E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu'ndan poster açıklaması---

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu'ndan poster açıklaması

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu'ndan poster açıklaması
02 Eylül 2020 - 11:27 borsagundem.com

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Baro binasına asılan açık grevi sırasından yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik posteri sonrası başlayan tartışma hakkında konuştu.

Beştepe’deki Adli Yıl açılışı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirdiği İstanbul Barosu'nun Başkanı Mehmet Durakoğlu, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınına katıldı.

EBRU TİMTİK POSTERİ TARTIŞMASI

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun yaptığı açıklamalar şöyle:

"28 Ağustos’ta böyle bir olayla karşılaştık. İstanbul Barosu önünde anma yapıldı. O anma sırasında baroya rağmen poster asıldı. Bu posterin baroya rağmen asılmış olması sanki İstanbul Barosu tarafından asılmış olduğu ve daha sonra da polis tarafından indirilmiş olduğu şeklinde ertesi gün bizzat İçişleri Bakanı'ndan kaynaklanan beyanlar duyduk. Bu beyanlar doğru değil. İstanbul Barosu tarafından asılmış bir poster yok. Zorla asılmış bir posterden söz ediyoruz ve bir süre sonra da İstanbul Barosu tarafından indirildi poster. İçişleri bakanının açıklamasını yalanlamış olmamıza rağmen aynı gün Adalet Bakanı sanki böyle bir şey gerçeklik söz konusuymuş gibi bir açıklama yaptı. Bugün de onu kullanan Cumhurbaşkanı tarafından açıklama geldi.

Bütün bunlar İstanbul Barosu üzerinden algı operasyonu gerçekleştirilmesine yönelik çabalardan ibaret. Gerçeklik bu olmadığına göre, gerçekle ilgisi bulunmayan bir zihnin senaryolaştırılması ve öyle canlandırılmış olması bize başka olguları anımsatıyor. Şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz ile bu olayın ilişkilendirilmesi bu algı operasyonunun senaryolarını güçlendirilmesi yönelik çabadan başka bir şey değil. Oysa o konuyla hiç ilgisi olmayan bir süreç. Ne posteri asılan Ebru’nun bununla ilgili bir isnadı var ne de henüz karar kesinleşmemiş olsa bile ne de o karar da böyle bir isnat var.

Baro üzerinden sanki terör destekleniyormuş gibi itibar yaratılmaya çalışılıyor. Oysa zaten İstanbul Barosu ülkenin bütünlüğüne yönelik her türlü eylemin karşısında durmasını bilen geçmişin mirasını taşıyor. İnsan hakları bağlamında bu ülkede yapılan mücadeleler gerçekten çok güç yapılan mücadeleler. Ne olduğu, kim olduğuna bakılarak bu mücadele yapılsın isteniyor. Henüz hakkında verilen karar kesinleşmemiş olan kişi terörist olarak suçlanabiliyor. O teröristin avukatlığını yapanlar da sanki teröristmiş gibi muamele görecek şekilde addediliyor. Böyle yanlış bir şey olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir avukatlık modeli yok."

ERDOĞAN'IN 'MEN' AÇIKLAMASINA YANIT: SAVUNMA HAKKINI YOK EDER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adli Yıl açılışında avukatların meslekten men edilmelerinin tartışmaya açılması yönündeki sözlerini değerlendiren Durakoğlu şunları söyledi:

"Savunma hakkını yok eden bir gerçekliktir. Savunma hakkını yok ettiğiniz zaman özellikle de adil yargılanma hakkından söz edebilmeniz mümkün olmaz. Hukuk devleti açısından, yargı bağımsızlığı açısından vahamet arz eden bir durum. Cumhurbaşkanının zihninde farklı bir avukatlık tahayyülü var. Avukatlık tahayyülü pratikte hukuk devleti olduğunu iddia eden ya da iddiası karşısında o iddiayı hak eden konumda bulunan ülkeler için geçerli bir tahayyül değil."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alp03 Eylül 2020 11:21

    Hani yeni BARO kurulmasin diyenler var diya...iste yasanin ne kadar getekli..oldugunu.. siz anlayin..cok az aldi..alacaksin..soytari sùrusunun elinden yetkiyi..gitsinlet..PKK.yaDHKP..Avukatlik yapsinlar. i

  • Alp03 Eylül 2020 10:50

    ZUBUK ORASI RESMI KURUMSA NIYE ASTIRDIN..ONURLU OL..KOSEYI DONME..YAMULMA..YA SAVUN YA..TERKET..KÌ SAYGI DUYALIM..

  • Bülent 03 Eylül 2020 07:39

    Bence senin kafanda başka avukatlık tahayyül var kendilerini bu ülkenin üstünde görenlerdensiniz bu kaçıncı terörist seviciliği sizin bu edebiyatınızı bu ülkenin düşmanları yapıyor sizin bu ülkedeki kadın masum çoluk çocuk demeden öldüren tecavüz eden şerefsizler hakkında hiç sesiniz çıkmıyor vara sa yoksa teröristler hukuk hakkında konuşun bu cezalar caydırıcı mı yazının içinde bile terörist savunuyorsun geçin bunları beyim 1980 türkiyesi yok maymun gözünü açtı

  • BİR DOST02 Eylül 2020 22:44

    Bana hikaye anlatma blader, sen o posteri asan avukatlar yada kişiler hakkında ne işlem yaptın? ondan haber ver. Yakalanınca haberim yok, klasik suçlu beyanıdır.

  • pazarci02 Eylül 2020 19:39

    ICIMIZDEKI GIZLI KAN EMICILERI  .ISINIZ BITTI......

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Eylül 2020 16:49

    ARTIK ESKİSİ GİBİ GÜÇLERİ KALMAYACAKLAR.HEP CHP NİN ADINA ÇALIŞTILAR GİBİ AMA BAŞARAMADILAR.HALK BUNLARI DA EZİP GEÇTİ.NASIL OLURDA TERÖRİSTLERİ DESTEKLEYİP CENAZESİNE KATILIRLIR.RTE YAPTIĞI KONUŞMAYI DURUM KANUNLAŞMALI.

  • edy02 Eylül 2020 15:26

    hücre evinin içindeki özel bölmede  bir başka teröristle yakalanmış kişiye terörist diyemeyiz. niye hakkında kesin hüküm yokmuş. lafı dolandırarak savunmaya devam ediyor. apaçık olan bir durum için  5-10 sene sürdürülecek mahkeme sürecini bekleyelim. bi siz akıllısınız ..

  • mesut kaya02 Eylül 2020 14:10

    Önüne gelen sanki baroya poster asabiliyor da konuşuyor.  

  • Fatih İslambul02 Eylül 2020 12:46

    ANLAT ANLAT  BÖYLE  MASALA  ANCA  ÇOCUKLAR INANIR  BUNLAR  HUKUKCU  OLACAK  YAZIKLAR  OLSUN  CÜBBELİ ANARŞİSTLER