E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul Sözleşmesi için kadınlar eş zamanlı olarak sokağa çıktı---

İstanbul Sözleşmesi için kadınlar eş zamanlı olarak sokağa çıktı

İstanbul Sözleşmesi için kadınlar eş zamanlı olarak sokağa çıktı
05 Ağustos 2020 - 20:39 borsagundem.com

Türkiye'nin birçok noktasında eş zamanlı olarak sokağa çıkan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması çağrısını yaptı. İzmir'deki gösteriye ise polis müdahale etti.

İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasıyla birlikte kadınların İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli gibi pek çok ilde düzenledikleri eylemler ve başlattıkları kampanyalar sürüyor. Bu kampanyalar kapsamında  Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı olarak sokaklara çıkan kadınlar “Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz”, “İstanbul Sözleşmesi’ni uygula” diye seslendi. 'Kadınlar Birlikte Güçlü'nün Kadıköy'deki eyleminde erkekler tarafından öldürülen kadınların isimleri okundu ve İskele Meydanı'ndaki kadınlar hep bir ağızdan "burada" dedi.

​İzmir'de polis müdahalesi

Gazete Duvar'ın haberine göre İzmir’de de birçok siyasi parti, sendika, dernek ve platformdan kadınlar Alsancak ÖSYM önünde bir araya geldi. Basın açıklamasını Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapmak için yürümek isteyen kadınlara polis müdahale etti. 10’dan fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim06 Ağustos 2020 13:32

    Sözleşme, ceza  hiç bir şey bu cinayetleri durduramıyor.  Yobaz kafa kilitlemiş kafayı bir de gariban buldu ise zor ki  ne zor!  Öbür  taraftan mütemadiyen  chp hdp toplumun sinir uçları ile oynamak için elinden geleni yapıyor.  Hayvan  arkadaşlık teklifini kabul etmedi  diye çekip vuruyor!  Buna  karşılık ''kadın güzelliği ile fitne olabiliyor'' diye fetva veren öküzlere de bu cinayetlere bir yerde meşruluk kazandırmakta!  Böyle öküzlere devletin çeki düzen vermesi gerekir!

  • pazarci06 Ağustos 2020 10:24

    HAYVAN, gibi yasamak isteyenler sozlesmeyi birakmak istemezler,islerine geliyor....cunku ist antlasmasi hayvan gibi yasamak isteyenlerin hayvan gibi yasama yolunu aciyor.......

  • Mucise Reis ;)06 Ağustos 2020 10:05

    Sosyal mesafeye uymuyorsunuz. Covid olacaksınız. Ayasafya camindeki gibi gerekli tedbirleri önlemleri almalısınız. Covid tehlikesi olursa polis tabiki müdehale edecek sizlere...

  • ALP06 Ağustos 2020 09:20

    Bu sözleşme avrupanın bizde aileyi bitirmeyi amaçladığı bir sözleşmedir. Dünyada aile sülale akraba kavramı olan tek milletiz diğer müslümanlarda da bu derece yok. Avrupada akraba diye birşey yok aile bilinci aile muhabbeti sevgisi dayanışması yok ve bu milleti ayakta tutan yegane bir değerdir aile. Sözleşmenin iptalini isteyen taraflara bir bakın. 

  • muck06 Ağustos 2020 10:06

    sanki her sözleşmeyi uygulyolarda :D "eğitim parasızdır" anayasal hak :D  eee ne oldu uygulanıyo mu ? istanbul anlaşması uygulanacakmış zart zurt.

  • mesut kaya06 Ağustos 2020 08:04

    İstanbul sözleşmesi ve 6284 aile yapısına konmuş dinamittir. Şiddetin karşılığı TCK da vardır. Kanunda cinsiyet ayrımcılığı olamaz. Hele Hele kadının beyanı esastır demek ve beyana göre erkeğe ceza vermek tüm erkekleri manyak psikopat görmektir. kadınlar güç zehirlenmesi yaşıyor. Kanunda cinsiyet ayrımcılığı istemiyorum. işlerine gelince eşitlik gelmeyince pozitif ayrımcılık olmamalı.

  • fafa06 Ağustos 2020 09:19

    Farz et ki İstanbul Sözleşmesi yürürlükte kaldı,ne değişecek?Savcı aynı,hakim aynı,hiçbir şey değişmez.Bir ayda 36 kadın öldürüldü,bunun önüne nasıl geçilecek?Buna bir çare.

  • AHMET ÖZBİR05 Ağustos 2020 21:50

    KADIN anadır, bacıdır, zevcedir, birilerinin OY'UN ALANI DEĞİLDİR. Hele hele CHP-HDP-Oda Tv'nin radikal bir şekilde İst.Sözleşmesini savunmaları bize birşeyi öğretiyor. Bu işte bir hinlik mi var? Öyleyse AK İKTİDAR BU SÖZLEŞMEYİ İPTAL ETMELİ, TARTIŞMAYI BİTİRMELİ.