E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul Valiliği'nden evden çıkmayın uyarısı---

İstanbul Valiliği'nden evden çıkmayın uyarısı

İstanbul Valiliği'nden evden çıkmayın uyarısı
22 Mart 2020 - 12:53 borsagundem.com

İstanbul Valiliği, korona virüs tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında evden çıkılmaması konusunda uyarı yaptı.

İstanbul Valiliği, korona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkılmaması konusunda uyarı yaptı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Bu süreç, kesinlikle evlerimizde kalmamız gereken çok önemli bir tedbir dönemidir. Bugün sahillerde, parklarda geçirilecek tedbirsiz zamanlar, yarın sevdiklerimizi üzecek durumlara dönüşmesin" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklama şunları kaydetti:

"Baharı karşıladığımız bugünlerde aynı zamanda Covid-19 yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele ediyoruz. Ülkemizde bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlıklarımız, yetkili bütün makamlar ve valiliğimizce sürekli tedbirler alınmakta ve siz kıymetli vatandaşlarımızla paylaşılmaktadır.

Korona virüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’mızın açıkladığı 14 Kural’a kesinlikle uyulması, kişisel hijyen tedbirlerine dikkat edilmesi ve zorunlu ihtiyaçlar dışında evlerden dışarı çıkılmaması gerekmektedir.

Korona virüs’ün yayılmasını önlemek, kendimizin, yakınlarımızın ve toplumun sağlığını koruyabilmek için İçişleri Bakanlığımızın genelgeleriyle 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın ve kronik rahatsızlığı olanların evden dışarı çıkmaları yasaklanmıştır.

Bu süreç, kesinlikle evlerimizde kalmamız gereken çok önemli bir tedbir dönemidir.

“Ben sağlıklıyım, bana bir şey olmaz. Evde sıkıldım, dışarı çıkmak benim için sorun olmaz. Herkes evinde zaten, ben çıkabilirim. Temiz hava iyi gelir...” diyenler, kendisine, sevdiklerine ve çevresindekilere çok büyük zararlar verebilirler. Tedbirli olmak, toplum sağlığı açısından kaçınılmaz bir zarurettir.

Bugün sahillerde, parklarda geçirilecek tedbirsiz zamanlar, yarın sevdiklerimizi üzecek durumlara dönüşmesin.

Kendimizi, sevdiklerimizi, komşularımızı ve ülkemizi düşünerek hareket etmemiz gereken bu dönemde evlerinizden dışarı çıkmayınız.

Bu topyekûn bir mücadeledir. Mücadelemizi tavizsiz uygulayacağız."

Sokağa çıkma yasağı ihlaline para ve hapis cezası

65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı

Erdoğan: Zorunda olmadıkça kesinlikle evden çıkmamalısınız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğa23 Mart 2020 02:16

    vatandaş acından mı ölecek markete sipariş veriyorsun 3 gün sonraya getiriyor yaş sınırı olmadan kısmi yasak getirilsin

  • Ömer22 Mart 2020 20:10

    Yunanistanda sokağa çıkma yasağı uygulaması başlamış. Bizimkiler emekli maaşından hesap yapıyor.

  • bir yorum.22 Mart 2020 15:40

    istanbul adliyelerinin ikisinde korona virüsü tespit edildi ben de bakırköy adliyesinde çalışıyorum. devlet yetkilileri özellikle adliyeleri en az bir hafta süreyle kapatmanız lazım çünkü insan sirkülasyonunun en fazla olduğu kurumlardan biri adliyeler yani böyle yarım yamalak tedbir alınır mı ya hem millete dışarı çıkmayın diyorsunuz hem de ben ve benim gibiler yarın işe gideceğiz nasıl olacak bu ben iki gündür evde hapisim yetkililerin dediğine uyuyorum yarın çıkmak zorundayım ne olacak böyle tedbir bir çare değil etkin tedbirler almak gerekiyor.

  • Saygıner22 Mart 2020 14:41

    Çıktım bilardo oynuyorum

  • Mucise Reis ;)22 Mart 2020 14:19

    ABD, herkeslere 1.000 usd nakit karşılıksız para veriyor... Kanada başkanı, hiç kimse korkmasın bütün faturalarınızı karşılıyoruz. Siz sağlığınıza dikkat edin. 80 milyar usd hazır....  İngiltere başkanı, herkeslerin maaşına bakmıyoruz. yüzde 80 devlet desteği nakit. maaşlar ödenecek... Fransa, makron diyor, aç kalan xxx noyu arasın evinize gıda geliyor. yemek sorunu yaşayan arayacak, evlerine karşılıksız gıda gönderiyorum. Almanya, sizlerin sorunu bizim sorunumuz. Maddi manevi herkeslere devlet desteği gelecek... TÜRKİYE, ALLAH, İMAN, DİN, TEMENNİ, UÇAK BİLETİ KDV YÜZDE 1 DÜŞTÜ. 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK. SAĞLIKÇILARI ÇIKIP ALKIŞLIYORUM. 500 BİLİK EV ALACAKLAR, YÜZDE 10 NAKİT KULLANACAK...EEE, Sizcede bi garip deil mi ? : )))

  • nee22 Mart 2020 13:53

    evde oturarak faruralar odenmiyor virus oldurmezse sonuclari oldurcek bizi

  • ahaha22 Mart 2020 16:15

    Osman, biz avrupalı devletlere göre sistemlerimizi geliştiriyoruz. Sen mutlusan suriyeye git, arap ulkelere git..Milletin sırtında kongo kenesi gibi yapışıp, milleti frenleme bari. Ülke gelişmek ister. Avrupayı geçmek bizim ehdefimiz... üzüm bağlarındakileri toplayıp yemek deil. daha çok bağ ve üzüm üretmek

  • Osman bey 22 Mart 2020 14:57

    Avrupaya git ozaman

  • JBT 22 Mart 2020 13:51

    Bence evden çakın..biraz arabanızda müzik dinleyip sonra balkona çakın..oradan apartman boşluğuna geçip bir türkü söyleyin..sonra duş alıp bu sefer arabanın kalıtının üstüne çökün ve tekrar bir türkü söyleyin..ve böylece şenlensin ortalık..

  • Veli22 Mart 2020 13:33

    Evde oturunca kimse para vermiyor. İşsizlere para dağıtmaları gerek

  • Mehmet22 Mart 2020 13:21

    Istanbul'da virüs kontrol altında tutuluyor veya salgın gerceklesmiyorsa büyük bir başarıdır. . Yöneticileri tebrik ediyorum.