E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul’da Sarıgül, Ankara’da İnce---

İstanbul’da Sarıgül, Ankara’da İnce

İstanbul’da Sarıgül, Ankara’da İnce
18 Ekim 2013 - 08:31 borsagundem.com

Yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarını yürüten CHP’de, Sarıgül’ün partiye dönüş başvurusunu bayram sonrası yapması bekleniyor.

CHP; bayram sonrası yeniden hareketlenecek. Mart 2014’te yapılması öngörülen yerel seçimlere yönelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için isimleri geçen Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin’in bayram sonrası yapacağı hamlelerle birbirlerine üstünlük kurmayı amaçladığı belirtiliyor. Bu kapsamda Genel Başkan Yardımcısı Tekin’in kasım ayının ilk haftasında aday adaylığını resmen açıklaması bekleniyor. Meriç Tafolar’ın Milliyet’teki haberine göre Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’ün partiye dönüş başvurusu için ekim ayının son haftası ya da kasım ayının ilk haftasını beklediği, başvurunun hemen ardından Sarıgül’ün af dosyasının kasım başındaki PM’de görüşüleceği belirtiliyor. Sarıgül’ün başvurması halinde dosyasının görüşüleceği PM toplantısındayerel seçimler de masaya yatırılacak.
ANKARA’DA İNCE
Parti kulislerinde Ankara için Grup Başkanvekili İnce, İzmir için ise kabul etmesi durumunda mevcut başkan Kocaoğlu’nun isimleri ön plana çıkıyor. Kocaoğlu’nun aday olmaması halinde İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Aytun Çıray’ın isimleri ön plana çıksa da, parti yönetiminin kazanılmasına kesin gözüyle bakılan bir kentte bir milletvekilini aday göstermeye sıcak bakmadığı kulislere yansıdı. Parti kulislerinde Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Ordu’da Seyit Torun, Eskişehir’deYılmaz Büyükerşen, Sinop’ta Baki Ergül, Giresun’da Kerim Aksu ile devam edilmesine kesin gözüyle bakılırken, Trakya’daki üç kentte de mevcut başkanları yeniden aday gösterme eğiliminin çıktığı öğrenildi.
ÖN SEÇİME DEVAM
Aday belirleme yöntemlerinden biri olarak ön plana çıkan “ön seçim” konusunda bugüne kadar 20 yerde sandık kuruldu. Bu kapsamda Bolu’nun merkez ilçesinde Mehtap Özcan Mısırlıoğlu veBurdur’un merkez ilçesinde Ali Orkun Ercengiz seçimi kazanarak, partinin başkan adayı olarak belirlendi. Ön seçimler kapsamında Sinop’un Ayancık, Malatya’nın Arguvan, Afyonkarahisar’ın Evciler, Çobanlar, Dazkırı, Balıkesir’in Edremit, Mersin’in Mut, Edirne’nin Süloğlu, Giresun’unBulancak, Piraziz, Görele, Bursa’nın Mudanya, Osmaniye’nin Düziçi, Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçeleri ile Adıyaman’ın Şambayat ve Afyonkarahisar’ın Dereçine beldelerinde kurulan sandıklar ile CHP’nin adayları kesinleşti. 27 Ekim Pazar günü, Kocaeli’nin İzmit, Çayırova, Darıca, Derince,Gölcük, Kartepe ve Körfez, Antalya’nın Kaş ve Kemer ilçeleri, Manisa’nın Şehzadeler, Yunusemre ve Soma ilçeleri ile Burdur’un Yeşilova ilçesinde de sandık kurulacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SİS19 Ekim 2013 00:04

    BU SİTE BUGÜNLERDE FAZLA ABARTILI HABER YAPIYOR.SEBEBİ HERHALDE HABERİN DEVAMINI OKUTUP PARA KAZANMAK OLABİLİR.OLMUYOR BORSA GÜNDEM GERÇEKTEN OLMUYOR.

  • kale18 Ekim 2013 14:06

    hakkaten ha bunun neresi müthiş formül borsagündem sen de bi acayipsin haberleri abartmayın bir kez de

  • SEÇMEN.18 Ekim 2013 11:12

    Ben bir sağ görüşlü olarak gürseltekinin adaylığını koymamasını isterim hiçdeğilse MUSTAFA SARI GÜL belediye başkanlığı yapmış vede kendini 4 seçimdir ŞİŞLİ gibi biryere kaıtlamış buyüzden gürsal tekinin adaylığını çekmesini isterim partiiçi muhalefettende zak durun derim.bende oyumu sayın sarı güle vereceğim. tabiki aday gösterirseniz.

  • yusuf atik18 Ekim 2013 10:25

    bunun neresi müthiş anlamadık chp il başkanlıgı gibi davranıyorsunuz bu siteye yakışmıyor.