E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul depremi için tarih verdi---

İstanbul depremi için tarih verdi

İstanbul depremi için tarih verdi
24 Ocak 2021 - 09:24 borsagundem.com

Son dönemde yurtiçi ve yurtdışında artan deprem vakaları sürekli İstanbul’u gündeme taşıyor. Prof. Ercan ise deprem için tarih veriyor

6.9’luk İzmir depremini 14 gün önceden haber veren ünlü Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Ercan İstanbul depremi için tarih verdi: “2045’ten önce olursa şaşırtıcı olur, büyüklüğü de 7.3’ü geçmez.” İstanbul’daki nüfus ve binaların kalitesi dikkate alındığında deprem herkesi korkutuyor. 1999 yılında yaşanan Gölcük depreminde bile çok sayıda bina hasar almış ve yüksek miktarda can kaybı yaşanmıştı.

Prof. Dr. Naci Görür ise 1999 depreminde Marmara'da yer kabuğu altında büyük bir enerji biriktiğini belirterek, olası bir depremde iki fay hattının birden kırılması halinde, İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir sarsıntı olacağını öngörüyor.

Prof. Dr. Görür'ün olası İstanbul depremi ile ilgili açıklamaları şöyle: "Bu süreç en kritik olan süreç. Türkiye'de her an başka yerlerde de deprem olabilir ama özellikle benim iki bölge üzerinde bir hassasiyetim var. Bunlardan biri İstanbul. İstanbul'un bir aciliyeti var. Bunun da nedeni 1999 depremleri. Bu depremler Marmara'nın altındaki kabuğa o kabuğun daha fazla taşıyamayacağı bir stres yükledi. Normalde 200-250 senede birikeceği enerjiyi 45-50 saniyede buraya enjekte etti. Dolayısıyla kabuk artık daha fazla dayanacak durumda değil. Zaten bunun da hesapları yapıldı. 1999 yılından itibaren her an olmak kaydıyla, 30 sene içerisinde deprem olma olasılığı yüzde 64 olarak belirlendi. Bu çok yüksek bir yüzde. Dolayısıyla Marmara'da deprem eli kulağında.”

Irak'ta 340 kişinin infaz kararı onaylandı

Borsadaki primsiz hisseler

Mutant virüs hızla yayılıyor

BIST 100’de yükseliş trendi kırıldı mı?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)