E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİsrail borsasında milyonlarca dolarlık satış---

İsrail borsasında milyonlarca dolarlık satış

İsrail borsasında milyonlarca dolarlık satış
05 Aralık 2023 - 17:05 borsagundem.com

Ortadoğu'da, İsrail ile Filistin arasında onyıllardır süren çatışmaların en kanlısı yaşanırken 7 Ekim'deki saldırılar öncesinde İsrail borsasında milyonlarca dolarlık satış yapıldı.

İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana abluka altına aldığı Gazze'ye yönelik saldırıları 60'ıncı gününde devam ediyor.

New York Üniversitesi’nden Hukuk Profesörü Robert Jackson Jr. ve Columbia Üniversitesi'nden Hukuk Profesörü Joshua Mills’in yaptığı araştırmaya göre, İsrail borsasında 7 Ekim saldırıları öncesinde olağandışı hareketlilik tespit edildi.

66 sayfalık araştırma raporunda, İsrail borsasında saldırıdan 5 gün önce yoğun bir açığa satış pozisyonu açıldığı yer aldı. Yayımlanan rapora göre, bazı yatırımcılar 7 Ekim'deki Hamas saldırısını biliyordu ve borsada düşüşe göre pozisyon aldı.

Raporda, ''Bazı kişilerin bu saldırıyı bildiği öngörülüyor'' ifadelerine yer verilirken kişilerin bu operasyon ile 100 milyon dolardan fazla para kazandığı öngörüldü.

İsrail borsasında 7 Ekim'den önce gerçekleşen açığa satışlar 2008'deki mali kriz, 2014 İsrail-Gazze savaşı ve Kovid-19 salgını da dahil olmak üzere diğer birçok kriz döneminde gerçekleşen açığa satışları aştı. İsrailli kaynaklar ise durumun araştırıldığını belirtiyor.

İngiltere'den İsrail'e istihbarat desteği

 

Gazze'deki savaşın İsrail'e maliyeti 50 milyar doları bulabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)