E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİstanbul'a Körfez'den büyük ilgi---

İstanbul'a Körfez'den büyük ilgi

İstanbul'a Körfez'den büyük ilgi
17 Ekim 2015 - 10:04 borsagundem.com

TSKB Gayrimenkul Değerleme’den Neşeli: İstanbul'daki marka projelere, Körfez yatırımcısı yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul  Değerleme Özel Projeler Departmanı Yönetici Yardımcısı Esra Adıbelli Neşeli,  "İstanbul yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor" dedi. Neşeli, yaptığı yazılı açıklamada, konut satışlarını değerlendirirken  Türkiye'de son yıllarda önem kazanan ve satış potansiyeli olan yabancı  yatırımcıların konut edinim hızını da değerlendirmek gerektiğini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2014'te toplam konut  satışlarının yüzde 2'ye yakın bir kısmının yabancılara yapıldığını hatırlatan  Neşeli, Antalya'dan sonra yabancılara en çok konut satılan ilin yüzde 29'luk  satış oranıyla İstanbul olduğu bilgisini verdi.
Neşeli, İstanbul'da son 5 yıllık süreçte inşa edilen nitelikli konut  stokunun oldukça yüksek olduğu Esenyurt, Bahçeşehir, Ispartakule ve Beylikdüzü  semtlerindeki marka projelere, özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcın  yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Bazı projelerde toplam dairelerin yüzde 25'ine varan oranlarda bu  yatırımcılara satıldığını dile getiren Neşeli, sadece bu yatırımcıların  taleplerine yönelik şekillenen projeler dahi üretilmeye başlandığına dikkati  çekti. Neşeli, Anadolu yakasının da son dönemlerde yabancı yatırımcılara daha  çok tanıtılmaya başlandığını vurgulayan Neşeli, "İstanbul yabancı yatırımcıların  gözdesi olmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baykuş18 Ekim 2015 01:46

    Tabi canım avrupalıya satın.Avrupa bu güne kadar sömürmekten başka ne yaptı.İngilizler islami banka kurup körfezde biriken 3 trilyon doları kapmak istiyor.Türkiya yapınca bak ülkeyi araplara satıyorlar naraları atılıyor çok manidar.

  • medeniyet 17 Ekim 2015 22:35

    avrupanın neresinde medeniyet var... avrupada her alanda arap sermayesi var ..hristiyanlar arapların parasını yiyeceğine biz yiyelim ...arap istemeyenler sadece avrupada satın alınan futbol takımlarına baksın....iki gram bilgiden yoksun sallayın...

  • büyük yanlış17 Ekim 2015 20:46

    Arap alemine türkiyede mulk satmak cok buyuk tarihi hatadir, geldikleri ulkeden hayir gelmez, daha once turist olarak geldiklerinde bunun tecrubesini gördük, aman gunu kurtarmak icin bunu yapmayin, avrupalilara satin , medeniyet gelsin...

  • Yeterrrr17 Ekim 2015 10:52

    Satin anasini satim babanizin mali ya ...arap istemiyoruz ulan turkiyeye