E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail Gazze'ye sınır kapısını açıyor---

İsrail Gazze'ye sınır kapısını açıyor

İsrail Gazze'ye sınır kapısını açıyor
15 Ocak 2016 - 05:11 borsagundem.com

İsrail Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı Gazze'nin tek elektrik santraline sınırlı miktarda yakıt sevkıyatı için istisnai olarak bugün açma kararı aldı

Gazze Sınır Kapıları İdaresi'nden yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail, Gazze'deki elektrik santraline yaklaşık 400 bin litre yakıtın sevkiyatı için Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı istisnai olarak bugün açma kararı aldı. 

İsrail radyosunun dünkü haberinde, İsrail ordusunun talimatıyla, gıda, sağlık, inşaat malzemeleri ve yakıt geçişi için kullanılan Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nın süresiz kapatılması yönünde karar alındığı belirtilmişti. 

Haberde, Mısır sınırında patlama sesleri duyulduğu ileri sürülerek, kapının sınır bölgesinde Mısır güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki şiddet olayları nedeniyle kapatıldığı kaydedilmişti. 

Yıllardır İsrail'in ablukası altındaki Gazze'nin ihtiyacı olan yaklaşık 400 megavat elektriğin sadece 212 megavatı karşılanabiliyor. İsrail tarafından 120, Mısır'dan 32 megavat elektrik sağlanırken akaryakıt sıkıntısı nedeniyle sık sık enerji üretimine ara veren Gazze'deki santralden yalnızca 60 megavat elektrik elde edilebiliyor. 

Gazze Şeridi'nde günlük yarım milyon litre mazot ve 250 bin litre benzine ihtiyaç duyuluyor. İsrail yönetimi 2006'dan beri abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yalnızca Kerm Ebu Selim Sınır Kapısı'ndan sınırlı miktarda ticari ürün girmesine izin veriyor. 

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Hamas'ın 2006 yılında seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)