E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul için büyük hayal---

İstanbul için büyük hayal

İstanbul için büyük hayal
27 Kasım 2013 - 20:11 borsagundem.com

​İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye olarak İstanbul için önemli hedeflerini dile getirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  İstanbul'un New York'tan sonra en fazla raylı sistem ağına sahip kent haline geleceğini söyledi.

Topbaş, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sanayi ve ticaret komisyonu kurulması mutabakatına vardıklarını, böylece sanayicilerle daha yakın ilişki içerisinde olacaklarını söyledi.

Topbaş, hazırlıklar tamamlandıktan sonra birçok bakanlık ile TOKİ, İSO yetkilileri ve belediye olarak bir araya gelip sanayi alanlarının geleceği, rehabilitesi ve durumu hakkında yeni bir çalışma yapılması için mutabakata vardıklarını kaydetti.

Şehir nüfuslarındaki artışın kaçınılmaz olduğunu ve dünyanın bunun tartıştığını aktaran Topbaş, 2005 yılında dünyadaki kent ve kırsal nüfusunun eşitlendiğini, 2005'ten sonra kentlerdeki nüfusun arttığını, 2050'li yıllara varmadan da nüfusun yüzde 70'inin kentlerde olacağını dile getirdi.
Herkesin buna göre tedbir alması gerektiğini aktaran Topbaş, şehirlerin inovasyon merkezleri olduğunu ifade etti.

Belediye olarak 2014 yılında 8,5 milyar liralık yatırım öngördüklerini belirten Topbaş, 10 yıl boyunca yaptıkları yatırım tutarının 60 milyar lira olduğunun altını çizdi. 
Topbaş, yatırım bütçelerinin en büyük kısmını ulaşıma ayırdıklarını vurgulayarak, en büyük sıkıntının ulaşıma yönelik olduğunu, en büyük yatırımı metroya yaptıklarını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iç borcunun olmadığı, dış borcunun bulunduğunu belirten Topbaş, borçlanma limitlerinin yüzde 38'lerde olduğunu, döviz arttıkça bu seviyelere geldiklerini dile getirdi.
Belediye olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Topbaş, İstanbul'un New York'tan sonra en fazla raylı sistem ağına sahip kent haline geleceğinin altını çizdi.
Mecidiyeköy Bağcılar Mahmutbey metro ihalesinin 17,5 kilometrelik kısmının ihalesini yaptıklarını aktaran Topbaş, şunları kaydetti:

"Protokol imzalayacağız. Diğer ucu olan Kabataş bölgesine gelecek olan hattın da çalışmaları tamamlandı. Üsküdar-Ümraniye hattı devam ediyor. 38 aylık bir süreç ve dünya rekoru diyebileceğimiz bir ölçekte. Yine Bağcılar Kirazlı Bakırköy İDO iskelesine olan projemizi de Ulaştırma Bakanlığı yapacak, takdim ettik. Aynı şekilde Bahçelievler'den Beylikdüzü'ne gidecek metronun projeleri de tamamlandı, ihale dosyaları hazırlandı, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'na verdik. Etiler Hisarüstü'ne giden hattın da inşaallah mart içerisinde deneme süreçleri başlayacak. Yani kent altında ve kent üstünde çalışmalarımız var."

Konuşmadan sonra meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Topbaş, Halk Ekmek'in yakın bir tarihte bütün ürünlerini ekşi mayalı hale dönüştüreceğini söyledi.

Daha sonra söz alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de yarın gerçekleştirilecek olan Türkiye İnovasyon Haftası hakkında bilgi verdi ve sanayicileri programa davet etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMSAYFA KAPAĞI.28 Kasım 2013 00:59

    Yakında göreceğiz ALLAHIN sopası geliyor DEPREMLER almanyanınvede ABDnin açıklamalarını bir dinleyin.sen birdaha bu şehre adayda olmazsın.sen önceaçıklama yapsana depremde kaç milyortane CESED torbası hazırladın.meraketmeyin bu depremden sizlerde kaçamıyacaksınız.çünki bu miletin hep BEDDUALARINI aldınız.sizler zengini zengin ettiniz fakiri daha kötü duruma düşürdüüz.

  • bekleriz nolacak şimdiye kadar beklemedik mi27 Kasım 2013 22:03

    zenginler vip araçlarında toplantılarını bile yapar, yemeğini yer, tv seyrederek evine gider. trafik onların umurundamı. otobüslerde mide bulantısıyla, insanlarla yapış yapış gidenin çektiği çileyi çeken bilir. alışmışız 10 yıl daha gider geliriz.

  • levent-gültepe trafiği !!!!!!!!!27 Kasım 2013 21:31

    kanyonu getirip koydunuz gültepe girişine, arabasın olan dereden çıkıyor. BİZZZZZ. cuma günleri birde pazar kuruluyor. yahu bu nasıl bir iş. her yere araba park ettirmeyin bari.

  • Selma27 Kasım 2013 21:23

    istanbu, bir şehir değil ülke sayılır. istanbul'u bize zehir değil şerbet yapmanız umuduyla. GOPaşa'ya gitmek için Taksim'den tarlabaşına iniyoruz ve oralar hala çok kötü, akşam iş dönüşü elimde biber gazı. istanbul göbeğinde böyle biryerin hala varolması sizi utandırmıyor mu?

  • HALK EKMEK MARKETLERE DE ULAŞSIN27 Kasım 2013 21:17

    DİĞER MARKALARIN OLDUĞU HER MARKETTE HALK EKMEKTE OLSUN. BİZ ALAMIYORUZ.

  • gerçekten de güzel hayal27 Kasım 2013 21:04

    torunlar görür. biz yetişemedik.

  • tın tın tın 27 Kasım 2013 21:00

    10 yılda bitiremedin başkan.

  • Vatandas27 Kasım 2013 20:51

    Inanilacak birsey soyleyinde onu inanalim

  • hamdi27 Kasım 2013 20:47

    20 yıldır istanbulu yönetiyorsunuz trafik sorunu her yıl artıyor uyduruk işleri bırakında trafik sorununu çözün..

  • Haha:)27 Kasım 2013 20:43

    Sadece gülerim almanya var önünde en büyük rakip onların hibe ettikleri vagonlara biniyoruz yazık