E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'den Türkiye'ye işbirliği teklifi---

İsrail'den Türkiye'ye işbirliği teklifi

İsrail'den Türkiye'ye işbirliği teklifi
10 Mart 2021 - 07:09 borsagundem.com

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Güney Kıbrıs basınına verdiği röportajda Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'ne (Eastmed) ilişkin değerlendirmelerde bulundu

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, ülkesinin Türkiye ile iş birliğine hazır olduğunu söyleyerek "Türkiye'yi çatışmanın kaynağı yerine bölgesel bir partner olarak görmek isteriz" dedi.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Güney Kıbrıs basınına verdiği röportajda Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'ne (Eastmed) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eastmed projesinin, İsrail ve Güney Kıbrıs doğal gazının Avrupa'ya ulaştırılmasını sağlayacağını dile getiren Steinitz, "Bu proje oldukça önemli. Deniz altından inşa edilen dünyadaki en uzun ve en derin proje olacak. Bugünden itibaren bu projenin 5 yıl içinde tamamlanmasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

İsrail'in projeye önem verdiğini ve desteklediğini kaydeden Steinitz, Tel Aviv ile Güney Kıbrıs'ın Eastmed gibi 2 veya 3 gaz boru hattına yetecek doğal gaza sahip olduğunu belirtti.

Geçmişte İsrail gazının Türkiye'ye ihracı konusunda görüşmeler olduğunu ancak bundan bir sonuç alınmadığını hatırlatan Steinitz, şöyle devam etti:

"Umarım bir gün Türkiye bölgeye katılır ve hatta Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun bir parçası olur. Çatışma yerine koordinasyonu seçer. Umarım tutumlarını değiştirirler. Biz Türkiye ile iş birliğine hazırız. Türkiye'yi çatışmanın kaynağı yerine bölgesel bir partner olarak görmek isteriz."

Steinitz, dün Güney Kıbrıs'ı ziyaret ederek İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs arasında elektrik şebekelerinin birbirine bağlanmasına yönelik mutabakat zaptının imza törenine katılmıştı.

Yunan basınından Mısır'a sert eleştiri: Kalleşlik

 

Mısır'ın ihale ilanına Yunan basını tepkisi: Türkiye'ye açık kapı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)