E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da bidonla su kuyruğu---

İstanbul'da bidonla su kuyruğu

İstanbul'da bidonla su kuyruğu
06 Temmuz 2020 - 14:35 borsagundem.com

İstanbul'un Şile ilçesinde yaşanan su sorunu vatandaşları isyan ettirdi. Bazı mahalle ve köylerde 3 güne yakın süre su verilmezken, hemen hemen her mahallede gün aşırı su kesintileri gerçekleşiyor.

İstanbul'un turizm açısından hareketli ilçelerinden Şile'de su sorunu yaşanıyor. Bazı mahalle ve köylerde 3 güne yakın süre su verilmezken, hemen hemen her mahallede gün aşırı su kesintileri gerçekleşiyor.

İBB istiraki İSKİ'nin su kesintilerine çözüm üretememesi sonrası vatandaş çareyi taşıma suda buldu. Bidonlarla tankerin önünde kuyruğa giren vatandaşlar sırayla su aldı.

SOSYAL MEDYADAN İBB VE İSKİ'YE ELEŞTİRİ

Su sorununa karşı isyan eden vatandaşlar, Twitter hesaplarından İBB ve İSKİ'ye yüklendi.

BAKAN VARANK'TAN GÖNDERME

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener'i etiketleyerek "Merakla beklediğiniz dizinin yeni sezonu yayınlanmış. Olay İstanbul'da geçiyor. DARK (İstanbul), Yıl: 2020, Tür: Dram, IMDB: 0,0" Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu iyi seyirler!" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise durumu "CHP’li İBB’den tarihi hizmet. Geçmişe yolculuk başladı, 1994 öncesi CHP İstanbul’una dönüş... (Fotoğraflar Şile, 5Temmuz 2020) İstanbul’a bu kabusu yaşatan Başkan’a kısaca EkoFelaket diyoruz!" mesajıyla tepki gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sefer 07 Temmuz 2020 00:33

    İstanbulun su sorununu bilmem kaç yıl çözdük deyip başkanlık el değiştirince İstanbulun bilmem kaç ay suyu kaldı yeni başkan çözsün sorunu diyenler kimdi acaba sayın varanka onuda sormak lazımdır.

  • saim çıldır07 Temmuz 2020 00:00

    Şile Belediyesi zaten akpartide 2019  belediyesi seçim sonucu %54,37 ile akparti adayı ilhan ocaklı belediye başkanıdır.

  • AHMET ÖZBİR06 Temmuz 2020 23:36

    CHP'yle "Herşey Çok Güzel Olacak" diyenler bunlar sizin eseriniz. Haliç kanalizasyon kokuyor, Küçükçekmece ağlıyor, Şile susuzluktan kırılıyor, ŞANLI İSTANBUL'umuz GÖZYAŞI DÖKÜYOR.

  • Eskici06 Temmuz 2020 23:14

    Chp geldi kuyruk geldi ne güzel sıra gelene kadar kaynaşıyorsun;))))

  • belirsizlik06 Temmuz 2020 22:18

    iki bidon su yüzünden kıyamet koparanlar ülkenin bütün varlıkları satılırken tek kelime etmezler. satılan fabrikalar hazine arazileri fahiş fiyatlı köprü ve otobanlar için tek kelime etmezler. sürekli zam ve vergiden bahsetmezler. neymiş borular değişiyor diye belediye tankerle su hizmeti vermiş tek dertleri bu . allah ıslah etsin.

  • Her şey daha güzel olacak06 Temmuz 2020 20:49

    Ekrem İmamoğlu geldi, hiçbir şey güzel olmadı. Beceriksiz, çapsız bunu kabul edin. İstanbul'da su sıkıntısı yok. Başkan sıkıntısı var. Şile'ye suyu pompalayamıyorlar, beceremiyorlar. Birileri demiş, yok hükümet şöyle, böyle. Kardeşim Büyükşehir belediye başkanı ne iş yapar. Biz belediye seçimlerini niye yapıyoruz? İmamoğlu kazandığında ellerinde içkilerle caddelerde kutlama yapanlar neyi kutladı? 25 sene su, haliç, sivrisinek sorunları yoktu. Şimdi niye başladı kardeşim. Bunun cevabını versene. Büyükşehir belediye başkanı paraları ne yapıyor? Tablo almış. 6.5 milyona. Yazıklar olsun yaa. Bide savunuyorsunuz şu beceriksizi.

  • Her şey çok güzel olacak06 Temmuz 2020 23:45

    Bir bidon suda fırtına koparanlar hep hüsran yaşayacak

  • Ahmet Zulf06 Temmuz 2020 23:41

    iki bidon su yüzünden kıyamet koparanlar ülkenin bütün varlıkları satılırken tek kelime etmezler. satılan fabrikalar hazine arazileri fahiş fiyatlı köprü ve otobanlar için tek kelime etmezler. sürekli zam ve vergiden bahsetmezler. neymiş borular değişiyor diye belediye tankerle su hizmeti vermiş tek dertleri bu . allah ıslah etsin

  • Mucise Reis ;)06 Temmuz 2020 19:29

    Çankırı barajı temelleri atıldı, İstanbul  suya doyacaktı. BAraj kayıp  : )) barak temelleri ortada yok , haliyle harcanan paralar, planlar, programlar, vb. vb. yapıldı. Baraj yapılmayınca İstanbul susuz kaldı :D para sorma, vayan hainliği yapma : ))

  • Mucise Reis ;)06 Temmuz 2020 19:27

    18 yıllık yönetime döşedikleri su borularına millet teşekkür edecektir.  Gerçektende, milletin milyarlarca vergileri, nerelere gitti ?    18 yıldır su borularından evlere kadar gelip akan suları DİNAZORLAR mı içti ? İBB chp ye geçti, demekki vatanaları kapattılar :D koca koca bakanların, vatandaş dert yanarken, bayram etmesi ?  hakkaten seçimlerde yaşanana değişimin doğruluğunu gösteriyor.  Millete diyorlar ki ohh çok güzel oldu, iyi oldu sen misin chp ye oy veren  ? 18 yıldır sular geliyordu, chp geldi su vanalarını kapattı : ))) uyandaşların yapacağı taşeronların döşeyeceği hatlar bu kadar olur. Gerçekten bu konuda kamu ve kamu paraları , kamu harcamaları , yapılan yapıldığı denen o boru hatları, masrafları oradaki vatandaşlara açıklanmalı. ne yapıldı böyle oldu ? ne yapılmadı böyle oldu ? harcanan 18 yıllık para masrafla nasıl suhatları yapılabilirdi? önceliklede acilen su sorunları çözülmeli. Malum Çankırı barajı  mevzusu gibi :)

  • ZEYREK ZEMHERİ06 Temmuz 2020 17:36

    HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK istanbul lular.bunlar sizlere az .......

  • Kes06 Temmuz 2020 20:17

    Sana soran mı var azsa az çoksa çok.

  • kadir keser06 Temmuz 2020 17:17

    1 yıl önce su vardı,altyapı tamdı, su şakır şakır akarken birdenbire DIŞ GÜÇLER suyu kesti,altyapıyı bozdu. Nedir ya bu dış güçlerden çektiğimiz. 

  • bu dünyadan biri06 Temmuz 2020 16:47

    Korona sürecinde İstanbul Büyükşehir belediyesi bağış toplarken devlet içinde devlet olmaz diyordu bu bakanın hükümeti. İstanbulun su sorunu sadece belediyenin mi sorunudur, bu bakan İstanbullunun bakanı değil mi? Niye belediye başkanını arayıp sorun nedir diye sormuyor. Hani devlet içinde devlet olmazdı.

  • fahri06 Temmuz 2020 16:24

    Sayın Bakanımız teknoloji dışında her şeyle ilgileniyor.Teknik bilgiye sahip tecrübeli bütün mühendisler kaçıyor.Sayın Bakanımızın ağzından bir gün olsun duymadım bu adamlar nereye ve niçin kaçıyorlar diye.Bizim mühendisler neden Hollanda ve İngiltere'ye gidiyor.

  • Köprücü06 Temmuz 2020 20:18

    Sevindiği şeye bak bakanın üç gün su kesilmiş göbek atacaklar neredeyse hayatımda geçmediğim köprünün parasını veriyorum ama tek kelime edemezler etse ya haydi..

  • fahri06 Temmuz 2020 16:16

    İstanbul'a göç durdurulmalı,aksi halde gelecek nesiller su kıtlığı yaşayacak.Sayın Cumhurbaşkanımız Belediye Başkanıyken İstanbul'a göç durdurulmalı diyordu,şimdi bütün imkanlar elinde isterse durdurabilir.

  • bu dünyadan biri06 Temmuz 2020 15:38

    ülkede işsizlik, enflasyon, yoksulluk yokmuş gibi davranan bakanlar varken iki yakamız bir araya gelmez. basın organları herhangi bir akp li belediye ile ilgili haber yapabiliyorlar mı? Hayır yapamazlar çünkü korkarlar. Akp li belediyelerde olan bitenden haberiniz var mı? Yok. İşte bu bakanların yönettiği ülke böyle bir ülke.

  • Aks1506 Temmuz 2020 20:38

    1994 de istanbula gittim. Beşiktaşta bir arkadaşın evinde bir hafta kaldım. Evde hiç su akmadı. Her gün rıhtıma inip camiden su dolduruyorduk.

  • Seni gidi garantici seniiiii06 Temmuz 2020 20:19

    Doğru Ali Haydar bir tane garantilisi yok onların :))))

  • Sahtekar kekocan06 Temmuz 2020 17:54

    1974 de Kıbrıs'a girdiğin için ambargo yedin ya çomar blip blip kekocan Akdeniz İngiliz denizi olmadı ya yani çomar blip blip kekocan. yaşın başın batsın senin . Allah kulu imiş bir de utanmaz

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Temmuz 2020 17:32

    haydi be hırbo tüm dünya da kriz var. ekonomik sıkıntılar var.ne yapsın.ak parti.senin yaşın kaç benim yaşım 58 chp nin 1974 yıllarında sen yaşadınmı paran olsa bile margarin çimento tüp kömür ekmek ilaç doktor vs.vs. kuyruklarında kaç gece geçirdim ben.sana sorarım.chp nin bir tane projesi varmı .ülkeyi beğelmiyorsan gidersin abd de yaşarsın yakalanırsın covit 19 hastane masrafı olarak bir milyon dolar üzerinde para ödersin.

  • Yeni başlıyor06 Temmuz 2020 15:05

    Ah istanbullular siz bunu zorla istediniz daha sizi neler bekliyor; Haliç’in pisliği çöp dağları yıkılmış kaldırımlar bozulmuş yollar Az sabredin şu anki fragman

  • Pes06 Temmuz 2020 20:20

    Vay be vatandaşa bak gelecekte. Haberde veriyor heee uçmuşsun sen yahu pes beaaa

  • fafa06 Temmuz 2020 16:45

    25 yıl idare edenlere de hesap soralım.

  • bu dünyadan biri06 Temmuz 2020 14:53

    koskoca bakan sorunun kaynağı neymiş araştırıp çözüm bulacağına dedikodu yapıyor. Sanki başka ülkenin bakanı gibiler. ideoloji kör etmiş bunları. Belki su hatlarında büyük bir arıza vardır. Sanki Akp li belediyelerde hiç su arızası olmuyormuş gibi.

  • Dövizci06 Temmuz 2020 17:56

    Zeliha halletsin, hal etsin değil. Halledilmek filini de kendin çıkarırsın artık

  • ZELİHA KARAKAŞLI06 Temmuz 2020 17:34

    istanbul şuan pislik içincinde su yok dereler pislikten korudan sivrisinekden geçilmiyor.haydi bakalım hal etsin başkanın.

  • bu dünyadan biri06 Temmuz 2020 16:37

    Bağış toplarken devlet içinde devlet olmaz diyordu hükümet. İski devletin değil mi kör cahil. Bakan dedikodu yapmaz. İstanbul büyükşehir başka devletin mi? Neyse kime ne anlatıyorum.

  • misafir06 Temmuz 2020 16:05

    bence sen bu dünyadan degilsin iski bakanın elinde degil beledye aittir hemen devleti suçlayın başkalarının pisliklerini tabi gözünüz görmez kör cahiller