E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiişsizlik yüzde 12.6'ya çıkacak---

işsizlik yüzde 12.6'ya çıkacak

işsizlik yüzde 12.6'ya çıkacak
09 Mart 2017 - 10:33 borsagundem.com

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM), ekonomideki durağanlık nedeniyle işsizliğin yarım puan daha artacağına dikkat çekti.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM), Mart — 2017 'Sanayide Gelişmeler ve İstihdam Eğilimleri' çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine göre, TOBB ETÜ SPM, Aralık — 2016 dönemine ait 15 Mart’ta ilan edilecek işsizlik oranı tahminini de paylaştı.

Ekonomideki durağanlık nedeniyle aralık ayında işsizliğin yarım puan daha artacağına dikkat çeken SPM’nin tahminine göre, işsizlik yüzde 12.6’ya yükselecek.

Mevsimsellikten arındırılmış tarım dışı işsizlik oranı ise 0.1 puan azalarak yüzde 14 seviyesine inecek.

İstihdam oranındaki azalma eğiliminin de devam etmesi ve kasım dönemine göre 0.5 puan gerileyerek yüzde 45.3 seviyesinde gerçekleşmesini beklediğini belirten SPM, sanayi istihdamının aralık dönemi değerine ilişkin tahminlerinin 5 milyon 307 bin olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)