E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail radyosu: Türkiye gaz transferi için İsrail'e mesaj gönderdi---

İsrail radyosu: Türkiye gaz transferi için İsrail'e mesaj gönderdi

İsrail radyosu: Türkiye gaz transferi için İsrail'e mesaj gönderdi
15 Aralık 2019 - 23:26 borsagundem.com

İsrail resmi radyosunda yayımlanan haberde, Türkiye'nin, Avrupa'ya doğal gaz transferi için müzakerelere hazır olduğu yönünde Tel Aviv yönetimine mesaj ilettiği iddia edildi

İsrail resmi radyosunun İbranice ve Arapça internet sitelerinde yer alan haberde, Türkiye'nin, kendi toprakları üzerinden Avrupa'ya doğal gaz transferi için Tel Aviv yönetimi ile müzakerelere hazır olduğu yönünde mesaj ilettiği iddia edildi.

Mesajın, Türkiye'nin Enerji Bakanlığından üst düzey bir yetkili tarafından iletildiği öne sürülen haberde, "Türkiye'nin, İsrail'de istikrarlı bir hükümet kurulup yeni enerji bakanının atanmasını beklediğinin ifade edildiği" iddiası yer aldı.

Haberde söz konusu mesajın, İsrail'in Ankara Büyükelçiliğinde görevli Maslahatgüzar Roey Gilad üzerinden Tel Aviv'e ulaştırıldığı belirtildi.

İsrail'in en büyük doğal gaz sahası Leviathan ve Tamar'da toplamda yaklaşık 800 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulunduğu tahmin ediliyor. İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, bu kaynaklara ek olarak bölgede yaklaşık 2,2 trilyon metreküp doğalgaz rezervinin daha keşfedilmeyi beklediğini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)16 Aralık 2019 15:36

    evet. heryer düşman oldu. şimdi birazda yurtta sulh dunyada sulh diyip israille kucaklaşalım : )  mehter marşı biraz çalmasın. dursun.. çal keke - bütün dunya buna inansa bir insansa  hayat bayram olsa..." : )) ahahaha

  • Muhittin16 Aralık 2019 13:08

    Vatandaş Neco paslanmış aklınla acı sussana.

  • vatandaş16 Aralık 2019 11:33

    hükümetimiz artık dünyaya düşmanca davranmaktan vazgeçmeli, ideolojik hırsları yüzünden herkes tarafından dışlanmaya başladık. bunu sonu ülkemiz için hiç iyi değil bu sebeple, ülke menfaati neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edilmeli. türküçülük ümmetçilik vs vs bu tarz şeyler bitmiştir artık. araplar her fırsatta bizi satıyor ama bizim hükümetimiz hala türkiyeyi araplaştırma derdinde

  • tebrik16 Aralık 2019 10:05

    Türkiye böyle bir hamle yaptıysa gayet mantıklı ve uluslararası ilişkiler açısından mantıklı bir iş yapıyor demektir. afferin dış işlerine HErkesle kavag ede ede bir yere varılmaz.

  • Cego 16 Aralık 2019 00:15

    İsrail mi çaresiz ulan nasıl cahilce yorumlar.

  • Volkan15 Aralık 2019 23:57

    Mesaj göndermeye gerek yok akla uygun çözüm. İsrail de bu şekilde istiyor da karşılıklı pazarlık ediliyor. Katar gazı ile İsrail ve Mısır gazı Türkiye'ye gelir oradan dağılır kanımca.

  • Süleyman Kırpak15 Aralık 2019 23:56

    israil in ne kadar caresiz olduğunun dışa yansıması.

  • yürü16 Aralık 2019 13:21

    Çomar babandır halktroll

  • vatandaş16 Aralık 2019 11:31

    israilinmi türkiyenin mi çaresizliği çomar kardeşim. objektif ol biraz

  • Mesut KINLI15 Aralık 2019 23:55

    Gec bile kalindi . En basindan beri beraber calisilmaliydi .