E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'in Kürt devleti tezgahı---

İsrail'in Kürt devleti tezgahı

İsrail'in Kürt devleti tezgahı
12 Eylül 2017 - 16:43 borsagundem.com

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 25 Eylül'de yapılacak sözde bağımsızlık referandumu hakkında İsrail'in sinsi planını açıkça anlattı. Şaked, "Irak Kürtleri'nin bağımsızlığını destekliyorum" dedi.

Daha önce de Ortadoğu’da bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasına destek veren İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, ABD’nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) 25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumunu desteklemesi gerektiğini söyledi. Şaked, bugün katıldığı bir konferansta, İsrail’in Irak Kürtleri’nin bağımsızlığını desteklediğini yineledi.

‘ABD’NİN REFERANDUMU DESTEKLEME ZAMANININ GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

Haaretz’in aktardığına göre, Şaked, ‘İsrail ile Batı ülkelerinin Kürdistan devletinin kurulmasında büyük menfaati olduğunu’ belirterek “ABD’nin, Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak olan referandumu destekleme zamanı geldiğini düşünüyorum” dedi. ABD IKBY’de yapılacak referandumun zamanlamasını IŞİD’le süren mücadele nedeniyle doğru bulmadığını açıklamıştı.

Şaked, daha önce yaptığı açıklamada da, ülkesinin Ortadoğu’da bağımsız Kürt devleti kurulmasına destek vermesini istemişti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da, ABD’li Kongre üyeleriyle daha önce gerçekleştirdiği görüşmelerde, Kürtlerin devlet sahibi olması gerektiğini ifade etmişti.

TARTIŞMA YARATAN BAKAN

Shaked (39), geçtiğimiz yaz İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sırasında Filistinliler için kullandığı ırkçı ifadelerle gündeme gelmişti. Shaked, Facebook hesabından Netanyahu’nun eski danışmanı Uri Elitzur’un yazdığı bir metni paylaşmıştı. Söz konusu metinde “Her teröristin arkasında onlarca erkek ve kadın var. Onların hepsi düşman savaşçı ve onların kanı ellerimizde olmalı. Bu onları çiçekler ve öpücüklerle cehenneme gönderen şehitlerin anneleri için de geçerli. Oğullarının yolunda gitmeliler. Onların yılanları yetiştirdikleri evleri de yıkılmalı. Yoksa daha fazla küçük yılanlar oralarda yetişecek” ifadeleri geçiyordu. (HÜRRİYET)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Jale12 Eylül 2017 23:05

    İyi ki süleyman şah turbesini kacirmisiz suriyeden. Yoksa kürt devleti sınırları içinde kalacaktı. Gurur duyun bu rezillikle

  • Keklik12 Eylül 2017 23:03

    Plan belliydi baştan. Bop eşbaşkanı kurdurdu. Görevi bitince, çöpe atılacak yalnız

  • Barzo12 Eylül 2017 22:02

    Kuzey irakta altyapı çalışmalarının tamamını türk firmalar yaptı. Kuzey iraktan çıkan petrolün satışına türk devleti aracilik etti. Niye sasiriyorsunuz ki? İsrail herkesi kullaniyor

  • Iktidarda kim vardı acaba?12 Eylül 2017 21:44

    Türkiye İsrail'in OECD üyeliğini onayladı.

  • Cem12 Eylül 2017 20:43

    Plan belli,. istediğin yeri alamıyorsan orada eylem, propaganda, vb. İsyan tarzı şeyler çıkaracak sin. Sonra o yer bölünecek. Parcalanacak. Bölünme sonrası o bölge zayiflayacak, sonra istediğin gibi rahatça işgal edebilirsin. Yabancılar bunu tarih boyunca hep uygulamıştır. ( Büyük pastayı yiyemezsen,, bol parçala öyle kolayca ye taktiği)

  • her şey israil için zaten12 Eylül 2017 20:43

    bölgedeki her türlü sinsi işlem israilin güvenliği için. bölgedeki islam ülkelerini israilden uzak tutacak tampon işler lazım. o da ateist berduş kürt devleti. uğraşın ki isralin rahat etsin. taktik bu

  • yılmaz12 Eylül 2017 19:28

    kürtler bilsin ki kursanız bile o devleti israil ilhak edecek,siz de bugünlerinizi mumla arayacaksınız.inanmayan filistinlilere bir sorsun.

  • Cego12 Eylül 2017 19:17

    Keşke bizdede böyle bakan olsa çok güzelmiş.

  • tv12 Eylül 2017 19:00

    birgün gelecek işgal ettigin işgaldiyorum butopraklardan çıkacaksın

  • ....:))12 Eylül 2017 18:41

    Ülkemize o kadar çok "don" biçtiler ki, o donu bir tütlü bizlere giydiremediler. O kirli çamaşırları ve oyunlarına Türkiye Cumhuriyeti çokkkkkkkkkk büyük gelir. "Ne mutlu Türküm Diyene"

  • Lanetler12 Eylül 2017 17:20

    Filistinli arapların bağımsızlığını neden desteklemiyorsun kalt.k