E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'den Gazze'de rehine operasyonu: Baskınlara tank ve piyadeler de katılıyor---

İsrail'den Gazze'de rehine operasyonu: Baskınlara tank ve piyadeler de katılıyor

İsrail'den Gazze'de rehine operasyonu: Baskınlara tank ve piyadeler de katılıyor
13 Ekim 2023 - 20:35 borsagundem.com

İsrail ordusu, İsrail Kara Kuvvetleri'nin son 24 saat içinde abluka altındaki Gazze Şeridi'ne baskınlar düzenlediğini duyurdu

İsrail ordusu, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunda rehin alınıp Gazze Şeridi'ne getirilen İsrailliler için kritik bir hamlede bulundu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, aralarında piyade ve tankların da olduğu askeri birlikler Gazze Şeridi'ne son 24 saat içinde yerel baskınlar düzenledi. İsrail ordusu, bu operasyonlar sırasında kayıp kişilerin bulunması için çaba sarf edildiğini açıklarken, "Gazze'de şu an 120 rehine var." denildi.

REHİNELER İÇİN YEREL BASKINLAR DÜZENLENİYOR

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Son 24 saat içinde IDF (İsrail askeri) güçleri, bölgeyi teröristlerden ve silahlardan arındırma çabalarını tamamlamak için Gazze Şeridi topraklarında yerel baskınlar gerçekleştirdi.

PİYADE VE TANK BİRLİKLERİ DE KATILDI

Baskınlara piyade ve tank birlikleri de katıldı. Bu operasyonlar sırasında kayıp kişilerin bulunması için de çaba sarf edildi. Gazze'de şu an 120 rehine var." denildi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

GAZZE'DE 1799 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının olduğu 1799 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 488kişinin yaralandığını duyurmuştu. Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 36 Filistinlinin öldüğü, 650 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Türkiye'nin Gazze için yardım uçağı Mısır'a indi

 

Sınıra asker yığan İsrail'den ültimatom: Gazze'yi boşaltın!

 

İsrail havadan ve denizden vuruyor: Gazze enkaza döndü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI15 Ekim 2023 21:54

    ABD NİN AMACI BİZE SALDIRMAK OLUP, SURİYE DEKİ PKK YPG SALDIRMAMIZDAN RAHATSIZ OLMAKTA OLUP, İLK FIRSATTA BİZE SALDIRACAKLARDIR FRANSA VE İNGİLTERE İLE BİRLİKTE .DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM YOKSA ÇOK CANIMIZI ACITIRLAR VE ÜLKEMİZİ PARÇALAYA CAKLARDIR.

  • tv15 Ekim 2023 17:39

    bunlar insan olamaz şeytanın dölleri  

  • azmi15 Ekim 2023 17:28

    Netanyahunun kardeşinin de telef olduğu Entebbe Baskını aklıma geldi, her baskın başarıyla sonuçlanmayabilir , karşı taraf değişik savunma yollarına başvurabilir. Tünellerden korkulur , can tatlı..

  • Mucise Reis : )15 Ekim 2023 11:22

    Bu israil li askerlerin binlercesi operesyonlarda çoğu geberecek.korkularından operesyonu ertelediler.

  • Mucise Reis : )14 Ekim 2023 11:18

    Hamasa suç atmayın. Hamas rehineleri nasıl korusun? her yere roketler, bombalar atıyorsunuz. israil kendi rehineleri öldürüyor. filistini suçlayıp, rehıne takasına girmeyerek saldırı yapıyor. israil amacın ne? rehıne takası ve masaya neden geçmıyorsun_ ? bir çok millerin insnaı sehıne yada mahsur ıken onları kendın olduruyor filistine suç atıyorsun

  • azmi15 Ekim 2023 17:30

    Bu logoyu birden fazla kişi kullanıyor gibi...

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL15 Ekim 2023 11:25

    ali babacan da biz iktidarar gelince kimse kusura bakmasın baykar makinayı kapatacağız demiş idi.yani bu iktidar olmasa demek ki abd ve ab nin baskıları ile yani tüm silah sanayimiz kapansınmı o zaman yüzbinlerce insanımız ölürse bunun hesabını kim verecek.Bakın bu teknolojilerimizle robotlar ile her gün onlarca teröristi öldürüyoruz.

  • DIMBIL15 Ekim 2023 11:23

    Şunlara bakarmısınz haçlı ordusunun hepsi gelmiş 5-10 000 hamasa karşı savaşacaklar.Bunların hepsi korkak ama teknolojileri iyi yoksa hamas bunların topunu yok eder. Aslında müslümanlar birlik ve beraberlik içinde olsa savaşmaya hiç gerek yoktur.ellerindeki doğalgaz petrol ve değeirleri madenleri satmasınlar abd ve ab ülkeleri büyük ekonomik çöküntü içine girerler.Bu savaşı hamasa içlerine sıza ajanları yaptırdı çünkü israil bölünmek üzere idi böyle bir olayın olması lazım idi.ALLAH bunların hepsinin belasını bir gün verecektir.

  • Mete14 Ekim 2023 02:02

    Savunma sanayi projeleri hızlandırılmalı 3 vardiyaya çıkmalı, büyük çaplı siha vb seri üretim ve tedarik parça tesisleri kurulmalı, bu teknojileti iyi kullanacak uzman yeni alımlarla asker sayısı ikiye katlanmalı. Sürekli tatbikat ve eğitim. Düşman uyumuyor havada karada uzayda çalışıyor sınıra dayandı. Filistin bitti son topraklarına da ve akdenize el konuyor, suriye ırak parçalandı orduları pasifize edildi sıra iran ve türkiye geldi. Ayrıca iç cepheyi güçlendirme dairesi ve komutanlığı kurulmalı çünkü düşman önce içeriden işe başlayacak. Asıl mesele gazze değil büyük hedef türkiye ve iran.

  • Mucise Reis : )14 Ekim 2023 11:20

    önce yazılımcılarıulkene getırecek projeler yapsan dıyorum... usd  ye ekonomı bağlamışsın entegre...  2 parça satılmasa uretemezsın iha siha...  24 saatte pc lerın kapanır, kendi kendini siler açılmaz ve yok eder. misrosoft kullanıyorsun... ınternet alt yapın kapantıdında..elektrık bittiğinde depremde gorduk ne ıletışımı kurdun ? once akıl kafa her alanda başarı lazım