E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'a 6 yeni otogar---

İstanbul'a 6 yeni otogar

İstanbul'a 6 yeni otogar
23 Nisan 2016 - 03:02 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde planlanan 6 yeni otogar projesinden 3’ü masaya yatırıldı.

İstanbul'da yıllarca hizmet veren Harem ve şehir içi trafiğini artırdığı için Topkapı’dan Esenler’de taşınan otogar yakında tarih olacak. Fatma Aksu'nun Hürriyet'tek ihaberine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul’da yapmayı planladığı 6 yeni otogardan üçünün yeri belirlendi. 1994 yılında yap-işlet-devret modeliyle Uluslararası Anadolu Trakya Otobüsçüler Derneği tarafından 150 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Esenler otogarının 2019 yılına kadar işletmesi Avrasya Terminal adlı şirkette. İstanbul’un ilk otogarı olan Harem ise 1970 yılında hizmete girmişti. Harem otogarının taşınması uzun süredir planlanıyordu. İBB iki otogar yerine şimdilik Anadolu yakasına Tuzla, Avrupa yakasında ise Gazi Mahallesi ve Ispartakule olmak üzere 3 tane otogar projesini tartışmaya açtı.

GÖRÜŞ ALINACAK

İBB Meclisi’nin nisan toplantılarının son gününde Ulaşım ve Trafik Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu müşterek raporunda, İstanbul’un yeni otogarları Tuzla, Avcılar ve Gaziosmanpaşa’da TEM Otoyolu kenarında önerildi. İBB Meclisi, Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nün imar planı değişliğine ilişkin 3 teklifi de, komisyon görüşü doğrultusunda, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden görüş alındıktan sonra değerlendirmek üzere müdürlüğüne iade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)