E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşsizlik maaşında 5 Nisan endişesi---

İşsizlik maaşında 5 Nisan endişesi

İşsizlik maaşında 5 Nisan endişesi
29 Mart 2020 - 14:15 borsagundem.com

Yaklaşık 600 bin kişi işsizlik maaşının ödeneceği 5 Nisan'da PTT şubelerine koşacak. Bu kadar çok kişinin PTT şubelerine gitmesi korona virüs salgınıyla mücadele ederken 'mesafeyi koruma'yı güçleştirecek

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında kısıtlamalar getirilirken işsizlik maaşı için endişeler büyük. İşsizlik maaşı almaya hak kazananlar her ayın 5'inden itibaren maaşlarını PTT şubelerinde kimlik numaralarını vererek elden teslim alıyorlar. Türkiye İş-Kur verilerine göre Şubat 2020 itibariyle 592 bin 810 kişi işsizlik maaşı alıyor. Mart sonunda bu sayının artması muhtemel.

Dünya gazetesinden Şebnem Turhan'ın haberine göre yaklaşık 600 bin kişinin PTT şubelerine gitmesi korona virüs salgını mücadele ederken ‘mesafeyi koruma’yı güçleştirecek. Henüz yetkililerden işsizlik maaşlarında farklı bir yöntem izlenip izlenmeyeceğine ilişkin açıklama gelmedi.

İşsizlik maaşının yanı sıra kısa çalışma ödeneği alan işçiler de bunu PTT şubelerinde yine kimlik doğrulaması sonrasında elden alıyorlar. Yine şubat sonu verilerine göre 17 bin 862 kişi kısa çalışma ödeneği alıyor. Bu sayının da mart ile birlikte artması bekleniyor. Özellikle yeni devreye giren teşvikler kapsamında nisan ayında kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sayısı çok daha fazla olacak.

Türkiye evde kalıyor

İspanya ve İran'da korona virüs bilançosu ağırlaşıyor

Trump, USNS Comfort hastane gemisini New York’a yolcu etti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)