E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail Başbakanı'ndan 'nükleer müzakereler' açıklaması---

İsrail Başbakanı'ndan 'nükleer müzakereler' açıklaması

İsrail Başbakanı'ndan 'nükleer müzakereler' açıklaması
21 Şubat 2022 - 09:22 borsagundem.com

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İran'ın nükleer müzakerelerde, Devrim Muhafızları Ordusu'nun terör listesinden çıkarılmasını talep ettiğini belirtti.

Başbakan Bennett, Kudüs'te düzenlenen ve ABD'nin önde gelen Yahudi kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı "Başkanlar Konferansı" etkinliğinde, Viyana'da İran ile yürütülen nükleer müzakerelere değindi.

Bennett, "Yapılacak bu anlaşma, öyle görünüyor ki, daha fazla şiddetin olacağı daha tehlikeli bir Orta Doğu yaratacak. ABD'nin bizim en büyük ve en güçlü dostumuz olduğuna hiç şüphe yok. Ancak bu anlaşmanın sonuçlarına bölgede ve İsrail'de yaşayan bizler katlanacağız" değerlendirmesini yaptı.

İran, Devrim Muhafızlarının terör listesinden çıkarılmasını istiyor

İran'ın "tüm bu kazanımlara rağmen yeni bir talebi daha olduğunu" dile getiren Bennett, "Devrim Muhafızları Ordusu'nun terör listesinden çıkarılmasını talep ediyorlar. Bunun ne demek olduğunu size açıklayayım: İran, dünyanın en büyük terör örgütünün kancanın ucundan kurtulmasını istiyor" dedi.

'İran'a izin vermeyeceğiz'

İran ile varılacak anlaşmanın İsrail'in güvenliği için yeni sorunlar doğuracağını değerlendiren Bennett, "İsrail, İran'ın nükleer gücün eşiğinde bir devlet olmasına izin vermeyecek" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı, İran'ın uranyum zenginleştirme kapasitesini geliştirmede büyük ilerleme kaydettiğini söyleyerek, anlaşma sonunda yaptırımların kaldırılması ile İran'ın "on milyarlarca dolar" kazanç sağlayacağını dile getirdi.

İsrail: Rusya-Ukrayna savaşı çıkarsa ABD'nin yanında olacağız

 

İsrail Başbakanı Bennett'dan sert İran yorumu

 

Bennett, Biden'la telefonda görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş21 Şubat 2022 16:49

    ufacık devletiniz var ama dünyanın bütün ayarını bozuyonuz Allah sizi islah etmek  için kaç peygamber göndermiş yinede düzelmemiş bakmış peygamber ile olmuyor ahrette icabına bakarım demiş.