E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul’da ekmeğe zam geliyor---

İstanbul’da ekmeğe zam geliyor

İstanbul’da ekmeğe zam geliyor
20 Haziran 2022 - 14:36 borsagundem.com

Gayriresmi zamlarla 4,5 TL'ye kadar çıkan ekmek fiyatlarının, yarından itibaren İstanbul'un bazı ilçelerinde 5 TL'ye çıkacağı belirtildi.

Rize’den sonra İstanbul’da da ekmek fiyatları 5 liraya çıkıyor.

Resmi tarife olmaksızın 4,5 liraya kadar çıkan ekmek fiyatlarına bir gayriresmi zammın da yarın gelmesi ve İstanbul’un bazı ilçelerinde 240 gram ekmeğin 5 liraya çıkması bekleniyor.

Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre,  İTO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, “Bugün itibarıyla henüz uygulamaya alan yok ama yarından itibaren Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir’deki fırıncılar ekmeği 5 liradan satacak” dedi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin yaptığı açıklamada, “Resmi tarifenin üzerinde satış yapmak tabii ki doğru değil ama mevcut satış fiyatlarıyla ekmek üretilemiyor. Zarar eden esnaf üretime devam edebilmek için bizi de pek dinlemiyor” diye konuştu.

EKMEĞİN KİLOGRAMI 20 LİRAYI AŞACAK

İstanbul’da 210 gram ekmeğin 4 liradan satılması bile daha resmi onay almadı. Temmuz ayında resmi tarifenin çıkması beklenirken, bu olmadan ekmek yeni bir gayriresmi zamla 5 liraya çıkmış olacak.

Fırıncılar ise bu zamları 14 bin TL’lik cezai yaptırımı göze alarak yaptığını söylüyor.

Şu anki resmi tarifeye göre ekmeğin kilosu 14,3 TL iken, yarın yapılması planlanan gayriresmi zamla birlikte ekmeğin kilogramı 20 lirayı aşacak ve ekmeğe son bir yılda yüzde 150 zam gelmiş olacak.

RESMİ TARİFE TEMMUZ’DA GELECEK

Erdoğan Çetin, “210 gram ekmeğin 4 liraya çıkmasını onaylayan resmi tarife temmuzda çıkınca, 250 gram ekmeğin 5 TL’den satılması resmi olarak da mümkün olacak” dedi.

“Fırıncı ekmeğe zam talep ediyor ama bu talep onaylanana kadar maliyetler yine artıyor ve bizim talep ettiğimiz fiyat düşük kalıyor” diyen Çetin, “Geçen sene 130 liraya aldığımız unun bu yıl 550 liraya çıkacağını söyleseler ya da akaryakıtın 30 liraya çıkacağını söyleseler, inanmazdım” diye konuştu.

Mevcut maaşlarla çalıştıracak personel de bulamadıklarını da anlatan Çetin, personel bulmadığı, maliyetlerin geldiği seviyeden dolayı un alamadığı ve kazanç sağlayamadığı için fırınların birer birer kapandığını dile getirdi.

MAYIS AYINDA 1.75 TL İDİ

Öte yandan, geçen sene mayıs ayında 1.75 TL’den 2 TL’ye çıkan ekmek fiyatlarının, 2021’in yaz ayları sonunda 2.5 TL’ye çıkması gündemde idi.

11 Kasım 2021’de İTO’dan gelen onayla resmi olarak zamlanan ve 2 liradan 2,5 liraya çıkan ekmek fiyatları, ilerleyen aylarda bazı ilçelerde önce 3, sonra 3,5 liraya kadar çıkmıştı.

Resmi tarifenin geç onaylanmasından dert yanan ve un ile enerji maliyetlerindeki artışı gerekçe gösteren fırıncılar, geçen ay da resmi tarifeyi beklemeden bazı ilçelerde ekmeği 4-4,5 TL arasında satmaya başladı.

Ekmeğin 4 TL olarak belirlendiği resmi tarifenin temmuz ayında gelmesi beklenirken fırıncılar bir gayriresmi zamla daha ekmeği 5 liraya çıkarmış olacak.

Rize’de de 14,28 TL’den satılan ekmeğin kilo fiyatı bugünden itibaren 20 TL'ye yükseltilmişti. Rize merkez ile batı ilçelerinde 200 gram ekmeğin 4 TL’den, Çayeli'nden itibaren doğu ilçelerinde ise 250 gram ekmeğin 5 TL’den satılacağı belirtildi.

Asgari ücret 5 bin TL'yi geçecek mi? Zam oranı belli oldu!

 

Motorine peş peşe zamlar! İşte güncel fiyatı...

 

Bir ilde daha ekmek zamlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Haziran 2022 11:27

    TÜİK SADECE RESMİ KAYITLARI DEĞİL GAYRI RESMİ/GERÇEK KAYITLARI DA ENFLASYON HESAPLARINA DAHİL ETMELİDİR

  • Mucize Reis : ) 20 Haziran 2022 22:57

    A haberde duyarız ekmek zammını... İmamoğlu belediyesi ekmeğe zam yaptı diye :D  zihniyet değişmeden ülke sistemi düzelmez. Allahdan  insanlarımız akıllı ve bir avuç zırtonun saçma haberlerine karşı düşünecek akıl seviyesinde.  

  • Hehe20 Haziran 2022 21:52

    Cok iyi oldu insallah 10 olur en cok ekmek yiyenler verdi oyu secim meydaninda belki ekmek atarlar kafalarina

  • Hehe20 Haziran 2022 19:58

    Nerde o sahlanicilar olmadi savas cikarir bu millete yedirirsiniz degilmi neleri yemediler birde savas yerler

  • TURAN KUZU20 Haziran 2022 18:51

    O ekmek varya o ekmek garibanın tek yiyeceği.Zam zam o ekmekle çarpılacaksınız.Sattığınız diğer ürünlerde zaten her şeyi yapıyorsunuz gözünüz doysun.

  • reserpin 20 Haziran 2022 18:06

    Ben ekonomisttim. Al sana ekonomi. Hiç ağlamayalım. Tamam dünyada kriz var kabul ediyorum.. peki bizim yöneticilerde hiç mi suç yok. Baştakiler zorluk çekiyor mu ? Üç beş maaş rahatları iyi olan garibana oluyor.

  • xyz20 Haziran 2022 17:16

    Bunun sorumlusu kim acaba? Başarı olduğunda biz yaptık. Başarısızlıkta ise dıjjjj güçler ve siyonistler iş başında. Beceremedik diyecek siyasetçi neslini tükettiler. Kalite her yerde ayağa düştü.

  • Nerdeee20 Haziran 2022 17:50

    Çok uzuıuuıun zamandır duymadım öyle bir özür hata ettik vs vs gibi gönül alıcı sözler herşeyleri doğru ancak gelinen nokta felaket.

  • Bik20 Haziran 2022 15:28

    Asgari ücretlinin yediği ekmek sayısı 20 yıldır değişmedi, bugünkü süt fiyatları ve bebek bezi fiyatlarıyla en az 3 çocuk nasıl yapılır.