E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 4'lü tahıl zirvesi---

İstanbul'da 4'lü tahıl zirvesi

İstanbul'da 4'lü tahıl zirvesi
21 Haziran 2022 - 17:25 borsagundem.com

Küresel tahıl sorununun çözümü için İstanbul'da dörtlü tahıl zirvesi yapılacak. Zirveye Ukrayna ve Rusya heyetleri ile BM Genel Sekreteri de katılacak.

Gıda yüklü gemilerin Ukrayna limanlarından çıkamaması nedeniyle, dünya genelinde hububat krizi yaşanıyor. Liman çevresine döşenen mayınlar ve çatışmalar, sorunun çözümünü daha da zorlaştırıyor. 

Sabah'ta yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüme yönelik diplomatik çalışmaları sürerken, Milli Savunma Bakanlığı da harekete geçti. Diplomatik kaynaklardan küresel tahıl krizine ilişkin son dakika açıklamalar geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, Rusya ile Ukrayna savaşının neden olduğu tahıl krizinin çözümü için "kırmızı hat" diplomasisini hayata geçirmişti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından elde edilen son dakika habere göre; Küresel tahıl sorununu çözmek üzere bu hafta içinde Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir heyet Rusya'ya gidecek.

Kaynaklar, Türkiye Rusya Ukrayna temsilcileri ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de katılacağı 4'lü zirve İstanbul'da yapılağını belirtti.

Rusya'dan tahıl ihracatı koridorları açıklaması

 

25 milyon ton tahıl abluka altında

 

Karadeniz'deki mayınlar tahıl ticaretine engel

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)