E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbul'da okullar tatil olacak mı?---

İstanbul'da okullar tatil olacak mı?

İstanbul'da okullar tatil olacak mı?
03 Ocak 2016 - 19:56 borsagundem.com

İstanbul'da öğrenciler okulların kar nedeniyle tekrar tatil edilmesini istedi. Vali Şahin'den yanıt gecikmedi

Çok sayıda öğrenci yarın İstanbul'da okulların tatil olup olmadığını merak ediyordu. Twitter’da pazartesi okulların tatil olmasını isteyen öğrenciler ‘vasipyarıntatildesene’ hashtagini TT yaptı. Öğrenciler yarın kar yağmasa bile yerlerin buz olduğunu söyleyerek tatil istedi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, kar yağışı beklenmediği için yarın (4 Ocak Pazartesi) okulların eğitim-öğretime devam edeceğini belirtti.

Vali Şahin, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Meteorolojik tahminlere göre İlimizde yarın itibariyle kar yağışı beklenmediği için tüm okullarımızda eğitim-öğretime devam edilecektir" dedi. İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle perşembe günü okulları tatil etmiş, böylece öğrenciler hafta sonu ve yılbaşı tatiliyle birlikte 4 gün tatil yapmıştı. 

VALİLİK'İN RESMİ AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği, eğitim ve öğretime engel teşkil edecek bir hava muhalefetinin beklenmediğini belirterek, pazartesi günü okulların açık olacağını duyurdu. 

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre ilimizde bu gece itibariyle kar yağışı yerini sağanak yağmura bırakacaktır. Bu sebeple 4 Ocak 2015 Pazartesi günü hava koşullarının eğitim-öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden, okulların tatil edilmesi söz konusu değildir” denildi.

SAHTE HESAPLARA DİKKAT

Öte yandan, İstanbul Valisi Vasip Şahin adına açılan sahte hesaplara da dikkat çekilerek vatandaşlardan bu hesaplara itibar edilmemesi istendi.

Açıklamada, “Ayrıca son zamanlarda İstanbul Valiliği ve İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin adına açılan sahte hesaplar üzerinden kişi ve kurumsal görseller kullanılarak yapılan bir takım yanıltıcı paylaşımlarla vatandaşlarımızın yanlış bilgilendirildiği görülmektedir. Valiliğimizle ilgili haber, duyuru ve açıklamalar, resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından yapılmaktadır. Bu sebeple www.istanbul.gov.tr internet adresi ile @vasipsahin, @TC_istanbul ve facebook.com/istanbulvaliligi sosyal medya hesapları dışında yapılan paylaşımlara vatandaşlarımız tarafından itibar edilmemesi önem arz etmektedir” denildi.

Vasip Şahin'in açıklaması şöyle: 

"Meteorolojik tahminlere göre İlimizde yarın itibariyle kar yağışı beklenmediği için tüm okullarımızda eğitim-öğretime devam edilecektir."

"CANIM VALİCİM..."

Vali Şahin'in açıklamasından önce ise çok sayıda öğrenci Twitter'dan okulların tatil olması yönündeki dileklerini Şahin'e iletti.

İşte öne çıkan bazı tweetler:

@elbiselisis1 

#vasippazartesitatildesene vazgeç valim bu inadindan dünyaya mutluluk ve barış burdan yayilabilir

‏@selenamforever0  
#vasippazartesitatildesene canım Valicim bak silivri de hava çok soğuk anlıyomusun yani bencede tatil olmalı

@Flyinghippobipo  
Vasip amca o takipçilerinin artmasının nedenini biliyon dimi ;) #vasippazartesitatildesene

@InalEcem  
#vasippazartesitatildesene yarın sözlüm var ve sınavım var yardım et vasip amcacığım

‏@Sreyyaelik1  
#vasippazartesitatildesene Vasip amca vasip amca tatil versene

@lovatosfanx  
#vasippazartesitatildesene çok şey mi istiyoruz, sadece tatil...

‏@Sudiisnazz  
V erir Vali Tatil Yarın
A LLAH için Bir Tatil 
L apa Lapa Kar Var Kocaman Sarkıtlar 
İ stanbul a Tatil Olsa Keşke #vasippazartesitatildesene

@LimitlessNergiz 
Tatil denince akla hemen onun adı gelir vasip vasip vasip #vasippazartesitatildesene

‏@orkunnaz2  
Canım Valicim @vasipsahin amcacım; kar yağmasa bile yerler buz. Kayıp düşeriz biz. Bu nedenden ötürü #vasippazartesitatildesene lütfen

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salim03 Ocak 2016 20:44

    çocuklara 365 gün tatil versen isterler.

  • soygun gibi03 Ocak 2016 20:37

    Bu kopru vatandasin vergileri ile yapilmadi mi, bu kadar faiş fiyat niye uyguluyorsunuz, millete zam yaparken 3 krs dusunuyorsunuz, millet zaten cani burnunda , cildirtacak misiniz