E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'a kuvvetli yağış uyarısı---

İstanbul'a kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'a kuvvetli yağış uyarısı
14 Ağustos 2022 - 16:35 borsagundem.com

Günlerdir beklenen kuvvetli sağanak bu gece İstanbul'a gelecek. Kuvvetli yağışla oluşacak olumsuz durumların önüne geçebilmek adına dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İstanbul'da gece saatlerinde başlaması beklenen kuvvetli yağışın, aralıklı ve yerel olarak yarın akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, yarın günün ilk saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Sağanak nedeniyle oluşması muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Akşama kadar sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), AKOM'un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre ise yarının ilk saatlerinde kuvvetli yağışların İstanbul'a ulaşması bekleniyor.

İl genelinde bu gece 03.00 saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Yağışların yarın saat 06.00'dan itibaren etkisini arttırması ve 18.00'e kadar yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması öngörülüyor.

Meteoroloji uyardı, birçok yerde sağanak var

İstanbul'da yağış: Alt geçitleri su bastı

Ankara Valiliği uyardı: Kuvvetli yağışa dikkat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kara haydar14 Ağustos 2022 23:20

    Yazı başlığı öldü diyor, devamında hayatını kaybetti diyor. İkincisi ehveni şer(kötünün iyisi) arayıp bulabilir veya bulan götürüp sahibine veya polise veya belediye zabıta sona teslim edebilir.

  • Bik14 Ağustos 2022 20:32

    İstanbul bu yıl yağmur açısından çok bereketli.

  • EKRİKS15 Ağustos 2022 12:11

    sade burda değil tüm yurtta bereketli oldu.ALLAH içimizdeki bir kaç tane kalan kullarının yüzü gözü hürmetine bizlere açııdı.