E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul Barosu'na ilk kadın başkan---

İstanbul Barosu'na ilk kadın başkan

İstanbul Barosu'na ilk kadın başkan
23 Ekim 2022 - 18:56 borsagundem.com

İstanbul Barosu 52. Genel Kurulu'nda diğer 5 adayla yarışan Fliz Saraç, baronun ilk kadın başkanı oldu

İstanbul Barosu 52. Genel Kurulu'nda Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Filiz Saraç resmi olmayan sonuçlara göre 144 sandıkta diğer 8 adayı geride bırakarak İstanbul Barosu'nun başkanı oldu. Filiz Saraç 144 yıllık İstanbul Barosu tarihinde seçilen ilk kadın başkan olma unvanını kazandı. 

56 bin 944 avukatın oy kullanma hakkının bulunduğu kurulda, sandıklar saat 17.00 itibarıyla kapandı. Sandık görevlileri oy sayımı yaparken, avukatlar kurulan ekrandan sonuçları takip etti. Seçimde, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Filiz Saraç başkan seçildi. Alkışlarla karşılanan Saraç'a avukatlar sloganlar atarak destek oldu.

Baronun yeni başkanı Filiz Saraç, konuşmasında kendisine bu onuru yaşatan meslektaşlarına teşekkür etti.

İstanbul Barosu'nun 144 yıllık tarihiyle hak mücadelesinin simgesi olduğunu belirten Saraç, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına girerken, 144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın onurunu bana yaşatan İstanbul Baromuza teşekkür ediyorum. Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bugün bu onuru yaşıyorum. Huzurunda saygıyla eğiliyorum." dedi.

Filiz Saraç kimdir?

1968 yılında Trabzon’da doğan Filiz Saraç aslen Gümüşhanelidir. 1991 tarihinden bugüne İstanbul Kadıköy’de serbest avukatlık yapmaktadır.

1984 - 1988 tarihinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde hukuk eğitimi almıştır. Sonrasında Kamu Hukuku dalında yüksek lisans yapmıştır.

İstanbul Barosu'ndaki kariyeri

Filiz Saraç 1996- 1998 yılları arasında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002-2004 Genel Sekreterlik, 2004-2006 Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2017 yılında Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu'na seçildi.

Hukuk Okur Yazarlığı projesinin kurucusu ve TBB nezdinde proje ve genel koordinatörüdür. Kamu Yararını Savunma Derneği’nin kurucu başkanı ve sonrasında da onursal başkanıdır.

Serbest avukatlığı yanı sıra, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2003-2009 yılları arasında misafir öğretim görevlisi olarak çalıştı.

“Ceza hukukunda BİNA ÇÖKMELERİ ” adlı yüksek lisans tezi önce makale olarak Legal Hukuk Dergisi’nde; 2008 yılında da İstanbul Barosu tarafından kitap olarak yayınlandı.

Kamuoyunda Veli Göçer davası olarak bilinen deprem davasında depremzede vekilliği yaptı. Baro Genel Sekreteri olarak 2003 yılında meydana gelen Bingöl depreminde yerinde incelemelere katıldı. 2004 yılında Pamukova’da meydana gelen tren kazasında Baro adına kaza sonrası tespitleri yaptıran Baro heyetinde yer aldı.

İstanbul Barosu başkanlık seçiminde İranlı kadınlara destek

 

Ankara Barosu'nun yeni başkanı belli oldu

 

Van depreminde yaşamını yitirenler anıldı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK24 Ekim 2022 10:57

    Umarım TTBB gibi İstanbul Avukatlık Bürosuna da siyaset bulaşmamıştır eğer bulaşmıs ise bunların birtanesine dahi güvenmem işte o zaman Hukuk ülkemizde tamamen çökmüş olur.

  • Ali Taş24 Ekim 2022 00:07

    Bizim mualefet Tükiyede özgürlük olsun falan diye g...ünü yırtıyor .Merak ediyorum bu 7li masa Türkiyenin dünyada özgür olmasını nekadar istiyorlar

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA23 Ekim 2022 22:58

    TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ BAŞKANI ÜLKEMİZİ CANLA BAŞLA KANI İLE BAŞI İLE BİZLERİN ÖZGÜRCE YAŞAMAMIZ İÇİN KENDİNE FEDA EDEN TSK İFTİRA EDİP ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH BULUNMAZ İKEN  İFTİRA EDEREK TERÖRİSTLERİ DESTEKLEMESİ VE YURTDIŞINDA DA ÜLKEMİZİN ALEYHİNE TOPLANTILARA YILLARCA KATILDIĞINA DAİR DÜN AKŞAM CNN TÜRK DE BUNLARI DA ÖĞRENDİK.ARTIK TÜRK ADALETİ BU VE BUNLAR GİBİLERE HIZLI BİR ŞEKİLDE BİR ŞEY YAPAMAYACAK MI.AMACLARI ÜLKEMİZİ DÜŞMANLARIMIZA KÖTÜ GÖSTERİP IRAK VE SURİYE YE BM SOKUP TERÖRİSTLERİ KORUMAK İÇİN BÜYÜK OYUNLAR DÖNDÜĞÜ  SÖYLENİLMEKTEDİR.

  • Celal23 Ekim 2022 21:21

    Yav bu avkatlar bile PKK destekcisi olursa vay halimize..uyanin beyler..ey chp...iyi parti makam ve koltuk icin..ne degerleri ayaklar altina aliyordun...degermi.

  • Rc23 Ekim 2022 21:09

    Avrupa'da birçok kadın patronum vardı ve dürüst olmak gerekirse, sahip olduğum en iyi patrondu.