yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Tanıtım yazısı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)