E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşsizlik hasta ediyor---

İşsizlik hasta ediyor

İşsizlik hasta ediyor
17 Ekim 2013 - 08:49 borsagundem.com

Küresel bir araştırmaya göre, finans çalışanları iş kaybı stresinden dolayı hastalanıyor.

Finans sektörüne yönelik küresel bir araştırma, bu alanda çalışan kişilerin yeni düzenlemeler ve yeniden yapılan stresi nedeniyle sağlıksız hale geldiğine işaret etti.

UNI Küresel Finans Birliği'nin 2013 araştırmasında, "Finans sektörü çalışanlarının fiziki ve ruh hali olarak hastalanmaları, finansal krizinin ulaştığı yeni boyutu gösteriyor" ifadesine yer verildi.

SAĞLIKSIZ ÇALIŞAN SAYISI ARTTI

Araşırmada aynı zamanda, "Bu yılki çalışmamızda dikkat çeken en önemli bulgu, finans sektöründeki satışlar, işsizlik korkusu ve kızgın müşterilerle uğraşma gibi sorunların sektör çalışanlarını sağlıksız hale getirdiği oldu" da denildi.

Finans sektöründe 900'den fazla sendikayı tek çatı altında toplayan ve toplamda 3 milyon çalışanı temsil eden UNI, Avrupa'daki kuruluşların çalışanlarının yüzde 80'inin iş baskısı ve işsiz kalma korkusuyla sağlık sorunları yaşadığına işaret etti.

BİNLERCE KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

Bu yıl içinde Avrupa'da aralarında Royal Bank of Scotland, UBS, Barclays ve ING gibi büyük bankaların yer aldığı birçok önemli finans kuruluşu binlerce kişiyi işten çıkaracaklarını açıkladı.

Reuters haber ajansına göre yılın bu zamanına kadar küresel bankacılık sektöründe 160 binden fazla kişi işinden oldu. UNI ise rakamın 2011 yılındaki 192 binin üzerindeki iş kaybından daha yüksek olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)