E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİBB’nin yeni başkanı belli oldu---

İBB’nin yeni başkanı belli oldu

İBB’nin yeni başkanı belli oldu
28 Eylül 2017 - 19:15 borsagundem.com

Kadir Topbaş’ın istifasının ardından bugün yapılan oylamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Mevlüt Uysal oldu

Kadir Topbaş'ın istifasının ardından boşalan İstanbul Belediye Başkanlığı görevine, 3 turluk seçimin ardından Ak Partili Mevlüt Uysal seçildi. Uysalü 3 turda 179 oy alarak İBB'nin yeni başkanı oldu. CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oyda kaldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, canlı yayında yaptığı açıklamada, 'Sayın Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan başkanlık için temayüle 337 arkadaşımız katıldı. Genel Başkanımızın tavsiyesiyle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. Mevlüt Kardeşimizi tebrik ediyorum' dedi.

MEVLÜT UYSAL'DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal seçildikten hemen sonra açıklama yaptı.

"Bu seçimde şahsımı Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız. Ülkemiz adına, İstanbul adına hayırlı olsun diyorum. Tabi şahsım adına da hayırlısı olsun diyorum. Bu başkanlık benim için onurlu olduğu kadar da mesuliyetli bir görev. Bu onurlu göreve layık olmaya çalışacağım. İnşallah İstanbullu'lar bizleri seçerken oy verdiler. Şahsım adına, inşallah İstanbullu'lara mahçup olmayız diyorum. Başta aday gösterilmem de teşkilatımız canı gönülden teşekkür ediyorum. Yine genel başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1994 ylında İstanbul Belediye Başkanı olarak bir çığır açtı. Eğer şu anda İstanbul'a gelenler güzel bir İstanbul'dan bahsediyorsa onun eseridir. Kendisine şükranlarımı sunuyorum."

YER KAVGASI ÇIKTI

Başkan seçimi için saat 15.00'da toplanıldı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal secimi izlemek için geldiği İBB’deki locada oturacak yer bulamayınca “AK Partililer bütün salonu doldurmuş bize oturacak yer yok diye bağırınca” ortalık bir süre karıştı.

İşte AK Parti'nin İBB Başkan adayı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil29 Eylül 2017 00:50

    Milletin iyi bşr derse ihtiyacı var. CHP meral gelsinde 2 senede memleketi 9. Dünya yapıp koysunda. Bir 15 sene daha yenğ bir tayyiple yola devam.

  • gülhan28 Eylül 2017 22:18

    ben bu adama oy vermem

  • Üzeyir Aslan28 Eylül 2017 22:02

    Akp maalesef dikta rejimi ile yönetiliyor. İktidar partüsi de akp olduğu için Türkiye. De dikta rehini ile yönetiliyor.

  • KILIÇ28 Eylül 2017 21:09

    Vatan millet için görev yapan tüm insanlara allah yardımcı olsun.

  • Kullan at adamlar28 Eylül 2017 21:08

    Davutogluda böyle gelmisti teskilatınin değil erdoganın istediği oldu buda akp nin tam bir baas rejimi ile yönetildiğini gösteriyor. TOPBAŞ ACIKLAMASI“İnsan her şeyi affeder, ama adam yerine konulmamayı affetmez" sözünü, başkanlığı boyunca herkese değer verdiğini anlatmak amacıyla kullanmış.ESKİ BAKANDA U DÖNÜŞÜ YAPMIŞTI:Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bayraktar yaptığı açıklamada, ‘Başbakan’ın istifa etmesi gerekir’ dedi.Rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın onayıyla yapıldı. VE SONRASI BAYRAKTAR: Özür dilerim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmek onun görevidir" dedi. Erdoğan Bayraktar yarım saat sonra "Liderimden özür diliyorum" açıklaması yaptı.