E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbul'da okullar yarın tatil mi?---

İstanbul'da okullar yarın tatil mi?

İstanbul'da okullar yarın tatil mi?
11 Şubat 2015 - 13:33 borsagundem.com

Kar yağışı nedeniyle İstanbul Valisi açıklama yaptı

Öğrenciler bugün de aynı soruyu soruyor. İstanbul'da okullar yarın tatil olacak mı? İstanbul Valisi Vasip Şahin konu hakkında az önce bir açıklama yaptı. Vali Şahin, "Kar yağışının bu akşam hafifleyeceği için okulların kapatılmasını öngörmüyoruz" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kentte etkili olan kar yağışının tahmin edildiği gibi devam ettiğini belirtti. Kar yağışının bugün öğleden sonra etkisini kaybedeceğini açıklayan Şahin, zincirleme kaza dışında kar nedeniyle ulaşımda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Vali Şahin okulların yarın tatil olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise, "Biz bu tatilleri Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bilimsel tahminlere göre yapıyoruz. Beklenen hava durumuna göre yağışın öğleden sonra hafifleyeceği ve akşama doğru ise tamamen biteceği şeklinde. Dolayısıyla yarın için okulların kapatılmasını öngörmüyoruz" şeklinde yanıt verdi.

İstanbul Valiliği öğlen yaptığı açıklamada meteorolojik değerlendirmelere göre okulların tatil olup olmayacağı kararını vereceklerini belirtmişlerdi. Yapılan değerlendirmelerin ardından yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. 

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları bugün tatil etti. Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi: 

"Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde halen devam eden kar yağışının tahmin edildiği gibi özellikle Boğaz civarı ve Anadolu Yakası'nda etkili olarak geceden itibaren öğle saatlerine kadar devam edeceği, öğle saatlerinden sonra yoğunluğu azalsa bile özellikle ara sokaklarda bırakacağı kütlenin ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağı değerlendirilmiştir.

Bu nedenle, Valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları açısından, anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarsamba günü 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır." 

ANKARA VALİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI 

Ankara Valiliğinden, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı temel eğitim ve  ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği  bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)