E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 10 ayda 10 bin 696 taksiye ceza kesildi---

İstanbul'da 10 ayda 10 bin 696 taksiye ceza kesildi

İstanbul'da 10 ayda 10 bin 696 taksiye ceza kesildi
06 Aralık 2022 - 20:52 borsagundem.com

İBB, yılın ilk 10 ayında taksilerle ilgili toplam 63 bin 844 şikâyet iletildiğini bildirdi. 14 bin 93 şikâyete yaptırım uygulanırken, 10 bin 696 taksiye ceza kesildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, 2022'nin ilk 10 ayında taksilerle ilgili 63 bin 844 şikâyet iletildiği, bunlardan ispatlanan 28 bin 467'sine yaptırım uygulandığı belirtildi.

Bu kapsamda 14 bin 93 şoför hakkında yaptırım, 10 bin 696 araca toplam 42 bin 560 lira ceza kesildiği ifade edildi. Bin 592 taksi şoförüne, yol ve yolcu seçme ile kısa mesafede yolcu almama gibi şikayetlerden dolayı ceza uygulandığı kaydedildi.

Açıklamada, şikayetlerin ardından uygulanan ceza oranlarına ilişkin, şu bilgilere yer verildi:

"Şikayetlerde, taksi şoförünün Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi ilk ihlalde 20 gün, ikinci ihlalde ise süresiz askıya alınıyor. Araçların ilgili izin belgelerinden 10 ceza puanı düşürülüp, toplam 100 puanı dolduran araç ise bir hafta trafikten men ediliyor. İspatı bulunmayan durumlarda taksi şoförleri, Toplu Ulaşım Hizmetleri Merkezi (TUHİM) tarafından telefonla aranarak veya Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezine çağırılarak gerekli uyarılar yapılıyor. İzin belgesi almayan veya süresi dolmasına rağmen çalışan araçların ise tespit edilmesi halinde yeni belge alana kadar araçları trafikten men ediliyor."

İstanbul'da taksiciler yolcu bulamıyormuş!

 

Erdoğan: Yeni taksi kararı isabetli oldu

 

UKOME'nin taksi kararı tartışma yarattı

 

İstanbul'a 2125 yeni taksi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)06 Aralık 2022 22:59

    Adamlar İstanbul da istediğini siyasi bağlantılar ile yapaya çalışıyor. Yağmur yağsın kaç kişi taksi durdurabiliyor ? bir siyasi lider konvoyunu bıraksın normal vatandaş gibi çıksın taksi çevirsin. AKP den biri bunu talimat almadan yapamaz..Bir muhalefet partilisi kamera sistemleri ile bir arkadaşını yanına alsın ve taksi çevirsin bakalım taksiye biniliyormu? binilmiyor mu ? kamera kayıtlarını yayınlasın... Bir vekil bir hasta ile hastaneye gitsin sivil halde kimliği gizli gitisn bakalım muayene olsun, hastaneler nasıl kalabalık ...Ya bunları yapacak bir vekil yok mu ? Herkes Ankarada mı oturacak ? Köye gitsin köyde işçiler ile zeytin toplamaya, damfa hayvan baksın 1 gün süre ile çiftçi ailesi yanında dursun yaşasın bir hafta... izlenimleri, kamera ile an an çekip sosyal medya hesabından belgesel tadında anlatsın. ya gençler lazım. dinazorlar değil artık