E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİşsizlik öngörüsü, bankayla uyuşmuyor---

İşsizlik öngörüsü, bankayla uyuşmuyor

İşsizlik öngörüsü, bankayla uyuşmuyor
12 Eylül 2013 - 14:31 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, yatırımcıların, istihdam görünümü konusunda BOE ile ayrı düştüğünü söyledi

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, yatırımcıların, işsizliğin politika yapıcıların öngördüğünden daha hızlı düşeceği beklentisiyle İngiltere'de borçlanma maliyetlerini tırmandırdığını söyledi.
BOE'deki politika yapıcılar, işsizlik yüzde 7'ye gerileyinceye kadar faizi yüzde 0.5 ile rekor düşükte tutacaklarını söyledi. Banka, yüzde 7 oranında işsizliğe 2016'nın ilerleyen zamanlalrına kadar ulaşılacağını öngörmüyor. Ekonomik güçlenmenin, işsizliğin yüzde 7.7'lerden daha hızlı gerileyeceği spekülasyonlarını artırarak, bu zaman çerçevesinin finansal piyasalarca sorgulanmasına neden oluyor.
Piyasanın ortalama beklentisinin işsizlik eşiğine daha erken ulaşılacağı yönünde olduğunu belirten Carney, "Doğal olan görüşle fark var" yorumunda bulundu.
Öte yandan Carney'nin ülkenin ekonomik toparlanmasını korumak için borçlanma maliyetlerini düşük tutma vaadine rağmen İngiltere'de finansal şartlar sıkılaşıyor. Sterlin son 6 ayda tüm gelişmiş ülke paralarından daha büyük kazançlar kaydederken, kısa sterlin kontratları düşerek, yatırımcıların daha yüksek faiz beklentisinde olduğuna işaret etti.
Aralık 2014 vadeli kısa sterlin kontratlarının zımni faizi yüzde 0.97 ile, 1 Ağustos'taki yüzde 0.68 seviyesinden yükselişe işaret etti. Haziran 2015 vadeli kontratların faizi ise aynı dönemde 49 baz puan artarak yüzde 1.31'e çıktı.
Carney, yatırımcılar, hanehalkı ve şirketlere, politika yapıcıların para politikasını sıkılaştırmadan ekonomide ne görmek istedikleri konusunda bir sinyal vermeyi hedefleyen ileri dönül rehberlik stratejisini savundu. Banka, işsizlik eşiği belirlemenin, harcamak için duyulan güveni artırmayı umuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)