E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail: Türkiye ile İran, Ortadoğu’daki istikrar için tehdit---

İsrail: Türkiye ile İran, Ortadoğu’daki istikrar için tehdit

İsrail: Türkiye ile İran, Ortadoğu’daki istikrar için tehdit
01 Kasım 2019 - 00:23 borsagundem.com

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye ve İran’ın Ortadoğu bölgesinin güvenliği ve istikrarını tehdit ettiğini belirtti.

Katz, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, “Bugün bölgesel sorunları, İran ve Türkiye’nin oluşturduğu tehditleri, güvenlik ve istikrar tehditlerini ele aldık. İran, nükleer programı, füzeleri ve Hizbullah ve Hamas gibi terör örgütlerine verdiği destekle tehdit oluştururken Türkiye de Suriye’deki Kürtlere saldırıları, düzenli deniz ve hava sahaları ihlalleri ve radikal örgütlerine verdiği destekle tehdit oluşturuyor” dedi. 

Katz, Yunan mevkidaşıyla savunma, enerji ve yatırım alanları dahil stratejik diyaloğu tüm seviyelerde derinleştirme kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.

Dendias: Suriye'nin toprak bütünlüğü korunmalı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, “Kesinlikle Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmalı ve politik çözüm bulunmalı. Yunanistan bu anlamda BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen’ın çabalarına destek veriyor” diye konuştu.

Görüşmede, Türkiye’nin Ege Denizi, Doğu Akdeniz ve Suriye’deki eylemlerini de görüştüklerini dile getiren Dendias, “Türkiye’nin hakaret edici davranışı istikrar, büyüme ve barışı bozuyor. Ülkelerin barış içinde bir arada yaşaması ve bölgedeki tüm ülkelerin refahının temeli olarak uluslararası hukuka saygı duyulması gerektiğinin altını çizdik” ifadelerini kullandı.

Yunan bakan, enerji alanındaki işbirliğine ve Doğu Akdeniz ile Girit Adası’nın güneyi gibi diğer bölgelerde doğalgaz yataklarının geliştirilmesine ortak ilginin altının çizildiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tayfun20 Kasım 2019 21:35

    İsrail yakında seninde işimiz bitecek orta doğuda iki büyük. Müslüman devlet var oda türkiye iran bu iki devlet seni yok edecek seni yer yüzünden silecek bu iki devlet

  • sezai aslan01 Kasım 2019 20:48

    İsrail denen devletten başka tehdit mi varmış en büyük tehdit  dünya için en zararlı yaratık millet İsrail'dir. Aslında hepsi imha edilmesi gerekir.

  • özgür01 Kasım 2019 14:53

    ortadoğudaki ön büyük sorun yahudi terör örgütü israil dir.

  • mali 01 Kasım 2019 09:13

    Orta Doğu ve Dünyadaki sorunların esas kaynağı İsrail demiş. Mağdur edilen Türkiye ve İran demek istemiş. Doğru söylemiş!

  • turan01 Kasım 2019 08:33

    ALMANLAR SİZİ BOŞUNA GEBERTMEMİŞ FİTNE ANALARI

  • Atila pala01 Kasım 2019 06:11

    Kendinden bahsetmiş

  • erol g.01 Kasım 2019 05:37

    HER ALANDA ARAŞTIRMALAR YAPIP BULUŞLARI SERİ ÜRETİME DÖNÜŞTÜRMEZ İSEK GELECEK NESİLLERİN HALİ HEPTEN HARAP OLUR GÜNDE 5 DEĞİL 50 VAKİT/DEFA İBADET ETSEK HİÇ BİR İŞE YARAMAZ

  • Kerim01 Kasım 2019 04:05

    Israil ile yunanistan suriyenin toprak butunlugunu istiyorlarmis baris istiyorlarmis..bunlarin basina tas mi dustu...yoksa firtina obuslerinu mi gorduler..

  • Tuğbey01 Kasım 2019 01:33

     Ülkelerin barış içinde bir arada yaşaması ve bölgedeki tüm ülkelerin refahının temeli olarak uluslararası hukuka saygı duyulması gerektiğinin altını çizdik”Sizin bu söylediklerinize kargalar bile güler.Bölgede barışı ve refahı isteyen asıl Türkiyedir.israilmi bölgede barış istiyor.yunanmı bölgede barış istiyor.İsrail bölgede barış istiyorsa filistin topraklarından çekilecek,golan tepelerini suriyeye iade edecek.Yunanistan doğu akdenizde tek taraflı petrol aramayı durduracak.

  • Ali01 Kasım 2019 00:56

    20 yılda ülke ne hale geldi. Ülkenin içine ettiler.

  • Can01 Kasım 2019 08:01

    Seninde digerlerinden pek farkin yok, ne yapsaydik, boyunmu egseydik, senin tuhumun nedir?

  • yahudiiiiiiiiii01 Kasım 2019 00:46

    Ortadoğu'ya istikrarı getiren Türkiye'dir. Ortadoğu'da ortamı karıştıran terör üreten İsrail'dir. Büyük Ortadoğu projeleri olmadı 100 yıllık planları suya düştü şimdi sırada Akdeniz deki petrol ve doğalgaz yatakları var. Oradan da gereken cevabı alacaklar amaçları ülkemin başına terör ile uğraştırmak ve başta Abd olmak üzere AB ile sıkıştırmak artık eski Türkiye yok. Unutun bunları. 

  • nermin incesoylar01 Kasım 2019 00:46

    Golan Tepeleri'ni Suriye'ye iade et ki biz de siz değil biz istikrarı bozuyoruz diyelim. Suriye'nin toprak bütünlüğünü böylemi koruyorsun.

  • mehmet yılmaz 01 Kasım 2019 00:01

    bazı esatperest chpliler gibi konuşmuş.

  • Nefretlik01 Kasım 2019 01:23

    O küçük beynini İsrail, Yunanistan için zorla.