E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail basınından gündemi sarsacak Türkiye iddiası---

İsrail basınından gündemi sarsacak Türkiye iddiası

İsrail basınından gündemi sarsacak Türkiye iddiası
28 Mayıs 2018 - 11:21 borsagundem.com

İsrail merkezli Haaretz gazetesi, İsrail'in Türkiye'ye yapılması planlanan F-35 teslimatı nedeniyle endişeli olduğunu ve Türkiye'ye F-35'lerin kapasitesini yükseltecek teknolojinin verilmesini engellemek için ABD'li yetkililerle görüştüğünü yazdı

Haaretz'e konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, İsrail'in F-35'lere sahip tek Ortadoğu ülkesi olmayı hedeflediğini ve bu nedenle Türkiye'ye gönderilecek F-35'ler konusunda ABD ile yakın temas halinde olduğunu bildirdi.

Yetkili, F-35'e ilişkin detayların diğer ülkelere sızmasından ve İsrail ordusunun bölgesel rekabetleri nedeniyle F-35'lerin kapasitesinin yükseltimesi konusunun Türkiye ile paylaşılmasının önüne geçmek istediklerini aktardı.

Hürriyet'in haberine göre, ABD ve İsrail arasında söz konusu görüşmelerin merkezinde F-35'lerin kapasitesinin yükseltilmesine ilişkin teknoloji transferi bulunuyor. İsrail, ABD ile görüşmeleri resmi olarak reddetse de Türkiye'ye gönderilecek F-35'lerin teslimatı konusunu yakından takip ettiği biliniyor.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yetkililer, Türkiye'nin F-35'lerin üretimine yatırım yapan az sayıda ülkeden biri olmasına nedeninyle Türkiye'ye 100 F-35'in teslimatının önüne geçmenin oldukça güç söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..28 Mayıs 2018 17:35

    Ama abd ortadoğuda Türkiyeye ezdirmemek ve sağlarına almak zorunda. Rusya ile Türkiye yakınlaşması, ABd için büyük zaman ve parasal kayıp olur. ABD nato ülkelerindeki silah sistemlerini eşdeğer tutmak için mecbur. zorlaştırır ama illaki Türkiye istediğini koparır. incirlikte var daha kapat gitsin, yada adb gücünü sınırla, uçuşlarını vb...

  • TÜRKMEN ELİ28 Mayıs 2018 14:40

    ENİNDE SONUNDA TÜRKİYE İSRAİL SAVAŞI ÇIKACAK KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK ESKİ TÜRKİYE ARTIK YOK YENİ TÜRKİYE VAR BİZ O TEKNOLEJİYİ KENDİMİZ GELİŞTİRİRİZ F 35 UÇAKLARININ ORTAK ÜRETİMİNDE BİZDE VARIZ İSTERSENİZ VERMEYİN

  • vatansever28 Mayıs 2018 13:36

    SU UYUR dUSMAN UYUMAZ......

  • rifat28 Mayıs 2018 14:50

    DUSMAN KIM?