E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​İsrail MB başkanı krizi---

​İsrail MB başkanı krizi

​İsrail MB başkanı krizi
04 Ağustos 2013 - 11:59 borsagundem.com

İsrail Merkez Bankası Başkanlığı için adı geçen adaylardan ikisi de son bir hafta içinde adaylıktan geri çekilince arayışlara yeniden başlandı

İsrail'de merkez bankası liderliği için Stanley Fischer'in yerini doldurması ümit edilen adaylardan ikincisi de son bir hafta içinde geri çekildi. 
Bank Hapoalim Ltd. ekonomi departmanı başkanı Leonardo Leiderman dün Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre kendisini merkez bankası başkanlığı için adı geçen adaylar arasından geri çekti. 
Leiderman son bir haftada bu görevi reddeden ikinci aday olurken, Başbakan Netanyahu'nun Leiderman ismini banka başkanlığı için zikretmesi bu görevi geçici olarak yürüten Karnit Flug'un istifa etmesine neden oldu. 
Daha önce ise 29 Temmuz'da bu görev için adaylığını geri çektiğini açıklayan Jacob Frenkel, seçim sürecinin "çok zehirleyici" olduğunu açıklamıştı. İsrail Merkez Bankası yeni bir başkan bulununcaya kadar Flug'un yine görevine devam edeceğini açıkladı. 
Kudüs'te bulunan Hebrew University siyasal bilimler profesörü Abraham Diskin, "Bu Netanyahu için büyük bir utanç. Yerel siyasal düşüş her ne kadar sınırlı kalacak gibi görünse de uluslararası siyasi arenada Başbakan'ın ekonomiyi nasıl yönettiğine dair soru işaretleri yükselecektir" yorumunu yaptı. 
İsrail şekeli dolar karşısında çok değişmeyerek 2 Ağustos'ta 3.5668'den kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)