E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'den açık tehdit! ---

İsrail'den açık tehdit!

İsrail'den açık tehdit!
26 Ağustos 2021 - 00:52 borsagundem.com

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, "belki yakın zamanda" ifadesini kullanarak Gazze'ye yönelik askeri bir operasyona hazırlandıklarını, İran'a karşı askeri seçenek için de hazırlıkların hızlandırıldığını ifade etti.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberine göre İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, savaş muhabirlerine açıklamalarda bulundu.

Kochavi, "Belki de yakın bir zamanda Gazze'de yeni bir operasyona hazırlanıyoruz ve arkasında kim olursa olsun İsrail'in egemenliğinin ihlal edilmesini kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Nükleer programını durdurması için başka bir seçenek bulunmaması halinde ordunun İran'a karşı da askeri seçenek için hazırlıkları hızlandırdığını vurgulayan İsraiili Bakan, bu amaç için savunma bütçesi tahsis edildiğini aktardı.

Kochavi, Savunma Bakanlığının 2021 yılı bütçesi için 1,5 milyar şekel (yaklaşık 460 milyon dolar), 2022 yılı için de 1 milyar şekelden (yaklaşık 310 milyon dolar) fazla ödenek aldığını dile getirdi.

İran'ın bölgedeki deniz faaliyetlerine karşı koyma planlarıyla ilgili ise Kochavi, İsrail ordusunun İran'ın Orta Doğu'daki nüfuzunu azaltmak için sistematik ve çeşitli şekillerde çalıştığını sözlerine ekledi.

İsrail'den tehdit gibi adım! Tarih verdi...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)26 Ağustos 2021 11:06

    Amaç, filistinlileri yeni kuşağı asimile ederek, israilde huzura kavuşturmak. Birçik filistinli israilli iş sahalarında asgari ücretle huzur dolu yaşamayı tercih etmeye başladı. İsrail de tv lerde çatışma görsekde, filistinliler git gide çatışmaları bırakıp normal aile hayat düzen kurmaya çalışıyor. İsrail uzun vade planıda bu. o bakımdan, filistin sorunu, asimile edilerek israilce giderilecek. İran bu planı bozan tek silahlı güç olarak goruluyor. Söylemden çok, silah ve direnişe destek veriyor. O bakımdan İran stratejileri bozmaması için İsrailin en büyük hedefi. Yabancı basınları okuyorunca Türkiyedeki saçma yazı dizileri komedi geliyor :D arada okuyon arkadaşlar. stratejistler, makaleler, sadece gazeteci mesleğini yapan gazeteciler var. Gazeteci adam, ama gazete ahibinin şirketini yerden yere vurabılıyor. Türkiyede olsa gazeteci kovulur :D Yerli medya komple seçimden sonra değişecek. Araştırmacı ufuk açan gazeteciler gelecek. 

  • ASTOR26 Ağustos 2021 08:09

    amma güldüm ha.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ26 Ağustos 2021 10:36

    sen acınacak haline gülüyorsun aslında bir gün bu yılanlar bizide sokup ülkemizi parçalayacaklar bunların işleri güçleri bu.eğer 15 temmuz başarılı olsa idi bakaydın sen anyayı konya yı.o zaman suriye  ırak afganistan seni gönderirler idi.

  • Abdullah Ertunç 26 Ağustos 2021 08:09

    Yesinler birbirlerini

  • Okur26 Ağustos 2021 06:23

    İran’a saldıracakmış Ne senin nede Amerika’nın gücü yeter korkaklar siz anca gücü ve silahı olmayan masum insanları öldürürsünüz unutmayın İsrail teror devletinide yok eden sizide öldüren Müslümanlar olucak

  • Salak26 Ağustos 2021 07:02

    Seni de yok etseler çok güzel olacak 

  • Vatandaş26 Ağustos 2021 02:02

    Geçen ki füze yağmuru yetmedi galiba! El Kassam tugayları bekliyor sizi öpecek.