E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da suya yüzde 6.84'lük zam---

İstanbul'da suya yüzde 6.84'lük zam

İstanbul'da suya yüzde 6.84'lük zam
14 Aralık 2020 - 19:56 borsagundem.com

İSKİ'nin farklı kademelerde yüzde 39 oranında zam öngören teklifi tekrar görüşülerek reddedildi. AK Parti Grubunun yüzde 6.84'lük teklifi kabul edildi

İBB Meclisi'nin Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde başlayan ve meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin'in başkanlık ettiği Aralık ayının ilk oturumda da İSKİ Genel Kurulu olağanüstü toplandı, İSKİ'nin farklı kademelerde yüzde 39 oranında zam öngören teklifi tekrar görüşüldü.

İSKİ'nin teklifine karşı İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu bu zam oranının reddederek yüzde 6.84'lük zam önerdi. Teklifte yer alan daha önce kaldırılan TEFE-TÜFE oranının geri getirilmesine ilişkin maddelerin de tekliften çıkarılmasını istedi.

'İSKİ'nin maliyetleri uçup gittiği için bu oranda zam istemek zorunda kaldık'

Oylama öncesinde söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Siz ekonomiyi doğru düzgün yönetemediğiniz için İSKİ'nin maliyetleri uçup gittiği için bu oranda zam istemek zorunda kaldık. Biz bu zammı tabi ki istemeyiz. Su fiyatları hala AKP döneminin çok altında. AKP ekonomiyi doğru düzgün yönetseydi su zammı yapmazdık. Dolar, faiz, enflasyon düşsün biz de zam yapmayalım” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musa15 Aralık 2020 10:40

    Yahu suya o kadar zam geliyor. Hala doğalgazdaki, elektrikteki artışı yakalayamadı...

  • Urla15 Aralık 2020 02:06

    Cahil trollere söylemek lazım, ortalama bir vatandaş 2 yıl öncesine göre suya daha az fatura ödüyor şu an

  • Ky14 Aralık 2020 21:53

    İnsaflı davranmışlar.Diğer zamları görünce...

  • Arifhan14 Aralık 2020 21:42

    Yahu akpartili arkadaşlar niye engel oluyorsunuz antrikot ekonun hizmetlerini vatandaş tadını iliklerine kadar hissetsin öyle herşey güzel olacak söylemleriyle olmuyor bu işler hele daha gençleri bı kucaklamadı bakalım birazda onlar tatsın CHP'li belediyeciligi

  • Xxxx14 Aralık 2020 21:11

    Bedava süt işi vardı noldu. İstanbulluyu su'da mertek gibi kazıktan kurtarmış akp.

  • İstanbul14 Aralık 2020 20:35

    Her şey güzel olacak