E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 3. dalga operasyon iddiası---

İstanbul'da 3. dalga operasyon iddiası

İstanbul'da 3. dalga operasyon iddiası
16 Ocak 2014 - 13:15 borsagundem.com

İstanbul’da yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlatıldığı ancak savcılık talimatının emniyet tarafından uygulanmadığı iddia edildi

Bugün yapılması beklenen 3. dalga operasyonun arka planında yaşananlar aralanıyor.

İddiaya göre dün savcılık Organize Şube’ye sabah saatlerine kadar operasyonun yapılması talimatını verdi. Bu kapsamda polis operasyon için hazırlığa başladı ve gecenin ilerleyen saatlerinde tüm hazırlıklar tamamlandı. Ancak iddialara göre saat 03.00 civarında gelen bir talimatla operasyon hazırlıkları askıya alındı ve polis operasyondan vazgeçti.

Günün ilk ışıklarına kadar polisin operasyon için harekete geçmemesi üzerine savcılığın, talimata uymadıkları gerekçesiyle sıralı kolluk kuvvetleri hakkında soruşturma başlatacağı ifade ediliyor.

 Operasyonun Beyoğlu Belediyesi'ne ilişkin imar yolsuzlukları iddialarını ve İtfaiye teşkilatına ilişkin bazı iddiaları kapsadığı belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre operasyon, Başsavcı Vekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu’nun bilgisi ve talimatı ile savcı İbrahim Baytekin tarafından yürütülüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında mahkemeden alınan arama ve gözaltı kararları savcılık talimatı ile bildirilmesine rağmen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından uygulanmadı.

Soruşturmanın itfaiye teşkilatı ağırlıklı olduğu, ihalede yolsuzluk suçlamasıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan üst düzey bir yetkilinin de şüpheliler arasında yer aldığı ileri sürüldü.

İstanbul'da ilki 17 Aralık tarihinde gerçekleşen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ikinci dalgası 25 Aralık'ta yapılmak istenmiş ancak gerçekleşememişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yeterrrrr16 Ocak 2014 23:34

    bencede yeter yahu bu yapılanlardan sonra ne oldu bılen varmı??? 7 ay öncesınde bır ıthal araba 42000 ıdı şimdı en son halıyle 60000 olmus dövız farkıyla ulkece zarar göruyoruz paramız deger kaybedıyoruz dısardan ıthal alıyoz dövız dahada çıkarsa şirketler ıflas edıp ıssızlıkte yunanıstanı sollayacagız hocanın keyfı yerınde sıstem kurulu, adaylar yerıne göre torpılle ıyı yerlere hemen gelıyorlar savcılarında keyfı yerınde nere atansa makamı var, maaş kesılmıyor, otomatık yıla göre kıdem alıyor mudur de savcının aynı şekılde eeeeeeeeeeeeeeeeeeee halk ne olacakkkk halk ne olacakkkkk

  • serkan16 Ocak 2014 22:54

    delilsiz ve belgesiz bir yakalama kararı diye yazın paralelin yalakaları...haşhaşinlere karşı birlik zamanı...

  • DÖNENCE.16 Ocak 2014 19:31

    Yakındır ülkenin içininde karışması insanları canlarından bezdirmeye çalışıyorsunuz ama başarılıda olamıyacaksınız.mutlaka bu ülkede babayiğit birisi çıkıpta bu olanlara dur diyecektir devletin bu telaşı niye anlamadım gitti kendi pisliklerini kapatmak için herkesi görevden alıpta yerlerine demekki kendi adamlarını koyarak bu işleri düzeltmeye çalışıyor yapılan işler bunu gösteriyor.ey büyük ALLAHIM bunların yapmaya çalıştıkları şeyleri senden dilerim başlarına PAYİDAR eylersin.

  • kenan16 Ocak 2014 19:13

    belki de sen satılmış emniyet mensubusun krminal adında belli zaten

  • can16 Ocak 2014 16:36

    aynı şeyi hükünet karşıtı birine yapsalar yaygara kopar,efendim emniyet nasıl emre uymaz diye

  • ahmet16 Ocak 2014 14:40

    yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrr birileri bu savcılara dur demeli ülkeyi ne hale çevirdiler, nefes alamaz hale soktular ülkeyi, yatırımcı olarak bu operasyonu yapan savcılardan şikayetçi olun arkadaşlar borsaya vermiş oldukları zarar ortada.

  • dlbyz16 Ocak 2014 14:16

    polis devleti polis devleti sonuç ne olur askerle polis savaşına gideriz derenin taşı ile derenin kuşu vurulur elin oğlu sallana sallana gelir yönetir parcalanırız serv hortlar sizi alo diyorum

  • krminal16 Ocak 2014 14:15

    hangi savcidan bahsediyorsunuz bunlar satilmis ajan kardesim emniyet hakli bunlar artik inandiriciligini kayipetttmistir olumune tayippciyiz

  • ibrahim özbek16 Ocak 2014 14:12

    Bunlar Türkiyeyi batırmaya kararlı Allah yardımcımız olsun hepimizi bitirecekler yeni zenginler oluşturuluyor ekonomiyi batıracaklar yazık çok yazık

  • tartan terazi16 Ocak 2014 13:57

    artık bıktık bu dalga oporasyon söylemlerinden topunuzun canı cehenneme.

  • BİLİNEN16 Ocak 2014 13:49

    KIRK HAREMİLER YİYİN

  • Dünya16 Ocak 2014 13:39

    Biz Demokraside büyük adımlar atmış bir ülkeyiz :))) Tabii adımları ileri ya da geri ihtimalini de unutmayalım

  • eaüeaüaeü16 Ocak 2014 13:27

    Emniyet mi kaldı ülkede hepsi paralı asker oldu artık :) Gücünüz yetmiyor halktan başkasına mlsf ....