E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da kar yağışı başladı---

İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul'da kar yağışı başladı
20 Ocak 2020 - 13:36 borsagundem.com

İstanbul'un Silivri ilçesinde kar yağışı başladı. Silivri'de etkisini gösteren yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Kar yağışı yolları beyaza bürürken, ilçede güzel görüntüler oluşturdu

Küresel tahmin sistemleri verilerine göre Türkiye bu haftayı soğuk ve kar yağışlı bir havayla geçirecek. Mevsimin başlangıcından beri henüz tam olarak kar yağışı alamamış İstanbul, bu hava dalgasıyla birlikte kar yağışı alacak. Verilere göre İstanbul'a kar yağma ihtimali %85 olarak verildi, uyarıların ardından İstanbul'un batı kesimlerinde kar başladı. Silivri'de beyaz örtü oluştu, tahminlere göre soğuk hava uzun süre Türkiye'de kalacak.

Bir soğuk ve yağışlı hava dalgası daha yurda giriş yaptı. Türkiye’nin büyük kısmında hava sıcaklıkları düşüşe geçerken kar ve yağmur yağışı da etkili olmaya başlıyor. Küresel tahmin sistemleri tarafından yayınlanan rapora göre İstanbul’da bu geceyi yarına bağlayan saatlerde ve perşembe gecesi kar bekleniyor. Tahmin sistemleri İstanbul’a kar yağma ihtimalini %85 olarak yayınladı.

KAR YAĞIŞI SİLİVRİ’DE BAŞLADI

İstanbul’un batısından giriş yapan kar yağışı Silivri’nin iç kesimlerini etkilemeye başladı ve birçok alan beyazladı. İBB ekipleri kar küreme çalışmalarıyla yolların kapanmasını engellemek için yola çıktı. Şehir genelinde kuzeyli rüzgârlar alçak tabanlı bulutların oluşmasına, beraberinde aralıklarla hafif yağış geçişlerinin yaşanmasına ve sıcaklıklarında gerçeğinden 3-4°C daha soğuk hissedilmesine neden oluyor.

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA UZUN SÜRECEK

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava dalgası tahminlere göre şubat ayının ilk haftalarına kadar etkili olacak.

MARMARA’DA FIRTINAYA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü fırtına uyarısı yayınladı. Marmara için yayınlanan fırtına uyarısı şu şekilde; Rüzgarın kuzeyli yönlerden Marmara'nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)