E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul Valisi'nden zarar gören esnafa müjde---

İstanbul Valisi'nden zarar gören esnafa müjde

İstanbul Valisi'nden zarar gören esnafa müjde
20 Ağustos 2019 - 10:53 borsagundem.com

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Vali Yerlikaya, selden etkilen esnaflara kira yardımı ve kredi desteği verileceğini açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eminönü alt geçidinde incelemelerde bulunarak esnafla konuştu. Daha sonra açıklama yapan Yerlikaya, "Sayın Bakanımız Mustafa Varank ile dünkü yapmış olduğumuz görüşmeden sonra bir yıl ödemesiz, 3 yıl ödemeli, 100 bin liralık kredinin müjdesini verdik. Müracaatlarının nasıl yapılacağını kendileriyle paylaştık. Yine onlara destek olması açısından bir kira yardımı ile ilgili de bir değerlendirmemiz oldu. Onu da paylaştık. Bundan sonra aynı sıkıntının tekrar yaşanmamasıyla ilgili başta büyükşehir, Fatih ilçe belediyemiz kurumlarımız hep beraber alınacak önlemlerle ilgili onlardan da değerlendirme aldık. Temennimiz şu, aynı sıkıntı bir daha İstanbul'da yaşanmasın." dedi.

Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Cumartesi günü burada olan su baskını ile ilgili dün yapmış olduğumuz hazırlıklarla ilgili ziyarete geldik. Geçmiş olsun diyoruz vatandaşlarımıza, esnaflarımıza. Allah tekrarından uzak etsin diyoruz. Hem büyükşehir hem Fatih ilçe belediyemiz diğer kurumlar neler yapabileceğimizi değerlendirdik ve neler yapabileceğimizi kendileriyle paylaştık. Sayın Bakanımız Mustafa Varank ile dünkü yapmış olduğumuz görüşmeden sonra bir yıl ödemesiz, 3 yıl ödemeli, 100 bin liralık kredinin müjdesini verdik. Müracaatlarının nasıl yapılacağını kendileriyle paylaştık. Yine onlara destek olması açısından bir kira yardımı ile ilgili de bir değerlendirmemiz oldu. Onu da paylaştık. Bundan sonra aynı sıkıntının tekrar yaşanmamasıyla ilgili başta büyükşehir, Fatih ilçe belediyemiz kurumlarımız hep beraber alınacak önlemlerle ilgili onlardan da değerlendirme aldık. Temennimiz şu, aynı sıkıntı bir daha İstanbul'da yaşanmasın. Yağış, sağanak, kar olacak bunlar bizim dışımızda olan şeyler ama insan olarak bunlarla ilgili tedbirleri alıp, zamanında İstanbul'da bütün risk olan yerlere, orada bulunan evsel ya da iş yeri ile ilgili vatandaşlarımıza süratle haberdar etmeyle ilgili gereken çalışmalarımızı yaptığımızı ve bundan sonra da iletişimimizin daha kuvvetli olacağını ilettik."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • önemli : Bedel ödeyen yok.20 Ağustos 2019 14:23

    "Sen ilkimi kendine uydurma, ilkime uyum sağla" Betonlaşma, yanlış inşaatlar. tek katlı binaları yıkıp yerlerine otoparksız devasa metropol binalar yaparsan, ne otopark, ne alt yapı, ne su, ne eğitim, nede ulaşım düzelmez. Yurtdışını incelemeden, yapılan o altyapılar hatalı ve yanlış. aynı alt yapı marmarada il ve ilçelerde yapılıyor şuan.Bazı ilçelerin eski alt yapı yerlerine, yenisi yapılıyor. binaların eski hatları yenilere takılıyor. DİKKAT: ESKİ Kİ ALTYAPI SÖKULMUYOR AMA BİNA BAĞLANTILARI ÇIKAN YERLER, BAZI NOKTALARDAN GELEN MAZGAL SULARI YAVAŞ YAVAŞ TOPRAĞA SIZIYOR ESKİ ALT YAPIDAN. yolların altı obruk oluyor. Hala bunu taşeronlara veren mühendisler anlamadı. şehirler bubi tuzağı oluyor. yok çökemeleri olacak. alt yapı değişti diye eskisi sızdırarak kalıyor, üzerine ince çimento çekilip, düz taşlar döşeniyor. çimento altı sızan sulardan eriyor. belirli ağırlıkda oluşan boşluk obruk gibi çöküyor.

  • Ozan20 Ağustos 2019 13:53

    Sigortanızı yaptırın,bu küçük esnaf vergi çalar,fatura kesmez,çakma ürün satar işte ALLAH’da belanı böyle verir!aklı halen devlete millete takmakta...şimdi git faizli kredi al sonra ADAM ol

  • yaşar20 Ağustos 2019 12:26

    adam tatildeymiş koskoca ülke yandı ,belediye bakalıgı yaptıgı istanbulu sel aldı ,meterolojiler 1 hafta önceden basbas bagırdılar,niye kalkıpta istanbula dönmedi,yatlarda keyif sürerken ne işi var çamurda lagımda öyle değilmi imam oğlu söylesene desene bokun içinde napacagım,masmavi serin sular varken  yatta keyif yaparken .

  • Sigorta20 Ağustos 2019 11:34

    Kardeşim yer altı dükkan sigorta yaptıracaksın para kazanırken devletemi veriyorsun ki zararda hemen devlet diyiyorsun

  • Metin20 Ağustos 2019 11:33

    Ekrem bey tekrar dan yarım bıraktığı tatiline geri dönmüş.eee adama yakısıyor herkes yakışanı yapmalı..

  • osman20 Ağustos 2019 11:09

    ne varsa hükümette var ,koskoca istanbulu teslim ettiğiniz imam oğlundan tek bir yardım desteği açıklaması gelmedi,tabi onlar sadece hdp lileri savunsun eşleride demirtaşın eşinin doğum günlerini kutlasın  ,ülkeni ormanları yanmıs,esnafı sele kapılmıs umurlarındamı. ama müstahaktır bizim insanımıza.