E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail, İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyecek---

İsrail, İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyecek

İsrail, İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyecek
27 Aralık 2021 - 17:21 borsagundem.com

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceklerini ve bunu başta ABD olmak üzere nükleer müzakerelere katılan ülkelere net biçimde bildirdiklerini söyledi.

Lapid, İsrail Meclisindeki Dışişleri ve Savunma Komitesinde yaptığı konuşmada, "İran'ın nükleer programını durdurmak İsrail'in öncelikli güvenlik ve dış politika sınavıdır." dedi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer müzakerelere katılan başta ABD olmak üzere tüm uluslararası güçlerle görüştüğünü aktaran Lapid, "Herkese bunu açıkça söyledik: İran'ın nükleer silah sahibi bir ülke olmasına izin vermeyeceğiz. Uluslararası iş birliğiyle hareket etmek tabii ki öncelikli tercihimiz, ancak gerekirse kendimizi savunmaktan geri durmayız." ifadelerini kullandı.

İran'ın "dünyayı sistematik olarak aldattığına ilişkin kesin istihbarat bulgularını müttefikleriyle paylaştıklarını" aktaran Lapid, İran'ın tek amacının "yaptırımların kaldırılması ve milyarlarca doların nükleer programına, Hizbullah, Suriye, Irak ve dünyadaki terör ağına aktarılması" olduğunu öne sürdü.

Lapid, "İsrail, anlaşmaya karşı değil. İyi bir anlaşma iyidir. Biz, İran'ın nükleer programını, parasını ve terör ağını denetlemeyecek bir anlaşmaya karşıyız." diye konuştu.

İran'ın nükleer programına ilişkin Viyana'daki uluslararası müzakerelerin 8'inci turu bugün gerçekleştiriliyor.

İran balistik füze kullandı, İngiltere uyardı

 

İsrail, İran’ın nükleer tesislerini nasıl vuracağını tartışıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN27 Aralık 2021 21:06

    Benim anlamadığım diyelim ki biz nükleer silah yaptık israil gelip bizim tesislerimizidemi vuracaktır.bu nasıl bir dünya arkadaş.israil de 100 yakın nükleer silah var olduğu söyleniyor.yani bu silahları hristiyanlar ve yahudililer sahip olacak müslümanlar sahip olmayacaklar yani müslümanların bu silahları yapması suçmu.onların ne özellikleri var.