E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail, Batı Şeria'da Filistinlileri yaraladı---

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlileri yaraladı

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlileri yaraladı
21 Ekim 2022 - 03:55 borsagundem.com

İşgal altındaki Batı Şeria'nın farklı yerlerinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında kızışan saldırılarda 7 Filistinli yaralandı, 99 kişi ise göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

Ramallah'ın kuzeyindeki Beyt Eyl Kontrol Noktası, Kudüs'ün doğusu, Nablus'un batısı, Kalkilya'nın doğusu ve El Halil ilinin farklı yerlerinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında olaylar çıktı.

Filistin resmi ajansı WAFA da Beytüllahim'in kuzey girişinde İsrail ordusuyla Filistinliler arasında çıkan olaylar sırasında 16 yaşındaki bir çocuğun gerçek mermiyle ayağından, 17 yaşındaki bir çocuğun ise gerçek mermiyle karnından yaralandığını duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, yaralıların hastanelere yerleştirildiğini bildirdi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada ise ekiplerinin, gerçek mermilerle bacaklarından yaralanan iki kişiyi Filistin Tıp Kompleksi'ne naklettiği ifade edildi.

Açıklamada, El Halil'deki Bab ez-Zaviye'de bacağından yaralanan 16 yaşındaki küçük bir çocuk ile bacağına plastik mermi isabet eden genç bir çocuğa tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi.

Kızılay ekipleri ayrıca gazdan etkilenen 99 kişiye tıbbi müdahalede bulundu.

İsrail 8 Ekim'den beri arıyordu

Şuafat Mülteci Kampı'ndaki kontrol noktasında 8 Ekim Cumartesi akşamı İsrail güçlerine düzenlenen silahlı saldırıda bir İsrail polisi ölmüş, biri ağır iki polis yaralanmıştı.

İsrail ordusu, saldırının şüphelisi olduğu iddia edilen Udey Temimi'nin Şuafat Mülteci Kampı'na saklandığını savunarak, yaklaşık 150 bin Filistinlinin yaşadığı kampı ve çevresini 5 gün boyunca ablukaya almıştı.

İsrail güvenlik birimleri, 8 Ekim'den itibaren Temimi'yi yakalamak için başlattığı insan avında, onlarca Filistinliyi gözaltına almış Doğu Kudüs'te kontrol noktaları kurmuş, kentin üzerinde insansız hava araçları uçurmuştu.

Şuafat Mülteci Kampı'nın giriş-çıkışlarını kapatan İsrail güçleri, kampa sık sık baskınlar düzenleyerek, sokakları talan etmişti. Kamp sakinleri "toplu cezalandırma" olarak niteledikleri kuşatmaya karşı protestolar düzenlemişti.

Halk, Filistin genelinde Doğu Kudüs başta olmak üzere, Şuafat'taki Filistinlilerle dayanışma için gösteriler düzenlemiş, çok sayıda kentte grev ilan edilmiş, iş yerleri kapatılmış, okullarda eğitime ara verilmişti.

İsrail polisi, dün yaptığı açıklamada, silahlı saldırı gerekçesiyle 8 Ekim'den bu yana aradığı Udey Temimi'nin, yasa dışı Yahudi yerleşim birimi Maale Adumim girişinde düzenlediği bir başka saldırı sırasında etkisiz hale getirildiğini bildirmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)